Συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Με θέμα

τη διεύρυνση της συνεργασίας

synantisi-tis-dioikousas-epitropis-tou-tee-tkm-me-to-dimarcho-thessalonikis

Η διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  και στο Δήμο Θεσσαλονίκης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχαν πρόσφατα ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ ΤΚΜ, Ηλίας Περτζινίδης και ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τμήματος, Φώτης Κουβουκλιώτης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη

Η διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  και στο Δήμο Θεσσαλονίκης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχαν πρόσφατα ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ ΤΚΜ, Ηλίας Περτζινίδης και ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τμήματος, Φώτης Κουβουκλιώτης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Τι συζητήθηκε

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν:

Στα έργα υποδομής.

Στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης.

Στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Η δήλωση

του προέδρου

της διοικούσας επιτροπής

του ΤΕΕ/ΤΚΜ

«Το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης -στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε όλους τους δήμους- αρωγός στα έργα και συμπαραστάτης σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. Βασική επιδίωξή μας είναι να βοηθούμε με τις γνώσεις μας σε ζητήματα που αφορούν στις υποδομές και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η συνεργασία αυτή επιθυμούμε να είναι ειλικρινής και να παράγει έργο», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Ηλίας Περτζινίδης.

Η δήλωση

του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε την ανάγκη της «οικοδόμησης» ενός πλαισίου συνεργασίας και δράσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Αφενός το έχει ανάγκη η πόλη και αφετέρου με το τρόπο αυτό θα μπορούν να επιλύονται με ταχύτητα τα ζητήματα,  που τυχόν ανακύπτουν. Ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδουν συνολικά οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης στη συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, δεδομένων και των προβλημάτων της υπό-στελέχωσης με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων.

Ακόμη, τόνισε ότι η ανταλλαγή απόψεων αποτελεί ζητούμενο όχι μόνο για κατασκευαστικά, αλλά και για ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της πόλης.

Οι συμμετέχοντες- συμμετέχουσες

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Μιχάλης Παπαστεργίου.

Οι γενικοί γραμματείς της διοικούσας επιτροπής και της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/,  Μανώλης Μπελιμπασάκης και Απόστολος Πρόιος αντίστοιχα.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής: Νικόλαος Αντωνίου, Γεώργιος Κοσμίδης, Βασίλειος Μπαλτίκας, Μαρία Ταυρίδου και Απόστολος Τζιουβάρας.

Η γενική γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Γεωργία Κωτίδου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Η γενική διευθύντρια, Δέσποινα Λασκαρίδου.

Ο σύμβουλος του δημάρχου, Θανάσης Παππάς.

©Typologos.com 2024