Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη παραγωγή και την οικονομία
Εκδήλωση από το ΕΒΕΘ
και το
Κέντρο Ερευνών
Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Τη παραγωγή και την οικονομία αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη.
Την επισήμανση αυτή έκαναν οι ομιλητές στην εκδήλωση με θέμα τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.
Οι χαιρετισμοί
και ο συντονιστής
της εκδήλωσης
Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της έναρξης της εκδήλωσης απηύθυναν:
🔵Ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.
🔵Ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Παναγιώτης Κετικίδης.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεόδωρος Αξιλιθιώτης, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες κατάρτισης στο ΕΒΕΘ.
Επιχειρηματική πραγματικότητα
και τεχνητή νοημοσύνη
Για τις εφαρμογές και τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην επιχειρηματική πραγματικότητα μίλησε ο διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Κέντρου Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC), Αναστάσιος Νταμπίζας.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης και στους χρονικούς σταθμούς ανάπτυξής της φτάνοντας μέχρι και το μέλλον, όπως προδιαγράφεται μέσα από τις έρευνες, οι οποίες «αποτυπώνουν» το αύριο της τεχνητής νοημοσύνης (AI).
Ακόμη, περιέγραψε τις πολλές εφαρμογές της AI στη βιομηχανική παραγωγή, στη τηλεματική, στην εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και στη βοήθεια, την οποία μπορεί να προσφέρει στα θέματα της διεκπεραίωσης των επαγγελματικών καθηκόντων.
AI και παραγωγή
Από τη πλευρά του, ο διευθυντής Καινοτομίας και Τεχνολογίας του ομίλου «ΤΙΤΑΝ», Φωκίων Τασούλαs, παρουσίασε τη μελέτη περίπτωσης της εταιρείας, η οποία έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια την AI στη παραγωγή της. Με αυτό το τρόπο επιτεύχθηκαν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στη μείωση των απαιτούμενων κεφαλαίων κίνησης της εταιρείας.
AI και εκπαίδευση
Στο πεδίο της εκπαίδευσης και των ψηφιακών βιώσιμων δεξιοτήτων μέσω της παρουσίασης του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος αναφέρθηκε η βασική ερευνήτρια και καθηγήτρια του Κέντρου Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης – SEERC, Ντιλέι Σελεμπί.
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν οι ερωτήσεις του κοινού και πραγματοποιήθηκε συζήτηση.
©Typologos.com 2023