Ελβετία-Ιταλία 2-0 για τη φάση των «16» του Euro 2024 στη Γερμανία
«Αποκαθήλωση»
των πρωταθλητών Ευρώπης
που δεν έδειξαν
το παραμικρό
«Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια, που χάνεις». Η ποιητική ρήση ταιριάζει στην εμφατική νίκη, που πήρε η Ελβετίας με σκορ 2-0 (Ρέμο Φρόϊλερ 37’, Ρούμπεν Βάργκας 46’) επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλίας στο ματς για τη φάση των «16» του Εuro 2024 , που διεξήχθη το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου της Ελβετίας.
Μια ομάδα «δουλεμένη»
ως
«Ελβετικό ρολόι»
Η Ελβετία κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ δε πιέστηκε ιδιαίτερα από την αντίπαλό της στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να τη νικήσει πιο εύκολα απ’ ότι ίσως θα νόμιζαν και οι ποδοσφαιριστές της.
Είναι μια ομάδα καλά «δουλεμένη» από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μουράτ Γιακίν και η οποία λειτουργεί σαν «Ελβετικό ρολόι» μέσα στο γήπεδο.Διαθέτει παίκτες, που ξέρουν καλά να «εκτελούν» τους ρόλους τους και των οποίων οι περισσότεροι «παίζουν» μαζί επί χρόνια.
Η «χημεία», που διαθέτουν οι Ελβετοί ποδοσφαιριστές φάνηκε ξεκάθαρα εντός του τερέν, όπου παρουσιάστηκαν με καλύτερη φυσική κατάσταση και με το έντονο πρεσάρισμα εκμηδένισαν τα ατού της Ιταλίας.
Και όπως έδειξαν, θα κάνουν τη ζωή «δύσκολη» στο νικητή της αναμέτρησης μεταξύ της Αγγλίας και της Σλοβακίας, που διεξάγεται αύριο στις 7 το απόγευμα (Κυριακή 30 Ιουνίου 2024) στη Φέλτινς Αρένα στο Γκελζενκίρχεν.
Μια «αγνώριστη» Ιταλία
Στον αγώνα αυτό είδαμε, όμως, μια «αγνώριστη» Ιταλία, η οποία ποτέ άλλοτε σε ένα διεθνές τουρνουά δεν εμφανίστηκε τόσο άτολμη, «φοβισμένη» και τόσο μακριά από μια «υποφερτή» απόδοση. Έπαιξε με αργό τέμπο, έχασε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και επιχείρησε μόλις ένα σουτ στο αντίπαλο.
Αν και οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν το ματς με 51% στη κατοχή μπάλας εμφανίστηκαν «άνευροι» χωρίς κίνηση μέσα στο χώρο στην αμυντική γραμμή και στις προωθήσεις τους. Συγχρόνως, έκαναν πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και ούτε ένας από αυτούς δεν πήρε πρωτοβουλίες.
Γενικώς, αυτή η Ιταλία εμφανίστηκε μέσα στο γήπεδο χωρίς να διαθέτει ούτε ένα παίκτη με προσωπικότητα και δε θύμισε σε τίποτα τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος. Ίσως αυτό το αποτέλεσμα ν’ αποτελεί ένα καλό «μάθημα» και για τους ιθύνοντες του ποδοσφαίρου για το πως δε πρέπει να αλλάζεις ριζικά μια ομάδα, όταν αυτή έχει «στεφθεί» πρωταθλήτρια Ευρώπης, επειδή δε προκρίθηκες στη τελική φάση του μουντιάλ.
Αυτή η εμφάνιση της Ιταλίας «χτυπά και το καμπανάκι» σχετικά με το πόσο έτοιμη θα είναι ως εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για τα προκριματικούς αγώνες της Ευρώπης, που θα γίνουν το 2025 για το Μουντιάλ 2026 στο Μεξικό, Καναδά, καθώς και στις ΗΠΑ.
©Typologos.com 2024