Tεχνητή Νοημοσύνη και Ενημέρωση – Κύκλος Διαλέξεων και Σεμιναρίων
Σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων με αντικείμενο τη τεχνητή νοημοσύνη και την ενημέρωση προς επαγγελματίες δημοσιογράφους και φοιτητές-φοιτήτριες- σπουδαστές-σπουδάστριες δημοσιογραφίας θα πραγματοποιήσει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) εντός του Νοεμβρίου του 2023 και του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
Ο βασικός σκοπός
των διαλέξεων
και των σεμιναρίων
Βασικός σκοπός των διαλέξεων και των σεμιναρίων είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες με τις κεντρικές έννοιες γύρω από τη τεχνητή νοημοσύνη, και να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές της, που επηρεάζουν την εργασία τους, καθώς και την ενημέρωση γενικά.
Ο τόπος των διαλέξεων
Όλες οι διαλέξεις και τα σεμινάρια θα γίνουν στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Οδός Στρατηγού Καλλάρη 5), ενώ θα υφίσταται η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης.
Οι δηλώσεις συμμετοχής
για απομακρυσμένη παρακολούθηση
Όσοι ενδιαφερόμενοι και όσες ενδιαφερόμενες θέλουν να συμμετάσχουν απομακρυσμένα θα πρέπει να εγγραφούν, αφού πρώτα «ακολουθήσουν» τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, που αναγράφεται κάτω από κάθε διάλεξη, η οποία τους ενδιαφέρει, προκειμένου να παρακολουθήσουν.
Ο Α’ κύκλος
Ο Α’ κύκλος ( σ.σ. θα ακολουθήσει νέος κύκλος στις αρχές του 2024) θα αναπτυχθεί σε τρεις ενότητες και περιλαμβάνει με το εξής πρόγραμμα:
Α | Τι είναι
η τεχνητή νοημοσύνη;
1.Στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023 θα μιλήσει ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Πήτας με θέμα: «Τι είναι τεχνητή νοημοσύνη».
[Εγγραφείτε εδώ για διαδικτυακή παρακολούθηση].
2.Στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2023 θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Θανάσης Ντινόπουλος, με θέμα: «Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι και ίσως δε μπορεί να γίνει ανθρώπινος εγκέφαλος».
[Εγγραφείτε εδώ για διαδικτυακή παρακολούθηση].
Β | Φυσικές καταστροφές
περιβάλλον και ενημέρωση:
Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
2.Στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023 θα αναλυθεί το θέμα: «Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην ολιστική διαχείριση και αντιμετώπιση πλημμυρών και άλλων φυσικών καταστροφών» από τη Δρ. Πληροφορικής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Εργαστήριο για την «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), Καλλιόπη Κράβαρη.
[Εγγραφείτε εδώ για διαδικτυακή παρακολούθηση].
2.Στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023 θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παναγιώτου, με θέμα:«Φυσικές καταστροφές και τεχνητή νοημοσύνη: πληροφόρηση και παραπληροφόρηση»
[Εγγραφείτε εδώ για διαδικτυακή παρακολούθηση].
Στις 7 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα αναπτυχθεί το θέμα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών: δυνατότητες και περιορισμοί» από τον καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Ιωάννη Γήτα.
[Εγγραφείτε εδώ για διαδικτυακή παρακολούθηση].
Γ | Σεμινάριο:
Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης:
Πώς τις χρησιμοποιούμε
Το συγκεκριμένο θέμα θα αναπτύξει ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Ανδρέας Βέγλης τις εξής ώρες και ημέρες:
1.Από τις 5.30 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023.
2.Από τις 5.30 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2023.
[Εγγραφείτε εδώ για διαδικτυακή παρακολούθηση].
©Typologos.com 2023