Στοχευμένη παρουσία είχε το ΕΒΕΘ στην 88η ΔΕΘ

Πραγματοποίησε

κύκλο εκδηλώσεων

για τη στήριξη

των επιχειρήσεων-μελών του

Stochevmeni-parousia-eiche-to-ebeth-sti-88i-deth

Στοχευμένη παρουσία είχε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που έγινε στις 7-15 Σεπτεμβρίου 2024, οπότε παρουσίασε ένα επίκαιρο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ επιδότησε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων-μελών του σ’ αυτήν.Φωτογραφία από DesignByDessie από το Pixabay

Στοχευμένη παρουσία είχε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που έγινε στις 7-15 Σεπτεμβρίου 2024, οπότε παρουσίασε ένα επίκαιρο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ επιδότησε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων-μελών του σ’ αυτήν.

Από τους ιθύνοντες του ΕΒΕΘ χαρακτηρίζεται «σημαντική» η συμμετοχή του επιμελητηρίου, αφού έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης παρουσίας των επιμελητηρίων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στην 88η ΔΕΘ, η οποία προσέλκυσε 221.375 επισκέπτες- επισκέπτριες.

Το Γεύμα Εργασίας

Μάλιστα, το ΕΒΕΘ πραγματοποίησε κι ένα γεύμα εργασίας με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τάκη Θεοδωρικάκο και το οποίο έλαβε χώρα το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινεστο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,

Το σταντ

του ΕΒΕΘ

Το σταντ του ΕΒΕΘ  είχε εμβαδόν 90 τετραγωνικά μέτρα «στεγάστηκε» στο Περίπτερο 2 της 88ης ΔΕΘ. Εκεί, το ΕΒΕΘ «φιλοξένησε» τις εκδηλώσεις του και τις δράσεις, καθώς και τις πρωτοβουλίες του για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 Oι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το ΕΒΕΘ σε συνεργασία με άλλους φορείς στήριξης των επιχειρήσεων, όπως είναι το Δίκτυο «Πράξη», το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η «Creativity Platform».

Η ανάπτυξη

της δημιουργικής επιχειρηματικότητας

στις γειτονιές 

Ειδικότερα, στην εκδήλωση του ΕΒΕΘ με την «Creativity Platform» αποτυπώθηκαν οι προσπάθειες για την ενθάρρυνση και την ανάπτυξη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας στις γειτονιές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για προσπάθειες, που στοχεύουν «να βγουν» οι  γειτονιές του κέντρου της Θεσσαλονίκης από την απαξίωση και να αποτελέσουν «ζωντανούς» πόλους ανέλιξης της τοπικής κοινωνίας, με ένα «φρέσκο» και υποσχόμενο παράδειγμα, όπως είναι αυτό που καταγράφεται στη γειτονιά των 12 Αποστόλων μέσω της πρωτοβουλίας «Beside the West Walls».

Η εκδήλωση

με το ΕΚΕΤΑ

Στην εκδήλωση του ΕΒΕΘ με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας «Σπείρα» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) παρουσιάστηκε ο ρόλος του συγκεκριμένου γραφείου στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και η δημιουργία συμπράξεων καινοτομίας.

Η εκδήλωση

με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Επίσης, έγινε μια εκδήλωση με το Δίκτυο «Πράξη», το οποίο αποτελεί μια ειδική δομή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε η στρατηγική συνεργασία μεταξύ του ΕΒΕΘ και του Δικτύου «Πράξη»,, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, για την παροχή νέων και καινοτόμων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις-μέλη του επιμελητηρίου.

 Το τεράστιο πρόβλημα

της εύρεσης προσωπικού

Το τεράστιο πρόβλημα στην εύρεση του προσωπικού, η έλλειψη ενός θεσμοθετημένου συστήματος επιβράβευσης των εργαζόμενων από τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και οι σημαντικές αδυναμίες στο πεδίο της κατάρτισης και επαναληπτικής κατάρτισης αναδείχθηκαν στην παρουσίαση έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε μια άλλη εκδήλωση, που έγινε στο  σταντ του στην 88η ΔΕΘ. Την εκπόνηση της έρευνας ανέλαβε η εταιρεία «Palmos Analysis» για λογαριασμό του ΕΒΕΘ.

Η προσφορά

των διμερών Επιμελητηρίων

Η προσφορά των διμερών επιμελητηρίων στην ανάπτυξη των οικονομικών, των εμπορικών και των επενδυτικών σχέσεων της Ελλάδας με σημαντικές αγορές του εξωτερικού αποτέλεσε το θέμα της τελευταίας εκδήλωσης του ΕΒΕΘ, που έγινε στο σταντ του στην 88η ΔΕΘ, όπου διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μέσα από την ίδια εκδήλωση αναδείχθηκαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που «διανοίγονται» για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος σε αγορές, όπως είναι η Ιταλία, η Πολωνία, η Αρμενία, η Σερβία, οι Βαλτικές Χώρες και Βουλγαρία.

Η Πλοήγηση

στην ελληνική

και στη

γερμανική αγορά

Το ΕΒΕΘ, όμως, ήταν συν-διοργανωτής και στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Πλοήγηση στην ελληνική και γερμανική αγορά: ευκαιρίες και προοπτικές»,  που έγινε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 στο περίπτερο 17 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στη συζήτηση συμμετείχε ως ομιλητής ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Συμμετοχή

στην εκδήλωση

του Υπουργείου Οικονομικών

 Ομοίως, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΕΒΕΘ , Παναγιώτης Μενεξόπουλος, ως ομιλητής στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο:«Το δίκτυο SOLVIT στην υπηρεσία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη», που έλαβε χώρα στο περίπτερο 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Επιδότηση

της συμμετοχής

των επιχειρήσεων- μελών

του ΕΒΕΘ

Επιπλέον, το ΕΒΕΘ στήριξε εμπράκτως την επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών του και ενίσχυσε την έκθεση, αφού  για μία ακόμη φορά επιδότησε  τις επιχειρήσεις – μέλη του για τη συμμετοχή τους στη ΔΕΘ του 2024 σε περίπτερο της επιλογής τους, βάσει της διαθεσιμότητας και κατόπιν συνεννόησης με τον εκθεσιακό φορέα.

Τα αντικείμενα

των συμμετεχουσών εταιρειών

Τα αντικείμενα των συμμετεχουσών εταιρειών αφορούσαν στους εξής κλάδους:

Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων.

Δερμάτινα αξεσουάρ.

Παραγωγή φυσικών προϊόντων.

Γεωθερμικά συστήματα και Υδρογεωτρήσεις.

Ανακύκλωση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνίας.

Ανταλλακτικά και αναλώσιμα των μηχανών γραφείου.

Συστήματα πληροφορικής και  ανάπτυξης.

Η επιχειρηματική αποστολή

από την Ουκρανία

Τέλος, το ΕΒΕΘ υποδέχθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη και μια επιχειρηματική αποστολή 24 επιχειρήσεων και οργανισμών από την Ουκρανία.  Η επιχειρηματική αποστολή από την Ουκρανία επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη με αφορμή τη 88η ΔΕΘ και το ΕΒΕΘ διοργάνωσε συναντήσεις τύπου Β2Β με ελληνικές επιχειρήσεις.

©Typologos.com 2024