Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος των προκριματικών αγώνων της Ωκεανίας για το Μουντιάλ 2026

Θα προκριθεί απευθείας

μια ομάδα

Se-exelixi-vrisketai-o-defteros-gyros-ton-prokrimatikon-tis-Okeanias-gia-to-Mundial-2026

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη ο δεύτερος γύρος των αγώνων της Ωκεανίας, που διεξάγονται σε δύο ομίλους των τεσσάρων εθνικών ομάδων και αφορούν στην πρόκριση στα τελικά του 23ου Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2026 της ΦΙΦΑ-FIFA (11 Ιουνίου -19 Ιουλίου 2026 στον Καναδά, στο Μεξικό και στις ΗΠΑ).Φωτογραφία από kp yamu Jayanath από το Pixabay

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη ο δεύτερος γύρος των αγώνων της Ωκεανίας, που διεξάγονται σε δύο ομίλους των τεσσάρων εθνικών ομάδων και αφορούν στην πρόκριση στα τελικά του 23ου Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2026 της ΦΙΦΑ-FIFA (11 Ιουνίου -19 Ιουλίου 2026 στον Καναδά, στο Μεξικό και στις ΗΠΑ).

Τα αποτελέσματα

στον πρώτο όμιλο

Οι πρώτοι αγώνες για τον πρώτο όμιλο του δευτέρου γύρου των προκριματικών της Ωκεανίας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, οπότε προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Νήσοι Σολομώντος -Φίτζι (0-1)

Μεγάλη νίκη εκτός έδρας με σκορ 0-1 πήραν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 τα νησιά Φίτζι επί των νήσων Σολομώντος χάρις στο γκολ του Ρόι Κρίσνα στο 13΄ και οι κάτοικοι γιόρτασαν με το καλύτερο τρόπο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους, που επιτεύχθηκε το 1970. Τα νησιά Φίτζι πέτυχαν μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη στον πρώτο όμιλο, όπου η κάθε εθνική ομάδα θα «παίξει» τρεις αγώνες και «ατενίζουν» τώρα με αισιοδοξία τις επόμενες δύο αναμετρήσεις.

Νέα Καληδονία- Παπούα -Νέα Γουινέα (3-1)

Την ίδια ημέρα η Νέα Καληδονία επικράτησε με σκορ 3-1 επί της Παπούας Νέας Γουινέας και γκολ για την νικήτρια ομάδα πέτυχαν οι Ζοζέφ Ατάλ με πέναλτι στο 20′, Ζορζ Γκοπ-Φενεπέζ στο 45′ και Ζερμέν Εβεζέν στο 83′. Για τη Παπούα Νέα Γουινέα σκοράρισε ο Τόμι Σέμι στο 78′.

protos-omilos-prokrimatikon-Okeanias-Oktovrios-2024

Διαμόρφωση Πίνακα: Νίκος Μόσχοβος

Η επόμενη αγωνιστική

για τον πρώτο όμιλο

Η επόμενη αγωνιστική για τον πρώτο όμιλο είναι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024, οπότε θα «αναμετρηθούν» οι Νήσοι Σολομώντος με τη Καληδονία και η Παπούα Νέα Γουινέα με τα Φίτζι. Οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στο Πορτ Μόρεσμπι της Παπούας Νέας Γουινέας.

Ο δεύτερος γύρος στον πρώτο όμιλο ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024, οπότε θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις:

Φίτζι- Νέα Καληδονία.

Παπούα Νέα Γουινέα- Νήσοι Σολομώντος.

Τα αποτελέσματα

στο δεύτερο όμιλο

Οι πρώτοι αγώνες για το δεύτερο όμιλο του δευτέρου γύρου των προκριματικών της Ωκεανίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, οπότε προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Νέα Ζηλανδία- Ταϊτή (3-0)

Με σκόρερ τους Ελάιτζα Λίστ (2΄), Κρις Γουντ (67′), Μπεν Γουέιν (89′) επικράτησε άνετα η Νέα Ζηλανδία με 3-0 στο ματς, που έγινε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 στο Στάδιο Φρές Γουότερ του Πορτ Βίλα του Βανουάτου.

Οι Νεοζηλανδοί είναι αήττητοι για 24 αγώνες και είναι οι μόνοι, που έχουν προκριθεί ξανά στα τελικά ενός Μουντιάλ και θεωρούνται το μεγάλο «φαβορί» εκ της Ωκεανίας για την πρόκριση στη παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου, που θα γίνει το 2026 στα γήπεδα του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ.

Βανουάτου -Σαμόα (4-1)

«Σαρωτικό» ήταν το Βανουάτου απέναντι στη Σαμόα, την οποία «κατατρόπωσε» με 4-1 το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στο Στάδιο Φρές Γουότερ του Πορτ Βίλα με σκόρερ τους Μιτς Κούπερ στο 7΄, Τζον Άλικ στο 36′ και 57′) και Μπονγκ Κάλο στο 90’+1′. Για τη Σαμόα είχε μειώσει ο Νέιθαν Βιλιάμου στο 54′.

defteros-omilos-prokrimatikon-Okeanias-Oktovrios-2024

Διαμόρφωση Πίνακα: Νίκος Μόσχοβος

Η επόμενη αγωνιστική

για τον δεύτερο όμιλο

Η επόμενη αγωνιστική για το δεύτερο όμιλο είναι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024, οπότε η Νέα Ζηλανδία θα «αντιμετωπίσει» το Βανουάτου εντός έδρας στο Χάμιλτον στον αγώνα ντέρμπι, που πιθανότατα θα «ξεκαθαρίσει» πολλά για την πρωτιά στο γκρουπ. Την ίδια ημέρα η Σαμόα θα αντιμετωπίσει την Ταϊτή την ίδια ημέρα.

Ο δεύτερος γύρος στον δεύτερο όμιλο ολοκληρώνεται την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024, οπότε θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις:

Ταϊτή-Βανουάτου.

Σαμόα- Νέα Ζηλανδία

Πως θα επιτευχθεί

η πρόκριση

Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο του δευτέρου γύρου θα «προχωρήσουν» στη αποφασιστική τρίτη φάση των προκριματικών της Ωκεανίας.

Ο τρίτος γύρος θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2025, οπότε οι τέσσερις εθνικές ομάδες θα «αναμετρηθούν» ανά ζευγάρια στους ημιτελικούς, Οι νικήτριες των ημιτελικών θα «συγκρουστούν» στο τελικό για το απευθείας εισιτήριο στο Μουντιάλ 2026 στον Καναδά, στο Μεξικό και στις ΗΠΑ.Ο ηττημένος θα παλέψει για μια επιπλέον θέση στα τελικά μέσω του Διηπειρωτικού Τουρνουά  πλέι-οφ της ΦΙΦΑ.

©Typologos.com 2024