Με πρόσχημα τη πώληση θρησκευτικών εικόνων έκλεβαν χρήματα-κοσμήματα από σπίτια στη Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία!

Εξιχνιάστηκαν 23 κλοπές

και απόπειρες κλοπής

Συνελήφθησαν 4 άτομα

στη Πιερία

Με πρόσχημα τη πώληση θρησκευτικών εικόνων σε σπίτια της Κεντρική Μακεδονίας ή της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν 14 κλοπές και επιχειρήθηκαν 9 απόπειρες κλοπής από 2 άνδρες, μια γυναίκα και μια ανήλικη, που συνελήφθησαν εκ των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στην Πιερία.Φωτογραφία-Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Με πρόσχημα τη πώληση θρησκευτικών εικόνων σε σπίτια της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν δεκατέσσερις κλοπές κι επιχειρήθηκαν 9 απόπειρες κλοπής από 2 άνδρες, μια γυναίκα και μια ανήλικη, που συνελήφθησαν εκ των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στην Πιερία.

Σχηματισμός δικογραφίας

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και της σύστασης συμμορίας.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 3 συνεργοί, για τους οποίους έχει γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Τι προέκυψε

από την έρευνα

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 4 συλληφθέντες τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν διάφορα προσχήματα για να εισέρχονται στις οικίες. Μεταξύ άλλων, οι δράστες χρησιμοποιούσαν το πρόσχημα της πώλησης θρησκευτικών εικόνων.

Η σύλληψη

των δραστών

Για τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών πραγματοποιήθηκε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης, κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, 6 θρησκευτικές εικόνες και 1 κατσαβίδι.

Που έδρασαν

Μέχρι και στιγμής έχει προκύψει ότι το τελευταίο 6μηνο έδρασαν οι συλληφθέντες με διαφορετική σύνθεση τη κάθε φορά και διέπραξαν:

⚫Δεκατρείς κλοπές από οικίες, εκ των οποίων οι 12 σε περιοχές της Πιερίας και η μία σε περιοχή της Λάρισας,

⚫Εννέα απόπειρες κλοπής σε οικίες, εκ των οποίων οι 8 σε περιοχές της Πιερίας και η μία σε περιοχή της Ημαθίας.

⚫Μια διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

jpeg-optimizer_Kataschesi-ochimatos-eikones-YA-Katerinis

Για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι 4 συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε.Φωτογραφία-Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Η λεία

εκ των κλοπών

Κατά τη διάρκεια των κλοπών αφαίρεσαν οι δράστες  χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 15.000 ευρώ. Επίσης, σε μία περίπτωση αφαίρεσαν δύο τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 880 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

©Typologos.com 2023