ΓΣΕΕ- Κατώτατος μισθός που δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες

Βρίσκεται μακριά

από τις απαιτήσεις

των πιο φτωχών εργαζομένων

jpeg-optimizer_gsee-katotatos-misthos-pou-den-antistoichei-stis-anages

«Η ανακοίνωση του ύψους του νέου κατώτατου μισθού βρίσκεται μακριά από τις απαιτήσεις των πιο φτωχών εργαζομένων και δε τους επιτρέπει να καλύπτουν βασικές ανάγκες διαβίωσης». Αυτό επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) στην ανακοίνωση, που εξέδωσε με αφορμή την ανακοίνωση της κυβερνησης για το ύψος του νέου κατώτατου μισθού.Φωτογραφία από Taken από το Pixabay 

«Η ανακοίνωση του ύψους του νέου κατώτατου μισθού βρίσκεται μακριά από τις απαιτήσεις των πιο φτωχών εργαζομένων και δε τους επιτρέπει να καλύπτουν βασικές ανάγκες διαβίωσης». Αυτό επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) στην ανακοίνωση, που εξέδωσε με αφορμή την ανακοίνωση για το ύψος του νέου κατώτατου μισθού.

Επιπλέον, τονίζει πως η θέση της συνομοσπονδίας είναι σαφής και τεκμηριωμένη.

Τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα

της ΓΣΕΕ

 Χαρακτηριστικό είναι ότι η  ΓΣΕΕ έχει αναλύσει με τεκμηριωμένα επιχειρήματα την αναγκαιότητα να βρίσκεται ο κατώτατος μισθός στο 60% του διάμεσου μισθού συν το προσδοκώμενο πληθωρισμό, δηλαδή να «φτάνει» τουλάχιστον στα 826 ευρώ.

«Ο θεσμός του κατώτατου μισθού είναι καθοριστικός για τη δημιουργία των προϋποθέσεων μετάβασης σε μια πιο ανθεκτική, βιώσιμη και δίκαιη οικονομία και κοινωνία», υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

jpeg-optimizer_gsee-katotatos-misthos-pou-den-antistoichei-stis-anages-dyo

«Οι εργαζόμενοι-εργαζόμενες συνεχίζουν να βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα». Γι΄ αυτό, και απαιτείται η περαιτέρω λήψη μέτρων που θα ενισχύουν τα εισοδήματά  τους, τη προστασία τους, τη καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους, αλλά και τη θεσμική κατοχύρωση και την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και των συλλογικών συμβάσεων», σημειώνει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.Φωτογραφία από Vural Yavaş από το Pixabay 

Για την επαναφορά

των Εθνικών

Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Σύμφωνα με τη συνομοσπονδία, είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί η θεσμική επαναφορά της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού μετά από διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους δηλαδή μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι-εργαζόμενες

βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα»

«Οι εργαζόμενοι-εργαζόμενες συνεχίζουν να βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα». Γι΄ αυτό, και απαιτείται η περαιτέρω λήψη μέτρων που θα ενισχύουν τα εισοδήματά  τους, τη προστασία τους, τη καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους, αλλά και τη θεσμική κατοχύρωση και την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και των συλλογικών συμβάσεων», σημειώνει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

©Typologos.com 2023