Προώθηση του οινικού τουρισμού στο Βελιγράδι

Από την

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

proothisi-tou-oinikou-tourismou-sto-Veligradi

Σε εκδήλωση για την προώθηση του οινικού τουρισμού, που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Βελιγράδι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας(ΠΚΜ)

Σε εκδήλωση που αφορούσε στην προώθηση του οινικού τουρισμού, που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Βελιγράδι,συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας(ΠΚΜ).

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Σερβίας.

Παρουσίαση των οινοποιών

της Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κι εκ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκαν διάφορα οινοποιεία της περιοχής, για τα οποία δόθηκε έμφαση στα κρασιά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Παράλληλα, οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτές ετικέτες κρασιών και να ενημερωθούν για τις μοναδικές εμπειρίες οινοτουρισμού, που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συναντήσεις

με τουριστικούς πράκτορες

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Σερβίας, που ασχολούνται με τον οινικό τουρισμό και στους οποίους παρουσίασαν το πολύ-θεματικό τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Δήλωση της

Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού

«Ο οινικός πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα και σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.Προβάλλουμε το τοπικό οίνο και τα επισκέψιμα οινοποιεία μας και συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς μας,ώστε να προωθήσουμε ενιαία,αλλά και θεματικά το γαστρονομικό τουρισμό και να ενισχύσουμε ταυτόχρονα την εξωστρέφεια της πρωτογενούς παραγωγής», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού,Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών- επισκεπτριών μεταξύ των οποίων συγκαταλεγόταν πολλοί τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του κλάδου της γαστρονομίας, καθώς και του τουρισμού.

©Typologos.com 2024