Δημοσιογραφικό Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με Δημοσιογράφους από την Αθήνα

Ανακαλύπτοντας

το τουριστικό προϊόν

της περιοχής

dimosiografiko-taxidi-stin-perifereiaki-enotita-serron-me-dimosiografous-apo-tin-athina

Τριήμερο δημοσιογραφικό ταξίδι με εκπροσώπους μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Αθήνα πραγματοποίησε πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προβολής του προορισμού

Τριήμερο δημοσιογραφικό ταξίδι με εκπροσώπους μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Αθήνα πραγματοποίησε πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προβολής του προορισμού.

Γνωριμία με το

τουριστικό προϊόν της περιοχής

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πλούσιο τουριστικό προϊόν της περιοχής, να θαυμάσουν  την ομορφιά της φύσης, να ζήσουν  αξέχαστες εμπειρίες και να βιώσουν τη «ζεστή» φιλοξενία των ανθρώπων. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η προβολή του προορισμού και η προώθηση της Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών στην Ελληνική αγορά, δίνοντας έμφαση στις ποικιλόμορφες τουριστικές και στις φυσικές δυνατότητές της.

Η αρχή του ταξιδιού

Το ταξίδι ξεκίνησε με την άφιξη των δημοσιογράφων στην περιοχή της Κερκίνης, όπου επισκέφτηκαν το εκτροφείο βουβαλιών και ενημερώθηκαν για τη σημασία του βουβαλιού στην περιοχή. Η ημέρα συνεχίστηκε στη λίμνη Κερκίνη, όπου απόλαυσαν μια ειδυλλιακή βαρκάδα και παρατήρηση πουλιών, ενώ γεύτηκαν κρασιά από τοπικό οινοποιείο και εδέσματα της περιοχής.

Κατόπιν, οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε ιππασία  και ήρθαν σε επαφή με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, που υφίσταται  γύρω από ή  μέσα στη λίμνη. Ακολούθησε μια  γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων, όπως είναι το διάσημο βουβαλίσιο κρέας και τυρί μαζί με παραγωγή του περίφημου Καζάν Ντιπί. Η εξερεύνηση συνεχίστηκε στα Άνω Πορόια, με περίπατο και  τη δοκιμή παραδοσιακών γλυκών και πίτας.

Στο Τύμβο Καστά

και στο

Σπήλαιο της Αλιστράτης

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην πολιτιστική κληρονομιά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Αναλυτικότερα,οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τον επιβλητικό Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, όπου και ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μνημείο. Ύστερα, επισκέφθηκαν και την Αλιστράτη, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα και τα εντυπωσιακότερα σπήλαια στην Ελλάδα. Η ξενάγηση στο σπήλαιο έγινε από το ρομπότ «Περσεφόνη» .

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε περιήγηση στην πόλη των Σερρών, όπου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες γνώρισαν την πλούσια ιστορία της πόλης και απόλαυσαν τη τοπική γαστρονομία, ενώ γεύτηκαν την περίφημη μπουγάτσα Σερρών.

Στο θεματικό πάρκο

και εργοστάσιο παγωτού

Επίσης, επισκέφθηκαν το θεματικό εργοστάσιο παγωτού της «Κρι-Κρι», όπου οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την ιστορία της βιομηχανικής μονάδας.

Εκεί, συμμετείχαν στη διαδικασία της παραγωγής παγωτού και εξερεύνησαν το θεματικό πάρκο.

Μετά, επισκέφθηκαν την Αερολέσχη Σερρών, όπου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δραστηριότητες του αεραθλητισμού στην περιοχή. Η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο και εμπειρίες τύπου street food με νόστιμα τοπικά σουβλάκια.

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Η τελευταία ημέρα του δημοσιογραφικού ταξιδιού ξεκίνησε με μια επίσκεψη στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, τον κορυφαίο χώρο μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, όπου οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την ένταση και τη δράση του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επίσκεψη και μια αναζωογονητική εμπειρία στο παραδοσιακό χαμάμ του Άγκιστρου, λίγο πριν από την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι στόχοι

του δημοσιογραφικού ταξιδιού

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Περιφερειακής Ενότητας, το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό ταξίδι ανέδειξε τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή ως τουριστικός προορισμός για κάθε εποχή.Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών δικτύων και των εμβληματικών μέσων  μαζικής ενημέρωσης εκ της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές, τη «ζεστή» φιλοξενία και τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής. «Η επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής ενισχύει την προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την προώθηση της εξωστρέφειας, συμβάλλοντας στη τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής σε εθνικό, αλλά και σε  διεθνές επίπεδο», ανέφεραν σχετικά οι διοργανωτές του δημοσιογραφικού ταξιδιού.

©Typologos.com 2024