35% αύξηση εκθετών για την KOSMIMA

Στις 19-21 Οκτωβρίου 2024

«χτυπά η καρδιά»

του κοσμήματος

στη Θεσσαλονίκη

35%-afksisi-ektheton--gia-tin-KOSMIMA

Αύξηση των εκθεσιακών συμμετοχών σε ποσοστό 35% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση της καταγράφει η 38η διεθνής έκθεση κοσμήματος, ωρολογίων, πολύτιμων λίθων, μηχανημάτων, και εξοπλισμού «Kosmima», που θα λειτουργήσει στις 19-21 Οκτωβρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Αύξηση των εκθεσιακών συμμετοχών σε ποσοστό 35% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση της καταγράφει η 38η διεθνής έκθεση κοσμήματος, ωρολογίων, πολύτιμων λίθων, μηχανημάτων, και εξοπλισμού «Kosmima», που θα λειτουργήσει στις 19-21 Οκτωβρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια της 38ης «Kosmima»  θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2024 από τον υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Στις ανακοινώσεις αυτές προέβησαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΘ-Helexpo και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλο το ενδιαφέρον

των επιχειρήσεων

του κλάδου

Η «Kosmima» του 2024 φαίνεται πως «συγκεντρώνει» το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων του κλάδου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Έρχεται» σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης, η οποία «συγκέντρωσε» περισσότερους από 2.000 εμπορικούς επισκέπτες και «άφησε»  τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του 2024 θα γίνουν επίκαιρες παράλληλες εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα η «Kosmima» του 2024 ν’«ακτινοβολεί» και να προσελκύει όλους τους επαγγελματίες και φίλους του κοσμήματος.

Τα στατιστικά στοιχεία

Η έκθεση καλύπτει και περισσότερα τετραγωνικά μέτρα, τα οποία είναι αυξημένα κατά 23% σε σχέση με πέρυσι (2023). Έχει, δε, 69 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (πιο συγκεκριμένα εκ των χωρών: Γερμανία, Αρμενία, Τουρκία, Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Λίβανο).

Επίσης, αντιπροσωπεύονται έμμεσα και οίκοι από τις χώρες: Ιταλία, Ελβετία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία και Ιαπωνία. Την «Kosmima» θα επισκεφτεί και μια οργανωμένη αποστολή με 20 εμπορικούς επισκέπτες από τη Βουλγαρία.

Επιπλέον,θα «φιλοξενήσει» και τα έργα του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.

Το διαγωνισμό διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοxόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

Οι  παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

1.

Η παρουσίαση με θέμα «Εξερευνώντας το μαργαριτάρι – 15 χρόνια πορείας» by Melanie Georgacopoulos- Μέλανι Γεωργακόπουλος, που θα λάβει χώρα στις μια το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2024 στο περίπτερο 8 του διεθνούςεκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης.Η Melanie Georgacopoulos είναι σήμερα μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων με διεθνή αναγνώριση και η οποία θα παρουσιάσει τη καινοτόμα προσέγγισή της στα μαργαριτάρια.

2.

Η ομιλία με τίτλο «Η αργυροχοΐα στα Γιάννινα: ένα αφήγημα» από την ομότιμη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και πρόεδρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, Κατερίνη Λιάμπη και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2024 στο περίπτερο 8 του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Η Συνέντευξη Τύπου

της 38ης «KOSMIMA»

Μία πετυχημένη έκθεση που ανακάμπτει με πολύ περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με την περσινή θα είναι η «Kosmima» του 2024. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που δόθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τζήκας «στάθηκε» ιδιαίτερα στο διαχρονικά εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας του εκθεσιακού φορέα με την ΠΟΒΑΚΩ, που επικεντρώνεται στις εκθέσεις «Kosmima» και «Athens International Jewellery Show».

Ο γενικός διευθυντής

της ΔΕΘ-Helexpo

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, σημείωσε πως τις «πύλες» της έκθεσης θα «περάσουν» εμπορικοί επισκέπτες από τη Βουλγαρία,τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία. Κατόπιν, ο κ. Τσαξιρλής υπογράμμισε το γεγονός πως η ΔΕΘ-Helexpo στηρίζει αδιάλειπτα με την «Kosmima» το κλάδο του κοσμήματος από το 1985.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης, τόνισε πως η διοργάνωση της «Kosmima»  εξελίσσεται πολύ καλά και για το 2024 καλύπτει τρία εκθεσιακά περίπτερα με μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Μάλιστα, ο κ. Καλπακίδης ανέδειξε τη συνεργασία του κλάδου του κοσμήματος με τη ΔΕΘ-Helexpoεπισημαίνοντας πως η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα συνδυάζει στη στρατηγική της , τόσο την επιχειρηματική, όσο και τη κοινωνική διάσταση των εκθέσεων.

Τα βραβεία του 35ου

Πανελλήνιου Διαγωνισμού

Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε ότι τα βραβεία του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος θα απονεμηθούν στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2024 στις εγκαταστάσεις της «Kosmima». Ο διαγωνισμός για το 2024 είχε ως θέμα: «Μαργαριτάρι, Ένα Ταξίδι από το Χθες της Παράδοσης στο Αύριο της Καινοτομίας» και έδωσε την ευκαιρία σε νέους ή στους πιο έμπειρους δημιουργούς να εμπνευστούν και να αναδείξουν τη διαχρονική δυναμική του ελληνικού κοσμήματος μέσα από τις δημιουργίες τους.

Οι ώρες

και οι

ημέρες λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας της «Kosmima» είναι:

  • Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2024 από τις 10 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.
  • Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 από τις 11 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

©Typologos.com 2024