Νίκος Παπάζογλου – Μια ζωή στη ηθοποιία
Την ηθοποιία και τη μουσική – ορθοφωνία με υψηλά στάνταρτ υπηρετεί ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Νίκος Παπάζογλου, ο οποίος ζει, εργάζεται και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο διαδίκτυο δημιούργησε τη προσωπική επαγγελματική ιστοσελίδα, που λειτουργεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.nicholaspapazoglou.gr/.
Ο φιλόξενος διαδικτυακός τόπος
Η ιστοσελίδα καλωσορίζει τον κάθε επίσκεψη με τη φωτογραφία του ηθοποιού, ενώ εμπεριέχει το βιογραφικό του καλλιτέχνη, πληροφορίες για τη θεραπευτική ορθοφωνία, το φωτογραφικό αρχείο των παραστάσεων που έχει λάβει μέρος ο ίδιος και την ενότητα της επικοινωνίας μέσω της οποίας ο κάθε χρήστης του παγκόσμιου ιστού μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.
Ο φιλόξενος διαδικτυακός ιστότοπος είναι δίγλωσσος (Ελληνικά- Αγγλικά).
Ηθοποιός και καθηγητής Ορθοφωνίας
Ο Νίκος Παπάζογλου δούλεψε ως ηθοποιός και καθηγητής Ορθοφωνίας στο «Θέατρο Fleming» της Θεσσαλονίκης, όπου την περίοδο 2015 – 2016 πρωταγωνίστησε στην παράσταση του έργου «Το Πείραμα» του Edward Albert , που «ανέβηκε» σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Μαγκάκη.
Το Φεβρουάριο του 2014 τραγούδησε στη συναυλία- αφιέρωμα στη συνθέτρια Έλλη Ζαχαροπούλου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Καθηγητής Φωνητικής και Υποκριτικής
Κατά την περίοδο 2012 – 2016 απασχολήθηκε ως καθηγητής Φωνητικής και Υποκριτικής πραγματοποιώντας ιδιωτικά μαθήματα.
Το εκπαιδευτικό έτος 2011 – 2012 διετέλεσε καθηγητής Υποκριτικής στο Μουσικό Σχολείο «Ματσίγκου».
Τα έτη 2008 – 2011 απασχολήθηκε ως καθηγητής Φωνητικής και Υποκριτικής πραγματοποιώντας ιδιωτικά μαθήματα.
Συμμετοχή σε παραστάσεις
Τη θεατρική περίοδο 2007 – 2008 συμμετείχε ως ηθοποιός στο musical «Αnnie», που «ανέβηκε» σε σκηνοθεσία της αξέχαστης Μαριάννας Τόλη στο Θέατρο «Radio City» της Θεσσαλονίκης.
Την περίοδο 2004 – 2007 απασχολήθηκε ως καθηγητής Φωνητικής και Υποκριτικής πραγματοποιώντας ιδιωτικά μαθήματα.
Τη θεατρική σαιζόν 2003 – 2004 συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση του έργου του Bertolt Brecht «Ο κύκλος με την κιμωλία», το οποίο σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος στο «Θέατρο Σοφούλη» της Θεσσαλονίκης.
Το έτος 1999 – 2000 συμμετείχε ως ηθοποιός στο έργο «Μόμο» του Michael Ende, που «ανέβηκε» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα και κοστούμια του Χρήστου Μπρούφα από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Τον Μάρτιο του 1999 – Οκτώβριο του 2000 (για ένα έτος και 8 μήνες) συμμετείχε ως ηθοποιός στη «Θέατρο Αναζήτηση» στο έργο «Οι θαυμαστοί γάμοι της φωτογραφίας εικόνας με τον κινηματογράφο (Ο γάμος)».
Τον Ιούλιο του 1999 συμμετείχε στις παραστάσεις στο Φεστιβάλ του Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης στο «Θέατρο Κήπου» και την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο «Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ» στο Santarem της Πορτογαλίας,. Επίσης, πραγματοποίησε μία έκτακτη συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Beja. Τις παραστάσεις σκηνοθέτησε ο αείμνηστος Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.
Ηθοποιός με πλούσιο ρεπερτόριο
Την περίοδο 1998 – 1999 συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση του έργου «Ο Συμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, που πραγματοποιήθηκε σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά της Ολυμπίας Σιδερίδου και κοστούμια της Χρύσας Μαντάκα από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Την περίοδο 1997 – 1998 έλαβε μέρος ως ηθοποιός του «Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης» στο έργο «Το Μαγικό Μαργαριτάρι» (Μαύρο Θέατρο) του V. Petrof σε σκηνοθεσία του Κυριάκου Αργυρόπουλου, χορογραφίες του Γιάννη Φλερύ, σκηνικά και κοστούμια των Πέτια Βασιλίεβνα – Γιάννη Κατρανίτσα, καθώς και μουσική του Uri Stupel.
Τα χρόνια 1997 – 1998 έπαιξε ως ηθοποιός στην εβδομαδιαία κωμική σειρά με τίτλο «Η κυρία από τα Αλώνια», που προβλήθηκε στο «TV Μακεδονία».
Στις 29 και 30 Μαΐου του 1997 έλαβε μέρος ως ηθοποιός στο έργο « Χρονικό της Αλώσεως», ένα ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις
Την περίοδο 1996 – 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση του έργου με τίτλο «Άνθρωποι και Κούκλες (Μιούζικαλ)» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φλερύ, σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Ανεμογιάννη και μουσική του Uri Stupel στο «Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης».
Την ίδια περίοδο διετέλεσε ηθοποιός στο θίασο «Μελί – Μελό» και στην παράσταση του έργου με τίτλο «Η μαγική χώρα του Ουράνιου Τόξου», ένα μιούζικαλ για παιδιά και οικογένειες, που τη σκηνοθέτησε η Στέλλα Χατζηιωάννου και συνέθεσε τη μουσική ο Ηρακλής Καζάκης.
Τη θεατρική περίοδο 1995 – 1996 έπαιξε ως ηθοποιός στο «Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης» και στο έργο με τίτλο « Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φλερύ, σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Ανεμογιάννη, καθώς και σε μουσική του Γιώργου Τσαγκάρη.
Σε ποικίλους ρόλους
Τα έτη 1995 – 1996 εμφανίστηκε ως ηθοποιός στο τηλεοπτικό show για παιδιά με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος του Ακυλάκου», που μεταδόθηκε από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.
Τα χρόνια 1993 – 1995 διετέλεσε Καθηγητής Θεάτρου στο Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Σίνδου.
Τη θεατρική σαιζόν 1994 – 1995 ενσάρκωσε το ρόλο του Puck στο «Όνειρο της Θερινής Νύχτας» του William Shakespeare σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά, μουσική του Uri Stupel, χορογραφίες του Γιάννη Φλερύ, σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Ανεμογιάννη, που «ανέβηκε» στο «Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης».
Επί πέντε μήνες (Μάρτιος 1994 – Ιούλιος 1995) εργάστηκε ως ηθοποιός στη «Θέατρο Αναζήτηση» στο έργο «Ardèle ou la Marguerite» του Jean Anouilh. Έπαιξε σε παραστάσεις, που σκηνοθέτησε ο αείμνηστος Αχιλλέας Ψαλτόπουλος στο «Θέατρο Κήπου» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τα έτη 1993 – 1994 συμμετείχε στην παράσταση του έργου «Το ξύπνημα» του Γιώργου Βαφοπούλου, που «ανέβηκε» στην κεντρική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη, μουσική της Αίγλης Χαβά – Βάγια, κινησιολογία ηθοποιών της Αναστασίας Θεοφανίδη, σκηνικά και κοστούμια της Ιωάννα Μανωλεδάκη.
Στο θέατρο και στη τηλεόραση
Τη θεατρική σαιζόν 1992 – 1993 συμμετείχε στο έργο «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Georges Feydeau, που «ανέβηκε» στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Εύη Γαβριηλίδη, μουσική της Άννας Μαλανδρενιώτη, σκηνικά – κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη.
Την ίδια περίοδο έλαβε μέρος στην παράσταση του έργου «Ματωμένος Γάμος» (Bodas de sangre) του Federico García Lorca, που «ανέβηκε» στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Χριστόφορου Χριστοφή, μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη, σκηνικά και κοστούμια της Λαλούλας Χρυσικοπούλου.
Το 1992 συμμετείχε υποδυόμενος ως ηθοποιός τον Καραγκιόζη σ΄ ένα θεατρικό δρώμενο πριν από τη βασική παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη, που πραγματοποιήθηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Το 1991 συμμετείχε ως ηθοποιός στην τηλεοπτική σειρά «Οι εργένηδες» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 σκηνοθετημένη από τον Όμηρο Ευστρατιάδη.
Με συμμετοχή στο ΚΘΒΕ
Τα έτη 1991 – 1992 συμμετείχε στο έργο με τίτλο «Οι εξετάσεις δεν τελειώνουν ποτέ» του Eduardo De Filippo, που παρουσιάστηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Βασίλη Αναστασίου, μουσική του Γιώργου Μπουντουβή, σκηνικά και κοστούμια του Φίλιππου Παπαγεωργίου.
Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο έργο «Η Αγριόπαπια» (Vildanden) του Henrik Ibsen, που παρουσιάστηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου, μουσική του Κώστα Βόμβολου, σκηνικά και κοστούμια του Σίμου Καραφύλλη.
Τη θεατρική περίοδο 1990 – 1991 εμφανίστηκε στο έργο «Οι Δαιμονισμένοι» του Albert Camus, που παρουσιάστηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνικά – κοστούμια του Γιώργου Πάτσα.
Την ίδια περίοδο συμμετείχε στο θεατρικό έργο με τίτλο «Γαλιλαίος» του Bertolt Brecht, που παρουσιάστηκε στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Γιάννη Βεάκη, μουσική του Hanns Eisler, χορογραφίες του Vitali Vladikin, σκηνικά και κοστούμια της Ιωάννας Παπαντωνίου.
Σπουδές
Ο Νικόλαος Παπάζογλου σπούδασε επί τριετία σε Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης και σε Studio Υποκριτικής για 2 χρόνια. Παρακολούθησε μαθήματα Θεατρικού Τραγουδιού με την Αίγλη Χαβά – Βάγια για τρία έτη και κλασικού τραγουδιού επί ισάριθμο χρονικό διάστημα κοντά στον Αθανάσιο Αραμπατζή.
Παρακολούθησε μαθήματα χορού με τον Κώστα Πετρίδη (3 χρόνια), την Judith Neil (2 χρόνια) και τη Βίκυ Σιάνου (3 χρόνια).
Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα Επαγγελματικού Μακιγιάζ και Ειδικών Εφέ για θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο επί διετία.
Ακόμη,παρακολούθησε μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας στο BBC για τρία χρόνια και σπούδασε σε Ανώτατη Σχολή Ηλεκτρονικής επί μια τετραετία.
Επικοινωνία με τον ηθοποιό
Ο πολυτάλαντος ηθοποιός επικοινωνεί με τους χρήστες του διαδικτύου μέσω σχετικής φόρμας, που βρίσκεται στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.nicholaspapazoglou.gr/Contact.html
©Typologos.com 2022