Eκδήλωση αποτελεσμάτων έργου «Teachers for SwanZ»

«Teachers for SwanZ στο τέλος

– Ας σας πούμε την Ιστορία»

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας

jpeg-optimizer-ekdilosi-apotelesmaton-ergou-Teachers-for-SwanZ

Την εκδήλωση για την έναρξη και για τη διάδοση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων του έργου «Teachers for SwanZ» με τίτλο: «Teachers for SwanZ- στο τέλος – Ας σας πούμε την Ιστορία»  διοργανώνει το  Λύκειο Χορογραφίας «Floria Capsali» στις 10 το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βουκουρεστίου,«ARCUB»

Την εκδήλωση για την έναρξη και για τη διάδοση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων του έργου «Teachers for SwanZ» με τίτλο:«Teachers for SwanZ- στο τέλος – Ας σας πούμε την Ιστορία»  διοργανώνει το  Λύκειο Χορογραφίας «Floria Capsali» στις 10 το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βουκουρεστίου,«ARCUB» στη Ρουμανία και για την οποία ανακοινώθηκαν τα εξής:

Στον ήχο του πιάνου

και στα βήματα του χορού

«Στον ήχο του πιάνου και στα βήματα της χορογραφίας  «ανοίγουμε» ένα παράθυρο στον υπέροχο κόσμο του μπαλέτου και του χορού».

Λένε οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου Χορογραφίας «Floria Capsali», που προσφέρουν αυτή την ευκαιρία στο Βουκουρέστι, στις 21 Νοεμβρίου 2022, οπότε διοργανώνουν την εκδήλωση για την έναρξη και τη διάδοση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων του έργου «Teachers for SwanZ», μιας πρωτοβουλίας που συντονίζεται από το προαναφερόμενο λύκειο και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο τίτλος της εκδήλωσης

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Teachers for SwanZ- στο τέλος. Ας σας πούμε την ιστορία» και θα διοργανωθεί με την υποστήριξη του ARCUB – του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Βουκουρεστίου, ως οικοδεσπότη.

Οι εταίροι

του προγράμματος

Στο πρόγραμμα «Teachers for SwanZ» συμμετέχουν οι εκπρόσωποι, τα στελέχη, τα μέλη και οι μαθητές-μαθήτριες  του Λυκείου  Χορογραφίας «Floria Capsali», της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας , των «Attitude Studios» στη Βιέννη της Αυστρίας, της Εθνικής Σχολής Τεχνών «Καθηγητής  Βέσελιν Στογιάνοφ» στο Ρούσε (Rousse) της Βουλγαρίας.

Οι συμμετέχοντες

της εκδήλωσης

Επίσης, σ’ αυτή την εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι:

🔷Των γυμνασίων ή των τμημάτων χορογραφίας της Ρουμανίας.

🔷Του Πανεπιστημίου Θεάτρου και Κινηματογράφου «I.L. Caragiale».

🔷Της Όπερας και της Οπερέτας.

🔷Του Εθνικού Κέντρου Χορού Βουκουρεστίου.

🔷Ιδιωτικών στούντιο και χορευτικών οργανισμών.

🔷Πολιτιστικών ιδρυμάτων ή συνόλων. 

Ακόμη, θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Το έργο

«Teachers for SwanZ»

Το «Teachers for SwanZ» είναι ένα πρότζεκτ που επικεντρώθηκε στη συνεχή κατάρτιση και στον εμπλουτισμό των αρμοδιοτήτων των δασκάλων και των εκπαιδευτών στις σχολές χορού,ενώ  συγκέντρωσε την εμπειρία, που «εμπεδώθηκε» κατά τη διάρκεια διεθνών ανταλλαγών, και το οποίο πειραματίστηκε με  τις νέες διδακτικές προσεγγίσεις στο έργο που επιτελούν και συν-δημιούργησε  νέα- καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Ο προϋπολογισμός

του έργου

Για τους τέσσερις εταίρους από τις τρεις χώρες – Ρουμανία, Αυστρία και Βουλγαρία – και για τις κοινές δραστηριότητες, που διήρκησαν δύο έτη, διατέθηκε κονδύλι συνολικού προϋπολογισμού 225.857 ευρώ σχετικά με το έργο «Teachers for SwanZ» και το οποίο δόθηκε μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς,  που δημιούργησε η πανδημία Covid σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, έχουν πραγματοποιηθεί πλήρως οι δραστηριότητες,οι οποίες προβλέπονται στο έργο, αλλά έγιναν με διαφορετική σειρά απ’ αυτή του αρχικού προγραμματισμού.

Οι ωφελούμενοι

Συνολικά, περίπου 55 εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες από χώρες εταίρους και επάνω από 100 μαθητές και έφηβοι επωφελήθηκαν άμεσα από τις δραστηριότητες του έργου.

Ο αντίκτυπος του έργου ήταν πέρα από τις προσδοκίες μέχρι και στιγμής.

Η εξάπλωση του έργου

Τον πρώτο χρόνο, το 2021,  οπότε πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά όλες οι δραστηριότητες ήταν εξαιρετικά ενεργή η επικοινωνία στο εικονικό περιβάλλον – στα κοινωνικά δίκτυα, στα ιστολόγια και σε ιστότοπους, στα ηλεκτρονικά μέσα, στο ραδιόφωνο, καθώς και στην τηλεόραση.

Το 2022, είχαν τεράστια εξάπλωση τα ενημερωτικά δελτία του έργου και οι δημοσιεύσεις των εταίρων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η προβολή και εμμέσως ο αριθμός των έμμεσων δικαιούχων.

jpeg-optimizer-Logos-final-event-Teachers-for-SwanZ

Όλα αυτά τα αποτελέσματα του έργου θα είναι διαθέσιμα στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα έργων που συγχρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος  Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η ιστορία του έργου «Teachers for SwanZ» δε τελειώνει εδώ. Είναι μόνο η αρχή νέων πρωτοβουλιών – συνεργασιών στα βήματα του χορού και οι οποίες θα αναπτυχθούν σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο

H εξαιρετική συμβολή

των πρεσβευτών του έργου

Μια εξαιρετική συμβολή στη διάδοση των δεδομένων σχετικά με το έργο είχαν οι τέσσερις πρεσβευτές του «Teachers for SwanZ»,διασημότητες του κόσμου του μπαλέτου και του χορού – ο Δρ. Άλκης Ράφτης, πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού – UNESCO, ο Ρουμάνος χορογράφος, Τζίτζι Κατσιουλεάνου (Gigi Căciuleanu),οι μπαλαρίνες:Λιουντμίλα Κονοβάλοβα (Liudmila Konovalova) από το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης και Βέσσελα Βασίλεβα (Vessela Vassileva) εκ της Κρατικής Όπερας στο  Ρούσε (Rousse).

Ο στόχος της εκδήλωσης

Η εκδήλωση λήξης και ενημέρωσης στοχεύει όχι μόνο να προσφέρει μια επισκόπηση της ιστορίας του έργου, μετά από δύο χρόνια υλοποίησης, αλλά και να ξεκινήσει- παρουσιάσει προς το ενδιαφερόμενο κοινό και τα τρία συγκεκριμένα αποτελέσματα που δημιουργήθηκαν στην πορεία του:

✅Την εκπαιδευτική πλατφόρμα για τη διδασκαλία του χορού «Virtual Learning Laboratory».

✅Το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο  με τίτλο:«Teachers for SwanZ» για δασκάλους και εκπαιδευτές χορού.

✅Ο «Μίνι Οδηγός  Κίνησης», που είναι ένας πρακτικός οδηγός για τους/τις εκπαιδευτικούς, οι οποίοι – οποίες διδάσκουν άλλα μαθήματα στις σχολές χορού.

Ποιες προσωπικότητες

θα λάβουν μέρος

στην εκδήλωση 

Σημαντικές προσωπικότητες από τον κόσμο του χορού θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση:

🔷Ο Δρ. Άλκης Ράφτης, πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO, διευθυντής του Χοροθεάτρου «Δόρα Στράτου» στην Αθήνα.

🔷Η Βάνα Στεφανέσκου (Vava Ștefănescu) διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Χορού Βουκουρεστίου.

 🔷Η Μπιρούτ Μπανεβίτσιουτ (Birutė Banevičiūtė), χορογράφος και ερευνήτρια από το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Δήλωση της υπεύθυνης του έργου

Η υπεύθυνη του έργου, Νταϊάνα Ζαβαλάς ( Diana Zăvălaș), λέει ότι τα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία που δημιουργήθηκαν από τους συμμετέχοντες στο έργο αποτελούν στην πραγματικότητα και μια πρόσκληση προς τους άλλους εκπαιδευτικούς, ώστε να πάρουν ιδέες, να εμπνευστούν για να δημιουργήσουν τα δικά τους διδακτικά εργαλεία, να προσαρμόσουν τις μεθόδους εργασίας τους στις απαιτήσεις της σημερινής επαγγελματικής εκπαίδευσης, να διευρύνουν την εμπειρία τους συνεργαζόμενοι με συναδέλφους από άλλα σχολεία, καθώς  και άλλες χώρες.

«Δοκιμάστε νέες μεθόδους στο δρόμο τους προς την απόδοση», σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια.

Η ιστορία δε τελειώνει εδώ

Όλα αυτά τα αποτελέσματα του έργου θα είναι διαθέσιμα στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα έργων που συγχρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος  Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η ιστορία δε τελειώνει εδώ. Είναι μόνο η αρχή νέων πρωτοβουλιών – συνεργασιών στα βήματα του χορού και οι οποίες θα αναπτυχθούν σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

©Typologos.com 2022