Μοχλοί ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με σημαντικές ξένες αγορές είναι τα διμερή Επιμελητήρια

Εκδήλωση του ΕΒΕΘ

και του Ελληνο-Ιταλικού

Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Mochloi-anaptyksis-ton-oikonomikon-scheseon-tis-Elladas-me-simantikes-xenes-agores-einai-ta-dimeri-epimelitiria

Η προσφορά των διμερών επιμελητηρίων στην ανάπτυξη των οικονομικών, των εμπορικών και των επενδυτικών σχέσεων της Ελλάδας με σημαντικές αγορές του εξωτερικού, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο σταντ 5 του Περιπτέρου 2 της 88ης ΔΕΘ

Η προσφορά των διμερών επιμελητηρίων στην ανάπτυξη των οικονομικών, των εμπορικών και των επενδυτικών σχέσεων της Ελλάδας με σημαντικές αγορές του εξωτερικού, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο σταντ 5 του Περιπτέρου 2 της 88ης ΔΕΘ.

Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες, που «διανοίγονται»  για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος σε αγορές όπως είναι η Ιταλία, η Πολωνία, η Αρμενία, η Σερβία, οι Βαλτικές Χώρες και η Βουλγαρία.

Ποιοι απηύθυναν

χαιρετισμούς

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σταντ 5 του Περιπτέρου 2, όπου «φιλοξενήθηκε» το ΕΒΕΘ κατά τη διάρκεια της 88ης ΔΕΘ και χαιρετισμούς απηύθυναν:

Ο Α΄αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Καούδης, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση.

Το «παρών έδωσε» στην εκδήλωση και ο Β΄αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος.

Η δραστηριότητα

του Ελληνο-Ιταλικού

Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Κατόπιν, ο γενικός γραμματέας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μάρκο Ντέλλα Πούπα (Marco Della Puppa) αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του επιμελητηρίου, που αριθμεί 240 μέλη-επιχειρήσεις, ενώ ασχολείται ενεργά και με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και με τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών από την Ελλάδα προς την Ιταλία.

Η δραστηριότητα

του Ελληνο-Αρμενικού

Εμπορικού και Βιομηχανικού

Επιμελητηρίου Ελλάδος

Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος του Ελληνο-Αρμενικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άκης Δαγκαζιάν ( Akis Dagazian) σημείωσε πως το Ελληνο-Αρμενικό Επιμελητήριο είναι το παλαιότερο διμερές επιμελητήριο και παρουσίασε τις δυνατότητες της Αρμενίας, καθώς και τις προοπτικές των διμερών επενδύσεων.

Η δραστηριότητα

του Ελληνο-Πολωνικού

Επιμελητηρίου

Εμπορίου και Επενδύσεων

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Επενδύσεων, Κύρος Λαζαρίδης υπογράμμισε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της Πολωνίας, παρέθεσε στοιχεία για την ελληνοπολωνική συνεργασία και τόνισε πως η Πολωνία είναι η 6η σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Η δραστηριότητα

του Ελληνο-Σερβικού

Εμπορικού Βιομηχανικού Τουριστικού

και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Βορείου  Ελλάδος

Ο σύμβουλος σε τελωνειακά θέματα του Ελληνο-Σερβικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Καρούλης επισήμανε πως το επιμελητήριο έχει 8 χρόνια ζωής και προωθεί ενεργά την ανάπτυξη των ελληνοσερβικών οικονομικών σχέσεων.

Η δραστηριότητα

του Εμπορικού και Βιομηχανικού

Επιμελητηρίου

Ελληνο-Βαλτικών χωρών

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνο-Βαλτικών χωρών, Κωνσταντίνος Γώγος, τόνισε πως οι Βαλτικές χώρες αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς από τη στιγμή που εισήλθαν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά παραμένουν ακόμη σχετικά άγνωστες για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η δραστηριότητα

του Βουλγαρο-Ελληνικού

Εμπορικού και Βιομηχανικού

Επιμελητηρίου

Τέλος, ο πρόεδρος του Βουλγαρο-Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Σάββας Καραφυλλίδης, σημείωσε ότι η Βουλγαρία είναι στρατηγικός οικονομικός εταίρος της Ελλάδας, ενώ δήλωσε πως το επιμελητήριο διαθέτει ομάδα τεχνοκρατών για να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν σε αμφότερες τις χώρες.

©Typologos.com 2024