Τα ρεκόρ των συναισθημάτων στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Η σημασία

των Ολυμπιακών Αγώνων

για ολόκληρο τον κόσμο

Ta-record-ton-synaisthimaton-sti-teleti-liksis-ton-Olympiakon-Agonon-tou-Parisiou

Τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων για ολόκληρο τον κόσμο ανέδειξε το σόου υπό τον τίτλο «Ρεκόρ- Records», που δημιούργησε ο Τόμας Τζόλλυ (Thomas Jolly) για την τελετή λήξης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στο  Σταντ Ντε Φρανς (Stade de France) στο Παρίσι.Φωτογραφία: ©Olympics.com και Paris2024

Τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων για ολόκληρο τον κόσμο ανέδειξε το σόου υπό τον τίτλο «Ρεκόρ- Records», που δημιούργησε ο Τόμας Τζόλλυ (Thomas Jolly) για την τελετή λήξης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στο  Σταντ Ντε Φρανς (Stade de France) στο Παρίσι.

Εκεί συγκεντρώθηκαν οι αθλητές, οι πραγματικοί ήρωες των Ολυμπιακών αγώνων  και γιόρτασαν για τελευταία φορά μαζί με το κοινό.  Στο τέλος της βραδιάς, έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα του Παρισιού 2024, κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και «ανοίγοντας ένα άλλο καινούριο με χρονικό ορίζοντα το 2028, στο Λος Άντζελες.

Η άφιξη  

της Φλόγας

στο Ολυμπιακό Στάδιο

Το φωτισμένο αερόστατο έλαμψε επί ένα  δεκαπενθήμερο στην ημέρα και στη νύχτα του Παρισιού στον «Κήπο του Κεραμεικού» (Jardins des Tuileries).

Η καινοτομία αυτή αποδείχθηκε απροσδόκητα επιτυχημένη, αφού συνολικά 200.000 άνθρωποι αγόρασαν εισιτήρια για να το δουν από κοντά. Επίσης,εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι άνθρωποι συγκεντρωνόταν κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος στις αποβάθρες, στις γέφυρες και στα μπαλκόνια για να το παρακολουθήσουν να «ανεβαίνει» στον ουρανό.

Το αερόστατο βρισκόταν στη «καρδιά» του κτήματος του Λούβρου, γύρω από τη λεκάνη απορροής (Grand Bassin Rond) «Κήπο του Κεραμεικού» (Jardins des Tuileries), όπου «καλωσόριζε» τους  νέους επισκέπτες και τις νέες επισκέπτριες.

Όλοι οι παριστάμενοι- παριστάμενες θυμήθηκαν τον «Ύμνο στην Αγάπη»( Hymne à l’amour), που ερμήνευσε υπέροχα η Σελίν Ντιόν από τον Πύργο του Άιφελ κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, όταν η  Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Zaho de Sagazan μαζί με τα μέλη της χορωδίας της Ακαδημίας «Χαίντελ- Χέντριξ» (Haendel-Hendrix)  ερμήνευσαν ένα άλλο εμβληματικό τραγούδι της Έντιθ Πιάθ (Edith Piaf), το «Κάτω από τον ουρανό του Παρισιού – Sous le ciel de Paris».

Όταν έσβησε το φωτισμένο αερόστατο, ο Γάλλος τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, Λεόν Μαρσάν εμφανίστηκε στο παλάτι του Λούβρου, απ’ όπου  μετέφερε το φανάρι που περιείχε την Ολυμπιακή Φλόγα προς το  Σταντ Ντε Φρανς (Stade de France) αντιστρέφοντας τη διαδρομή, την οποία είχε ακολουθήσει πριν από δύο εβδομάδες.

Το  Σταντ  Ντε Φρανς

ως το σκηνικό

για την Τελετή Λήξης

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024 στο Παρίσι ήταν ότι τα μνημεία της πρωτεύουσας της Γαλλίας αποτέλεσαν το τέλειο σκηνικό για τη διεξαγωγή μερικών εκ των αγωνισμάτων, ήτοι ο Πύργος του Άιφελ, το Γκραν Παλέ (Grand Palais), η Πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde), το Μέγαρο των Απομάχων (Invalides), το Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Château de Versailles) κ.α.

Το κοινό, όμως, συγκεντρώθηκε στο ναό των επιδόσεων, στο Σταντ Ντε Φραντς (Stade de France), ώστε μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες να γιορτάσει για τελευταία φορά, αλλά και να απολαύσει το μοναδικό σόου, που σκηνοθέτησε ο Τόμας Τζόλλυ για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η θριαμβευτική είσοδος

των σημαιοφόρων

και των αθλητών

από όλες τις αποστολές

Τη στιγμή, που η Ολυμπιακή Φλόγα κατευθυνόταν προς το Σταντ Ντε Φραντς άρχισαν να παρελαύνουν οι σημαιοφόροι των 205 αντιπροσωπειών, με πρώτους τους Εμμανουήλ Καραλή και Ευαγγελία Πλατανιώτη. Τότε το κοινό σηκώθηκε από τις θέσεις του και καταχειροκρότησε την είσοδο των σημαιοφόρων, οι οποίοι παρέλασαν και στάθηκαν μπροστά από το θεατρικό σκηνικό, που είχε το σχήμα της πλανητικής επιφάνειας της Γης.

Στη τελική γιορτή των ηρώων και ηρωίδων  των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, μπήκαν μαζί  όλοι οι αθλητές κι όλες οι αθλήτριες αναμεμειγμένο- αναμεμειγμένες χωρίς διάκριση εθνικότητας, όπως επιτάσσει από το 1956 η παράδοση

Η άφιξή τους ορίστηκε σε ένα συνονθύλευμα τραγουδιών από το συγκρότημα «Δικαιοσύνη- Justice»  που ενορχήστρωσε ο Βίκτορ Λε Μασν ( Victor Le Masne). Μεταξύ άλλων, ακούστηκε το «θρυλικό» τραγούδι με τίτλο «Ότι σ’ αγαπώ- Que je t’aime» του Τζόνι Χάλιντεϊ.

Τιμώντας

τον Μαραθώνιο Γυναικών

τις ολυμπιονίκες του

και τον

Μαραθώνιο για Όλους

Όπως συμβαίνει με κάθε διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε η τελετή των νικητών του Μαραθωνίου κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης. Για πρώτη φορά, όμως,  στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τιμήθηκαν οι γυναίκες ολυμπιονίκες του Μαραθωνίου και αποτέλεσαν το τελικό σύμβολο της οργανισμού «Παρίσι 2024», που ήθελε αυτή η διοργάνωση να είναι πιο ισότιμη μεταξύ των ανδρών αθλητών και των γυναικών αθλητριών.

Λίγες ώρες πριν να γίνει ο αγώνας του Μαραθωνίου στις γυναίκες πραγματοποιήθηκε το πρώτο γεγονός μαζικής συμμετοχής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που δεν ήταν άλλο από τον «Μαραθώνιο για όλους».

Σ’ αυτό συμμετείχαν 35.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι «αναμετρήθηκαν» με την πρόκληση της διαδρομής των 42.195 χιλιομέτρων ή έλαβαν μέρος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, που διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου, οπότε οι συμμετέχοντες- συμμετέχουσες «μοιράστηκαν» μερικές αξέχαστες στιγμές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης «έλαμψαν» οι εντυπωσιακές εικόνες αυτού του πρωτοφανούς γεγονότος στις οθόνες του Σταντ Ντε Φρανς (Stade de France).

 Η θεαματική άφιξη

ενός «Χρυσού Ταξιδιώτη» 

Η νύχτα άρχισε να «πέφτει» και τότε το Σταντ Ντε Φρανς (Stade de France) μετατράπηκε σε ένα τεράστιο θέατρο. Μέσα σε μια νυχτερινή, έρημη και μυστηριώδη ατμόσφαιρα προσγειώθηκε ένας «Χρυσός Ταξιδιώτης- Golden Voyager» στο εντυπωσιακό σκηνικό.

Το χαρακτήρα αυτό εμπνεύστηκε ο Τόμας Τζόλλυ (Thomas Jolly) από το «Χρυσό Δίσκο- Golden Record», που εκτοξεύτηκε το 1977 με το διαστημικό σκάφος «Βόγιατζερ- Voyager» στο αχανές σύμπαν και ο οποίος περιέχει στοιχεία της ταυτότητας του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ο «Χρυσός Ταξιδιώτης» βρισκόμενος μέσα σ’ ένα φανταστικό μέλλον «μετέφερε» τους θεατές και τους τηλεθεατές σε ένα τοπίο κατά το οποίο δεν υπήρχαν πλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το όλο φόντο έγινε κιαροσκούρο, το οποίο ενισχύθηκε από τα φωτιστικά εφέ και την επική μουσική του Κλεμάν Μιργκέ (Clément Mirguet).,

Τότε ο «Χρυσός Ταξιδιώτης» απέτεινε ένα φόρο τιμής στη φιλοδοξία του Πιερ Ντε Κουμπερτέν να αναβιώσει τους Αρχαίους Ολυμπιακούς; Αγώνες. Εκείνη τη στιγμή ανακάλυψε ο «Χρυσός Ταξιδιώτης» και δύο άλλους χαρακτήρες από ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Στη σκηνή εμφανίστηκαν ο μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος και η ιππέας,  ήτοι οι δύο πρωταγωνιστές της Τελετής Έναρξης. Αμφότεροι έφεραν τη σημαία της Ελλάδας, της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Φωτεινές επιδείξεις

Ολυμπιακοί Δακτύλιοι

και ο

Ύμνος στον Απόλλωνα

Μετά, εμφανίστηκε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης και η παράσταση «εξαπλώθηκε» στις κερκίδες του Σταντ Ντε Φρανς (Stade de France), αφού οι θεατές φόρεσαν φωτεινά βραχιόλια, τα οποία «μεταμορφώθηκαν» σε απεικονίσεις αθλητών επάνω σε κεραμικά και κατόπιν μετασχηματίστηκαν στα περιστέρια τηςειρήνης. Μετά από την έπαρση της ελληνικής σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας συνέχισε ο «Χρυσός Ταξιδιώτης» την αναζήτησή« του κατά τη διάρκεια της οποίας ανακάλυψε τα νέα απομεινάρια των Αγώνων: Τους Ολυμπιακούς Δακτυλίους.

Αυτοί ήταν θαμμένοι στο έδαφος και οι τεράστιοι δακτύλιοι διαμέτρου των έξι μέτρων άρχισαν να υψώνονται με τη βοήθεια των ακροβατών.

Ο κόσμος έγινε

γιορτινός και χαρούμενος

Σταδιακά, ο κόσμος έγινε και πάλι γιορτινός και χαρούμενος μέσα μια χορογραφία στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι  από εκατό ερμηνευτές, που αποτελούνταν από αθλητές του παρκούρ, καλλιτέχνες του θεάτρου του δρόμου, του μπρέικντανς ή του τσίρκου και μέλη της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας  του Παρισιού!

Κατά τη διάρκεια του «μπαλέτου» των Δακτυλίων, «παρουσιάστηκε» ένα αιωρούμενο ιντερλούδιο και ο «Ύμνος στον Απόλλωνα» εκτελέστηκε από τον Αλέν Ρος (Alain Roche), ο οποίος καθόταν  σε ένα πιάνο που αιωρούνταν κάθετα στον αέρα και έτσι προσέφερε μια πραγματικά «μετέωρη» στιγμή προς το κοινό. Για το μέρος αυτό της τελετής  λήξης  συνεργάστηκε ο Τόμας Τζόλλυ (Thomas Jolly) με τον Γάλλο πιανίστα και Ελβετό τραγουδιστή της όπερας  Μπέντζαμιν Μπέρνχάϊμ (Benjamin Bernheim) , με στόχο να  δώσει μια νέα «πνοή» στον παλαιότερο ύμνο της αρχαίας Ελλάδας.

Η ύψωση

των Ολυμπιακών Δακτυλίων

Μετά οι Ολυμπιακοί Δακτύλιοι  υψώθηκαν και ενώθηκαν πάλι στον ουρανό στον ουρανό επάνω από το Σταντ Ντε Φρανς (Stade de France),  Οι αθλητές  και οι αθλήτριες κατέλαβαν τότε την παγκόσμια σκηνή κι έγιναν οι ηθοποιοί  της παράστασης

Η  εκ νέου ανακάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων σε αυτή τη μυθοπλασία μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος «έφερε κοντά» τον κόσμο.

Η κορύφωση της Τελετής Λήξης «ξεκίνησε» με μια θεατρική εμφάνιση από το γαλλικό συγκρότημα «Φοίνιξ -Phoenix».

Τα μέλη του συγκροτήματος «έπαιξαν»  ένα πρώτο κομμάτι από το εμβληματικό ρεπερτόριό τους. Μετά, εμφανίστηκαν οι διάσημοι καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες:

Καβίνσκι (Kavinsky), Ανζέλ (Angèle), Έιρ (Air), ΒανΤα (VannDa) και Έζρα Κένιγκ (Ezra Koenig).

Απότιση φόρου τιμής

σε εκείνους

που κατέστησαν εφικτούς

τους Ολυμπιακούς Αγώνες

στο Παρίσι

Έπειτα, στο βήμα «ανέβηκε» ο πρόεδρος του Οργανισμού «Παρίσι 2024», Τόνι Εστανγκέ (Tony Estanguet) αναφέρθηκε στα συναισθήματα και τις στιγμές που  προσέφεραν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.

«Από την πρώτη μέρα του ταξιδιού στο «Παρίσι 2024, στις 23 Ιουνίου 2015, προετοιμαζόμαστε για όλα (…).

Αλλά, δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχαμε προετοιμαστεί για όλα όσα μόλις ζήσαμε μαζί», σημείωσε με νόημα ο κ. Εστανγκέ, ο οποίος ευχαρίστησε όλους εκείνους που κατέστησαν εφικτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι, ήτοι:

Τα εκατομμύρια των θεατών, των οποίων το πάθος είχε μετατρέψει «κάθε χώρο σε μια θορυβώδη αρένα και κάθε μετάλλιο σε εθνική εορτή».

Τα μέλη των ομάδων του οργανισμού « Παρίσι 2024», των οποίων «οι προσπάθειες έχουν πλέον ανταμειφθεί υπέροχα».

Τους εθελοντές  και τις εθελόντριες που «εμφυσήσαν ένα πνεύμα προσφοράς  στους Αγώνες μας».

Όλους «εκείνους που μας κράτησαν ασφαλείς».

Τα γαλλικά και τα διεθνή αθλητικά κινήματα.

Όλες τις δημόσιες αρχές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τόνι Εστανγκέ (Tony Estanguet) δήλωσε τότε την υπερηφάνεια του, για την πατρίδα του: «Η Γαλλία εμφανίστηκε. Απόψε, ποτέ δεν ένιωσα τόσο περήφανος που είμαι Γάλλος. Μαζί, δείξαμε στο κόσμο το πιο όμορφο πρόσωπο της Γαλλίας».

Θαυμασμός  

για τους αθλητές

και για τις αθλήτριες

Εξέφρασε, δε, το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του, προς τους αθλητές και τις αθλήτριες: «Ξέραμε ότι θα ήσασταν λαμπροί-λαμπρές, αλλά ήσασταν «μαγικοί-μαγικές». Μας κάνατε ευτυχισμένους. Μας κάνατε να νιώσουμε «ζωντανοί». Ο κόσμος χρειαζόταν τόσο πολύ αυτά τα συναισθήματα».

Η πρόσκληση

για τους

Παραολυμπιακούς Αγώνες

Επίσης, ο Τόνι Εστανγκέ (Tony Estanguet) προσκάλεσε το παγκόσμιο κοινό να παρακολουθήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

 «Όλοι εσείς που αγαπάτε τους Αγώνες στη Γαλλία και σε όλο το κόσμο, σας προσκαλώ, στις 28 Αυγούστου 2024,  στις κερκίδες, στις ζώνες των φιλάθλων, μπροστά στις οθόνες σας,  να απολαύσετε το καλύτερο σκέλος της επιστροφής στη ζωή»!

Η αναφορά

στον Πρόεδρο της ΔΟΕ

Κατόπιν , ο Τόνι Εστανγκέ (Tony Estanguet κάλεσε τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ (Thomas Bach) στο βήμα, με μια ιδιαίτερη λέξη γι’  αυτόν, καθώς αυτή ήταν η τελευταία τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της θητείας του:

«Είναι τεράστια τιμή να δώσω το λόγο στον Τόμας Μπαχ (Thomas Bach), τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος γιορτάζει τους τελευταίους του Αγώνες μαζί μας. και τον οποίο  θέλω να συγχαρώ».

 Η «σκυτάλη περνά»

στο 2028

και στο Λος Άντζελες

Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, το Παρίσι παρέδωσε επίσημα τη σκυτάλη στο Λος Άντζελες. Ο Ολυμπιακός Ύμνος «αντήχησε» στο Σταντ Ντε Φρανς ( Stade de France), ερμηνευμένος από τη «Γνώση του Φοντενεμπλό -Maîtrise de Fontainebleau» και την ορχήστρα «Ψυχαγωγία- Divertimento» ενώ η Ολυμπιακή σημαία «κατέβηκε» εκ του ιστού από τα μέλη των διαφόρων σωμάτων του γαλλικού στρατού.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η δήμαρχος της διοργανώτριας πόλης, Άννι Ινταλγκό  (Anne Hidalgo), έδωσε την ολυμπιακή σημαία στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ (Thomas Bach), ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε στη δήμαρχο της πόλης των αγγέλων, Κάρεν Μπάς ( Karen Bass).

Το σόου

με τον Τομ Κρουζ

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του « Λος Άντζελες 2028» να παρουσιάσει ένα μεγάλο σόου, με τον Τομ Κρουζ (Tom Cruise) να προσγειώνεται από την οροφή του Σταντ Ντε Φραντς (Stade de France), να παίρνει την Ολυμπιακή σημαία και να την τοποθετεί σε μια μοτοσυκλέτα.

Με την Ολυμπιακή σημαία στη μοτοσικλέτα διέσχισε ο Τομ Κρουζ στους δρόμους του Παρισιού, μπήκε σε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο από το οποίο «πήδηξε» με αερόστατο και προσγειώθηκε στο Λος Άντζελες, ενώ στο γνωστό λογότυπο του Χόλιγουντ προστέθηκαν οι πέντε Ολυμπιακοί κύκλοι!

Εκεί παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία στην ποδηλάτισσα, Κέιτ Κόρτνει. Ωστόσο, τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων μετέφερε ο σπουδαίος αθλητής του στίβου, Μάικλ Τζόνσον στους δρόμους του Λος Άντζελες, ενώ ακολούθησε σόου στη διάσημη παραλία του Λος Άντζελες με τους Billie Eilish, Snoop Dogg, Red Hot Chilli Peppers και HER.

Το σβήσιμο

της Ολυμπιακής Φλόγας  

για το Παρίσι 2024

Μετά, ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Λεόν Μαρσάν (Léon Marchand) κρατώντας το φανάρι της Ολυμπιακής Φλόγας, μπήκε στο Σταντ Ντε Φρανς (Stade de France). Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ (Thomas Bach), ο οποίος ήταν περιτριγυρισμένος από έξι αθλητές και αθλήτριες, που επιλέχθηκαν για τα αθλητικά επιτεύγματά τους, ώστε  να εκπροσωπήσουν τον κόσμο. Αυτοί- αυτές ήταν:

Η Σίντι Τζανκέου Νγκάμπα( Cindy  Djankeu Ngamba) χάλκινη ολυμπιονίκης στην πυγμαχία και η οποία εκπροσώπησε την Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων.

Ο Σουν ΓινγκΣα (Sun Yingsha) τριπλός χρυσός Ολυμπιονίκης στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ο οποίος εκπροσώπησε την Ασία.

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε (Eliud Kipchoge), δύο φορές Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου, ο οποίος εκπροσώπησε την Ασία.

Ο Μιχαΐν Λόπες (Mijain Lopez), πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην πάλη, ο οποίος εκπροσώπησε την Αμερική.

Ο Τεντί Ρινέ  (Teddy Riner), πέντε φορές Ολυμπιονίκης στο τζούντο, ο οποίος εκπροσώπησε την Ευρώπη.

Η Έμμα Μακ Κίον, έξι φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, η οποία εκπροσώπησε την Ωκεανία.

Όλοι αυτοί οι θρύλοι του αθλητισμού μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα.

Τώρα

ήρθε η ώρα

για τους

Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Πριν από το φινάλε της τελετής λήξης και την τελευταία καλλιτεχνική παράσταση, ο χρυσός ολυμπιονίκης με την ομάδα  του Ράγκμπι Αντουάν Ντιμπόντ (Antoine Dupont) παρέδωσε τη γαλλική σημαία σε 21 αθλητές της ομάδας της Γαλλίας που θα λάβουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή η συμβολική παράδοση της σκυτάλης ήταν η πρώτη, που πραγματοποιήθηκε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και χρησίμευσε ως υπενθύμιση της φιλοδοξίας του Παρισιού 2024, που επιδίωξε από την αρχή της υποψηφιότητάς του, να καταστήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ως το δεύτερο κεφάλαιο μιας ενιαίας ιστορίας!

Κλείσιμο

με το Θρυλικό τραγούδι

«My Way»

Στο «κλείσιμο» της τελετής λήξης και από τη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα, Yseult ερμηνεύτηκε το θρυλικό τραγούδι του Κλοντ Φρανσουά «Ο τρόπος μου- My Way», που έγινε το «σήμα κατατεθέν» του Φράνκ Σινάτρα.

Το τραγούδι αποτελεί έναν ακόμη σύνδεσμο  μεταξύ της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ υπογραμμίζει την αμοιβαία επιρροή μεταξύ των δύο πολιτισμών. Το Παρίσι, όμως, «δίνει ραντεβού» σε όλους- όλες στις 28 Αυγούστου 2024  για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

©Typologos.com 2024