Oικονομική ενίσχυση για την εκτέλεση του Action Plan της πόλης ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος

Από το

πρωθυπουργικό γραφείο

και τον υπουργό Επικρατείας

κ. Σκέρτσο

Andreas Madrinos proedros tha

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος. Φωτογραφία- Πηγή: ©Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Οικονομική ενίσχυση για την εκτέλεση του έργου εκπόνησης τουριστικής ανάπτυξης (action plan) της ζήτησε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Ανδρέας Μανδρίνος από το πρωθυπουργικό γραφείο και τον υπουργό Επικρατείας κ. Σκέρτσο, αφού θέλει να το υλοποιήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

«Έφτασε» η ημέρα

για την υλοποίηση

του action plan της Θεσσαλονίκης

«Μετά από πολύχρονη αναμονή για τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης που δε προχωρούσε λόγω προσωπικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, έφτασε η μέρα αυτό να υλοποιηθεί από έναν ικανό αποτελεσματικό γνώστη των διαδικασιών, αλλά κυρίως αξιόπιστο άνθρωπο, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης , κ. Στέλιο Αγγελούδη», δήλωσε ο κ. Μανδρίνος.

Η Θεσσαλονίκη

σε θέση επανεκκίνησης

Ακόμη, ο κ. Μανδρίνος ανέφερε ότι η  πόλη «έφτασε» χθες στη θέση επανεκκίνησης, με στόχο το «κλείσιμο της ψαλίδας» που υπάρχει στη τουριστική ανάπτυξή της σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας , αφού προηγουμένως αναφέρθηκε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη:

Των είκοσι ετών αναμονής για το μετρό.

Της υποθαλάσσιας αρτηρίας, που δεν έγινε ποτέ.

Των εκθέσεων της ΔΕΘ που «κατηφόρισαν» στη διαδρομή στην πρωτεύουσα.

Του αεροδιαδρόμου με την αναμονή επτά ετών για τις υπερατλαντικές πτήσεις που καμία ποτέ δεν προσγειώθηκε στη Μίκρα.

«Αλήθεια γιατί ποτέ δεν επιχείρησε το κράτος δίνοντας κίνητρο στις αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιεί μία στάση στη Θεσσαλονίκη, έστω μία από τις δεκαπέντε πτήσεις ΗΠΑ-Αθήνας;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΞΘ.

Η απαραίτητη προϋπόθεση

Σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο, προϋπόθεση για την εκτέλεση του action plan της πόλης είναι να υπάρξει μία οικονομική ενίσχυση από το πρωθυπουργικό γραφείο και από τον υπουργό Επικρατείας κ. Σκέρτσο, κάτι που έχει ήδη συμβεί με την ενίσχυση προς το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη  καθαριότητα με απτά αποτελέσματα, αλλά και με τη σχολική στέγη.

«Χωρίς αυτή, δε θα μπορέσει να γίνει τίποτα και η περιοχή θα μείνει με το χαμηλότερο  Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ)  ανά κάτοικο μαζί με την Ήπειρο, αλλά και με τη χαμηλότερη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη με νούμερα δυσανάλογα με αυτά της υπόλοιπης χώρας», παρατήρησε ο ίδιος.

Η επόμενη ημέρα

δε θα είναι εύκολη

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΞΘ τόνισε η επόμενη ημέρα δε θα είναι εύκολη. «Το αντίθετο θα χρειαστεί δουλειά με γρήγορη μετατροπή του ΟΤΘ σε DMO, στελέχωση και συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες του μάρκετινγκ και βέβαια με μετρήσιμα όλα τα αποτελέσματα των δράσεων, για να υπάρχει αξιοπιστία», πρόσθεσε,

Ο κ. Μανδρίνος επισήμανε την αθόρυβη και ουσιαστική συνεισφορά, που είχαν στο εγχείρημα:

Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης.

©Typologos.com 2024