Έξι θέσεις «ανέβηκε» η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA

Πρώτη

παραμένει η Αργεντινή

exi-theseis-anevike-i-Ellada-stin-pagkosmia-katataxi-tis-FIFA

Έξι θέσεις «ανέβηκε» η Εθνική Ελλάδος Ανδρών Ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ (FIFA /Coca-Cola)  και είναι 48η με 1469.18 πόντους προσθέτοντας +13.23 βαθμούς χάρις στις νίκες, που πέτυχε επί των εθνικών ομάδων της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας στο Nations League, ενώ σ’ αυτή τη λίστα προηγείται «σταθερά» η Αργεντινή.Φωτογραφία από Graphix Made από το Pixabay

Έξι θέσεις «ανέβηκε» η Εθνική Ελλάδος Ανδρών Ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ (FIFA /Coca-Cola)  και είναι 48η με 1469.18 πόντους προσθέτοντας +13.23 βαθμούς χάρις στις νίκες, που πέτυχε επί των εθνικών ομάδων της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας στο Nations League, ενώ σ’ αυτή τη λίστα προηγείται «σταθερά» η Αργεντινή.

Άλλες εθνικές ομάδες ανδρών ποδοσφαίρου, που σημείωσαν σημαντικά βήματα στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ, είναι η Βολιβία, η Σαμόα και το Μπρουνέι Νταρουσαλάμ.

184 διεθνείς αγώνες!

Η σχετική λίστα δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 από την ΦΙΦΑ και συγκροτήθηκε με βάση τα αποτελέσματα των 184 διεθνών αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μιάμιση εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2024, οπότε έγιναν:

Προκριματικοί αγώνες για το Μουντιάλ 2026, που διεξήχθησαν στις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες  ποδοσφαίρου της  Ασίας (AFC), της Ωκεανίας (OFC), και της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL).

Ματς σε ηπειρωτικές διοργανώσεις π.χ. το Nations League.

Διάφορα φιλικά παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ματς επέφεραν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών FIFA/Coca-Cola.

Πρώτη

παραμένει η Αργεντινή

Πρώτη στη σχετική παγκόσμια λίστα παραμένει η Αργεντινή παρά την ήττα με 2-1 εκτός έδρας από την Κολομβία.

Δεύτερη είναι η Γαλλία αν και αυτή ηττήθηκε με 3-1 εντός έδρας από την Ιταλία, αλλά αμφότερες θα πρέπει να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα στα επόμενα παιχνίδια τους, για να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Η Ισπανία (3η) και η Αγγλία (4η) άρχισαν ήδη να διαφαίνονται σε μεγάλο βαθμό. Στη 5η θέση βρίσκεται η Βραζιλία, η οποία για πρώτη φορά και λόγω των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι δίνει προς το παρόν μια «σκληρή μάχη» για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2026 στο Καναδά, στο Μεξικό και στις ΗΠΑ.

Έκτο κατατάσσεται το Βέλγιο.

Ωστόσο, η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει αμετάβλητη, αφού ολοκληρώνεται με την Ολλανδία (7η), την Πορτογαλία (8η), την Κολομβία (9η) και την Ιταλία (10η). Η Γερμανία βρίσκεται στην 13η θέση.

Ανοδικές τάσεις

Ανοδικά «κινήθηκαν» η Ιαπωνία (16η, +2 θέσεις), το Ιράν(19η, +1 θέση) και η Δανία (20η, +1 θέση).

Πέντε θέσεις «ανέβηκαν» η Αίγυπτος (31η), η Ακτή Ελεφαντοστού (33η), η Τυνησία (36η) και η Αλγερία (41η). Έξι θέσεις «σκαρφάλωσε» και η Ελλάδα (48η).

Οι εθνικές ομάδες

με σημαντική πρόοδο

Τους περισσότερους πόντους (+35,20) από οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα ανδρών ποδοσφαίρου στη παγκόσμια κατάταξη κέρδισε η Βολιβία (83η,+6 θέσεις). Τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη παραμένει η εθνική ομάδα ανδρών ποδοσφαίρου του Άγιου Μαρίνου (210η), η οποία – όμως-σημείωσε την πρώτη νίκη της μετά από 20 χρόνια, αφού στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 κατέβαλλε με 1-0 το Λιχτενστάιν.

Η μεγαλύτερη πτώση

κατά πόντους

Τη μεγαλύτερη πτώση κατά πόντους με 26,99 είχε η Αυστραλία. Τη μεγαλύτερη πτώση κατά τη κατάταξη είχε το Κατάρ, αφού «έπεσε» 10 θέσεις (44ο) και με 1481, 69 βαθμούς βρίσκεται μόλις τέσσερις θέσεις επάνω από την εθνική ομάδα μας.

©Typologos.com 2024