Οι 4οι αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έγιναν στη Θεσσαλονίκη

Από τον

Ελληνικό Οργανισμό

Εργασιακής Άθλησης

και Υγείας

jpeg-optimizer_Kalafatis- bravefentes-ergasiakos-athitismos

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για τη Μακεδονία-Θράκη),Σταύρος Καλαφάτης με δύο από τους βραβευθέντες των 4ων αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας (13-14 Μαΐου 2023, Θεσσαλονίκη). Φωτογραφία: ©MegaPress

Περισσότεροι από 300 αθλητές-αθλήτριες εκ 14 διαφορετικών εταιρειών ή οργανισμών συμμετείχαν στους 4ους αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας έγιναν στις 13-14 Μαΐου 2023 από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (επίσημος και πιστοποιημένος φορέας εκ της ΓΓΑ) στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη.

Στους αγώνες συμμετείχαν και μέλη της Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού της Σερβίας.

Τα αθλήματα

Οι συμμετέχοντες-συμμετέχουσες  αγωνίστηκαν:

🔵Στο ποδόσφαιρο.

🔵Στο μπάσκετ.

🔵Στο σκάκι.

🔵Στο μπόουλινγκ (bowling).

🔵Στην εδαφοσφαίριση ( petanque).

🔵Σε μια σειρά αγώνων με εμπόδια διαφορετικής απόστασης και δυσκολίας τύπου Spartan Race.

🔵Στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων.

🔵Στα βελάκια (Darts).

🔵Στο τένις.

jpeg-optimizer_ergasiakos athitismos 3

Η τελετή λήξης έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου 2023 στο γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Κέντρου Πανοράματος. Η εκδήλωση αποτέλεσε κι ένα «ηχηρό» μήνυμα από τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης για στήριξη των αγώνων, ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο θεσμός.Φωτογραφίες: ©MegaPress

Η τελετή λήξης

Η τελετή λήξης έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου 2023 στο γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Κέντρου Πανοράματος. Η εκδήλωση αποτέλεσε κι ένα «ηχηρό» μήνυμα από τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης για στήριξη των αγώνων, ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο θεσμός.

Παρουσίες

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για τη Μακεδονία-Θράκη),Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης,  Χάρης Παπαγεωργίου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ, Σοφία Αμανατίδου, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Σοφία Σαουρίδου και ο πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ, Κώστας Αλεξανδρής.

ergasiakos athitismos 4

Περισσότεροι από 300 αθλητές-αθλήτριες εκ 14 διαφορετικών εταιρειών ή οργανισμών συμμετείχαν στους 4ους αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας έγιναν στις 13-14 Μαΐου 2023 από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (επίσημος και πιστοποιημένος φορέας εκ της ΓΓΑ) στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη.Φωτογραφίες: ©MegaPress

Δήλωση του προέδρου

της οργανωτικής επιτροπής

των αγώνων

«Οι 4οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, μετά από τη διακοπή λόγω Covid 19, μας εξέπληξαν ευχάριστα με τον αριθμό συμμετοχής των εργαζομένων»,  δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Σπύρος Καραβούλης και συμπλήρωσε:

«Ο αριθμός των συμμετοχών είναι μία απόδειξη ότι πλέον εταιρείες και εργαζόμενοι υιοθετούν την άθληση, όπως γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό στο εξωτερικό. Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακού Αθλητισμού και Υγείας, έχει τη τεχνογνωσία για τη διοργάνωση πετυχημένων Αγώνων».

Δήλωση

του υφυπουργού Εσωτερικών

«Στηρίζουμε έμπρακτα τους αγώνες του Εργασιακού Αθλητισμού, γιατί προάγουν το πολιτισμό, την ευγενή άμιλλα και κυρίως την υγεία. Με χαρά διαπίστωσα τη μεγάλη συμμετοχή στους 4ους Αγώνες, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί πλέον σε θεσμό. Εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να γίνουν ανάλογες διοργανώσεις με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης.

Δήλωση

του Περιφερειάρχη

Κεντρικής Μακεδονίας

Από τη πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε τα εξής: «Η Περιφέρεια δε θα μπορούσε παρά να στηρίξει την αξιέπαινη προσπάθεια του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Στεκόμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες πρέπει να καθιερωθούν και να αποτελέσουν συνείδηση για τη κοινωνία μας. Συγχαρητήρια,  στους διοργανωτές και σε κάθε αθλητή και αθλήτρια που συμμετείχε στους φετινούς αγώνες».

Δήλωση  

Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης

«Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Η προσοχή στην υγεία μέσω της άσκησης είναι απαραίτητη για κάθε οργανισμό και τούτο το μήνυμα θέλουν να περάσουν και οι αγώνες του Εργασιακού Αθλητισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους διαγωνιζόμενους»,είπε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Δήλωση του

Αντιπροέδρου της ΕΟΕ

Το λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος ανέφερε ότι:

«Γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία της άθλησης για κάθε υγιή οργανισμό. Το παράδειγμα των φετινών αγώνων του εργασιακού Αθλητισμού είναι φωτεινό και εύχομαι να το ακολουθήσουν κι άλλοι φορείς στο μέλλον. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται τέτοιες διοργανώσεις και όλοι μας οφείλουμε να στηρίζουμε ανάλογες πρωτοβουλίες».

Δήλωση του

δημάρχου Πυλαίας-Πανοράματος

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Πυλαίας-Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος είπε ότι:

 «Νιώθουμε ξεχωριστή ικανοποίηση που ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη είναι η έδρα των αγώνων του Εργασιακού Αθλητισμού. Διαχρονικά «ανοίγουμε τις πύλες»  του Αθλητικού Ολυμπιακού Κέντρου για τη φιλοξενία των αγώνων. Είναι σημαντικό να αποτελεί ο δήμος μας «κομμάτι» της διοργάνωσης των εργασιακών αγώνων. Και με χαρά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας».

Οι συμμετοχές

Εκτός από μεμονωμένους αθλητές στους 4ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού πήραν μέρος οι εξής εταιρείες: ΑΒΑΞ ΙΚΤΕΟ Α.Ε. / AUTECO KTEO, BETA CAE Systems S.A., Crystal S.A., EUROLAMP S.A., DOPPLER, SGS Greece S.A., TUV AUSTRIA HELLAS, ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ A.E., ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. / AS HELLAS.

Ακόμη συμμετείχαν οι φορείς: Δήμος Γαλατσίου, Υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας- Θράκης, Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Σερβική Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού.

Επόμενος προορισμός του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης είναι η πόλη Μπορντό της Γαλλίας, όπου κι αναμένεται να λάβουν μέρος 100 Έλληνες αθλητές.

©Typologos.com 2023