Οι παροχές δεν αποθαρρύνουν τους ανέργους να αναζητήσουν εργασία

Τι λέει ένας ειδικός

Επιμέλεια: Νίκος Μόσχοβος

jpeg-optimizer_Oi-paroches-den-apotharinoun-tous-anergous-na-anazitisoun-ergasia

Οι παροχές δεν αποθαρρύνουν τους ανέργους να αναζητήσουν εργασία, όπως εκτιμά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ρέντλαντς των ΗΠΑ, Δρ. Ναθάνιελ Κλάιν,ο οποίος είναι ειδικός στα θέματα των επιδομάτων της ανεργίας, της ύφεσης και της υγειονομικής περίθαλψης.Φωτογραφία από Tumisu από το Pixabay 

Οι παροχές δεν αποθαρρύνουν τους ανέργους να αναζητήσουν εργασία, όπως εκτιμά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ρέντλαντς των ΗΠΑ,  Δρ.  Ναθάνιελ Κλάιν,ο οποίος είναι ειδικός στα θέματα των επιδομάτων της ανεργίας, της ύφεσης και της υγειονομικής περίθαλψης.

Τα επιδόματα

και η εξεύρεση

μίας θέσης εργασίας

Ο αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας λέει πως τα όσα έχει μελετήσει μέχρι και τώρα δείχνουν το εξής στοιχείο: Ουσιαστικά καμία σχέση δεν υφίσταται μεταξύ του ποσοστού του εισοδήματός σας, που αντικαταστάθηκε από το επίδομα ανεργίας και τη πιθανότητα εύρεσης μιας θέσεις εργασίας.

Στη πραγματικότητα, υφίστανται κάποιες ενδείξεις, που καταδεικνύουν ότι το επίδομα ανεργίας επιτρέπει στους εργαζόμενους να έχουν το χρόνο που χρειάζονται για να βρουν εκείνες τις θέσεις εργασίας, οι οποίες ταιριάζουν καλύτερα στις δεξιότητές τους.Επομένως, η αποθαρρυντική ιστορία περί του επιδόματος ανεργίας δεν αποτελεί το κεντρικό ζήτημα, που μπορεί να εξηγήσει ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας.

jpeg-optimizer_Oi-paroches-den-apotharinoun-tous-anergous-na-anazitisoun-ergasia-dyo

Ουσιαστικά καμία σχέση δεν υφίσταται μεταξύ του ποσοστού του εισοδήματός σας, που αντικαταστάθηκε από το επίδομα ανεργίας και τη πιθανότητα εύρεσης μιας θέσεις εργασίας.Φωτογραφία από mohamed_hassan από το Pixabay 

Η σχέση με τη μείωση

στη κατανάλωση

Κατά τον ίδιο, αν μειώσουμε αυτά τα οφέλη (π.χ. τα επιδόματα ή τις άλλες επιδοτήσεις), τότε μπορούμε να περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στη κατανάλωση μαζί με μεγαλύτερα «κύματα»  των εξώσεων και την εμφάνιση όλων των ειδών  δυσάρεστων πραγμάτων, τα οποία  πιθανότατα θα αυξήσουν το ποσοστό ανεργίας.

«Όσον αφορά στις κυβερνήσεις φαίνεται πως «κοιτάζουν» τα πράγματα «κάτω από το βαρέλι»  μιας πραγματικά τρομαχτικής κατάρρευσης των εσόδων», σημειώνει -μεταξύ άλλων-ο καθηγητής Οικονομικών.

Ο  Δρ. Κλάιν κατέχει διδακτορικό στα οικονομικά, ενώ σήμερα είναι αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας στην οικονομική ιστορία, στη διεθνή μακροοικονομία, στα κρυπτονομίσματα, στο Brexit, καθώς και στη διεθνή χρηματοδότηση.

©Typologos.com 2023