Εξιχνίαση 9 υποθέσεων απάτης- απόσπασης κωδικών 700  καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας ανά την Ελλάδα

Έγιναν το δίμηνο

Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2022

Ταυτοποιήθηκε ο επιτήδειος

jpeg-optimizer_exchiasi-9-ipotheseon- apatis-apospasis-kodikon-700-karton-omilias-ana-tin-Ellada

Η εξιχνίαση 9 υποθέσεων απάτης, που αφορούσαν στην απόσπαση των κωδικών από 700 κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, επιτεύχθηκε χάρις στη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.Φωτογραφία από PublicDomainPictures από το Pixabay 

Η εξιχνίαση 9 υποθέσεων απάτης, που αφορούσαν στην απόσπαση των κωδικών από 700 κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, επιτεύχθηκε χάρις στη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Η ταυτοποίηση

του δράστη

Για την υπόθεση έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων ενός άνδρα και σε βάρος αυτού σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος επιτήδειος προσποιούνταν το τεχνικό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και τηλεφωνούσε σε περίπτερα ή σ’ άλλα καταστήματα, που διέθεταν κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας προς πώληση.

jpeg-optimizer_exchiasi-9-ipotheseon- apatis-apospasis-kodikon-700-karton-omilias-ana-tin-Ellada-2

Ο δράστης απέσπασε τους κωδικούς από συνολικά 700 κάρτες χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 15.809 ευρώ.Φωτογραφία από hurk από το Pixabay 

Το πρόσχημα

Κατόπιν, με το πρόσχημα ότι έπρεπε ως «τεχνικός» να ακυρώσει τις κάρτες, αποσπούσε τους κωδικούς τους, με αποτέλεσμα να αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος από την αξία τους.

Mε δράση

ανά την Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι από τις 18 Νοεμβρίου έως και τις 24 Δεκεμβρίου του 2022, διέπραξε συνολικά 9 απάτες σε περίπτερα, καταστήματα ψιλικών ή άλλα καταστήματα ανά την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα:

⚫Δύο περιπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

⚫Από μία περίπτωση στην Αρκαδία,στην Αττική,στην Ημαθία, στη Μαγνησία, στις Σέρρες, στα Τρίκαλα και στη Φωκίδα.

Ο δράστης απέσπασε τους κωδικούς από συνολικά 700 κάρτες χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 15.809 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

©Typologos.com 2023