Η Ίντερ Μαϊάμι με τον Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025 της FIFA

Επίσημη ανακοίνωση

από τον πρόεδρο

της ΦΙΦΑ –FIFA

i-inter-miami-me-ton-lionel-messi-tha-agonistei-sto-Pagkosmio-Kipello-Syllogon-tis-FIFA

Η Ίντερ Μαϊάμι με τον Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025 της ΦΙΦΑ (FIFA), που θα  διεξαχθεί από την Κυριακή 15 Ιουνίου έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025 στις ΗΠΑ.Φωτογραφία από Luis David Revueltas από το Pixabay

Η Ίντερ Μαϊάμι με τον Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025 της ΦΙΦΑ (FIFA), που θα  διεξαχθεί από την Κυριακή 15 Ιουνίου έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025 στις ΗΠΑ.

Τη συμμετοχή της πιο πετυχημένης ομάδας του αμερικανικού πρωταθλήματος MLS ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της FIFA,Τζιάνι Ινφαντίνο την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 μιλώντας στη γιορτή οπαδών και ομάδων, που πραγματοποιήθηκε μετά από το τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου του MLS της Ίντερ Μαϊάμι εναντίον της Νιού Ινγκλάντ Ρεβολούσιον στο Στάδιο Κέιζ  στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ.

Η Ίντερ Μαϊάμι

θα «παίξει»

στον εναρκτήριο αγώνα!

Μάλιστα, ο κ. Ινφαντίνο ανακοίνωσε πως η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι η μια από τις δύο ομάδες, οι οποίες θα «αναμετρηθούν» στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγου 2025, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουνίου στο Στάδιο Χαρντ Ροκ στο Μαϊάμι.

Η τοποθέτηση

του προέδρου της FIFA

«Όλοι γνωρίζουμε πώς το Μαϊάμι είναι ερωτευμένο με το ποδόσφαιρο και πώς η Ίντερ Μαϊάμι υποστηρίζεται από όλη τη Φλόριντα και πέρα από αυτήν για τo συναρπαστικό σύλλογο ποδοσφαίρου σας.

Συγχαρητήρια για την υπέροχη επιτυχία σας το 2024 στο «Supporters’ Shield». Έχετε δείξει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είστε σταθερά ο καλύτερος σύλλογος στον αγωνιστικό χώρο.

Ως εκ τούτου, είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι ως ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο, είστε άξιοι συμμετέχοντες στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA 2025 ως ο οικοδεσπότης σύλλογος, που εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

Η επιβεβαίωση

για τον εναρκτήριο αγώνα

Επίσης,ο κ. Ινφαντίνο επιβεβαίωσε ότι η παγκόσμια αγωνιστική συνάντηση των καλύτερων συλλόγων της υφηλίου θα ξεκινήσει με τον εναρκτήριο αγώνα την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 στο Μαϊάμι.

«Ανυπομονούμε να «φιλοξενήσετε» τον εναρκτήριο αγώνα την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 στο Μαϊάμι Είναι βέβαιο ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο συλλόγων, καθώς το τουρνουά διαθέτει τους καλύτερους 32 συλλόγους στον κόσμο και παρέχει μια νέα ευκαιρία για τις ομάδες, τους παίκτες, τους προπονητές και τους οπαδούς να «μεταφέρουν» τις ιστορίες τους στον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Ινφαντίνο.

Τα στατιστικά

της Ίντερ Μαϊάμι

Η Ίντερ Μαϊάμι έγινε ο προτελευταίος σύλλογος που σφράγισε μια θέση στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025 μετά από τη κατάκτηση του «MLS Supporters’ Shield 2024», που την επιβεβαίωσε ως την καλύτερη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του 2024 για το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου «Major League Soccer (MLS)».

Η Ίντερ Μαϊάμι έχει ως αρχηγό τον νικητή του Μουντιάλ, Λιονέλ Μέσι και η οποία «έσπασε» το ρεκόρ όλων των εποχών στο MLS   συγκεντρώνοντας το 2024 τους περισσότερους βαθμούς σε μία σεζόν, ήτοι 74 βαθμούς με 22 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 4 τέσσερις ήττες από τον Φεβρουάριο έως και  τον Οκτώβριο!

Γίνεται, δε, ο 31ος σύλλογος, που έχει «κλειδώσει» τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025 στις ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν 63 ματς σε 12 γήπεδα. Μένει ακόμη μια θέση, η οποία θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα του τελικού της «CONMEBOL Libertadores 2024»  που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου 2024 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Τέσσερις εμβληματικοί σύλλογοι της Νότιας Αμερικής εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα είναι ο ένας από αυτούς, που θα «κλειδώσει» την 32η θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025 στις ΗΠΑ

 Πότε θα γίνει

η κλήρωση

Η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025 στις ΗΠΑ θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2024 και η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε ότι:

«Με 32 συμμετέχοντες συλλόγους απ’ όλο τον κόσμο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA είναι η πιο περιεκτική και αξιοκρατική παγκόσμια διασυλλογική διοργάνωση, που παρέχει  την ευκαιρία για τα καλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ από την Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία να «παίξουν» με τις «υπερδυνάμεις» της Ευρώπης, καθώς και της Νότιας Αμερικής».

©Typologos.com 2024