Σύλληψη τριών νεαρών για απόπειρα κλοπής σε δημοτικό σχολείο του Ευόσμου

6 άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά

Κι άλλα τρία

για καταδικαστικές αποφάσεις

Βεβαιώθηκαν 67 παραβάσεις

της αντικαπνιστικής νομοθεσίας  

jpeg-optimizer_Sillipsi-trion-nearon-gia-apopeira-klopis-se-dimotiko-scholeio-tou-Evosmou

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για απόπειρα κλοπής σε δημοτικό σχολείο του Ευόσμου, όπου το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 εντοπίστηκαν από τα μέλη πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της καθημερινής περιπολίας τους. Φωτογραφία: Από Γιώργος Ελευθεριάδης, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59600969

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για απόπειρα κλοπής σε δημοτικό σχολείο του Ευόσμου, όπου το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 εντοπίστηκαν από τα μέλη πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της καθημερινής περιπολίας τους.

Η σύλληψη

Πιο συγκεκριμένα, οι τρείς νεαροί εισήλθαν το απόγευμα της  Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 σε δημοτικό σχολείο στη περιοχή του Ευόσμου, όπου προκάλεσαν φθορές στη κλειδαριά της πόρτας μίας σχολικής αίθουσας, αλλά δε πρόλαβαν να αφαιρέσουν κάτι, καθώς συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στη κατοχή του ενός εκ των δραστών βρέθηκαν ένα κατσαβίδι και μία σιδερένια γροθιά, τα οποία και κατασχέθηκαν. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

9 άτομα συνελήφθησαν

για κατοχή ναρκωτικών ουσιών              

και για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

Συνολικά 9 άτομα, όμως, συνελήφθησαν μέσα σε ένα 24ωρο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα μετά από συστηματικούς ελέγχους των αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Οι συλλήψεις

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

🟤Έξι άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

🟤Τρία άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις και ένταλμα σύλληψης.

jpeg-optimizer_Sillipsi-trion-nearon-gia-apopeira-klopis-se-dimotiko-scholeio-tou-Evosmou-dyo

Oi αστυνομικοί βεβαίωσαν μέσα σε μια εβδομάδα συνολικά 67 σχετικές παραβάσεις σε καπνίζοντες θαμώνες ή υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία από Hans-Joachim Müller-le Plat από το Pixabay 

Σύλληψη φυγόποινου

για φοροδιαφυγή

Μεταξύ αυτών, είναι και ένας 41χρονος, που  συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 από τους αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για φοροδιαφυγή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Βεβαιώθηκαν 67 παραβάσεις

της αντικαπνιστικής νομοθεσίας 

Οι αστυνομικοί έλεγξαν 618 καταστήματα της Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, οπότε βεβαίωσαν συνολικά 67 σχετικές παραβάσεις σε καπνίζοντες θαμώνες ή υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

©Typologos.com 2023