Προϋποθέσεις και διαδικασία συμμετοχής μελών του ΕΒΕΘ στις εκλογές της 25ης και της 26ης Νοεμβρίου 2024

Δικαίωμα ψήφου

αιτήσεις υποψηφιότητας

υποβολή εξουσιοδοτήσεων

Proipotheseis-kai-diadikasia-symmetochis-ton-melon-tou-Ebeth-stis-ekloges-tis-25is-kai-tis-26is-Noemvriou-2026

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της συμμετοχής των μελών του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στις εκλογές για την ανάδειξη των 41 νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, που θα γίνουν από τις 8 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ της Δευτέρας 25 και της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2024 στην έδρα του ομώνυμου φορέα (Τσιμισκή 29), αποφασίστηκαν από την εκλογική επιτροπή του.Φωτογραφία από Clker-Free-Vector-Images από το Pixabay

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της συμμετοχής των μελών του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στις εκλογές για την ανάδειξη των 41 νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, που θα γίνουν από τις 8 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ της Δευτέρας 25 και της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2024 στην έδρα του ομώνυμου φορέα (Τσιμισκή 29), αποφασίστηκαν από την εκλογική επιτροπή του.

Καταχώρηση

στους εκλογικούς καταλόγους

Αναλυτικότερα, στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται οι επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΘ που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο επιμελητήριο, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου του 2023 , καθώς και έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος 2023.

Οι προθεσμίες

Η εκλογική επιτροπή εφιστά την προσοχή στις  εξής προθεσμίες, οι οποίες είναι καταληκτικές και δε θα δοθεί παράταση:

Α.

Για το δικαίωμα ψήφου, η εξόφληση ή ο διακανονισμός των οφειλόμενων συνδρομών μέχρι και το έτος 2023 θα πρέπει να γίνει το αργότερο 40 ημέρες πριν από τις εκλογές, ήτοι μέχρι και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024.

Β.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, συνοδευόμενες από απόδειξη καταβολής 50 ευρώ στο ταμείο του Επιμελητηρίου και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 για τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και τ’ ασυμβίβαστα, κατατίθενται κατά συνδυασμό από τον επικεφαλής αυτού, στο πρωτόκολλο της εκλογικής επιτροπής το αργότερο μέχρι και τις 2.30  το μεσημέρι της Παρασκευής  25 Οκτωβρίου 2024.

Γ.

Τα νομικά πρόσωπα, των οποίων οι εκπρόσωποι  δε καταχωρούνται αυτεπάγγελτα, καλούνται να υποβάλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους, στη γραμματεία της εκλογικής επιτροπής, το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο μέχρι και τις 2.30  το μεσημέρι της Παρασκευής  25 Οκτωβρίου 2024.

 Επισημαίνεται ότι τα νομικά πρόσωπα που δε θα υποδείξουν τους εκπροσώπους τους μέχρι  και την προαναφερόμενη προθεσμία δε θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Πληροφορίες-διευκρινίσεις

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες να διαβάσουν ολόκληρη την ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής, που είναι αναρτημένη εδώ.

Για διευκρινίσεις μπορούν οι  ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη γραμματεία της εκλογικής επιτροπής του ΕΒΕΘ, κ. Μαλαματή Μεταλλινού, 2310- 370.140 και κ. Αικατερίνη Σερέτη, 2310- 370.171.

©Typologos.com 2024