Να μη χαθεί η ευκαιρία για χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

 Ζήτησε

ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ

Ιωάννης Μασούτης

στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Na-mi-chathei-i-efkairia-gia-chrimatodotiki-stirixi-ton-mikromesaion-epixeieiseon-apo-to-tameio-anakampsis

Να μη χαθεί η ευκαιρία για χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ζήτησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ Ιωάννης Μασούτηςστη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (σ.σ. Ο κ. Μασούτης είναι ο δεξιά καθισμένος στη φωτογραφία) 

Τη μεγάλη βαρύτητα που απαιτείται να δοθεί στη χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ),  Ιωάννης Μασούτης μιλώντας την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024 κατά τη διάρκεια της συνάντησης των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς.

Ιδιαίτερα σημαντική

η δανειακή στήριξη

από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Μασούτης σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική́ η δανειακή́ στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  προϋπολογισμού́  ύψους 11,7 δις ευρώ́.

Το έργο αφορά́ στην επιδότηση δανείων, τα οποία θα δοθούν μέσω του τραπεζικού́ συστήματος.

Δε πρέπει

να χαθεί́

η ευκαιρία αυτή́

«Θα πρέπει να καταβληθούν ιδιαίτερες προσπάθειες, ούτως ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δε πρέπει να χαθεί́ η ευκαιρία αυτή́», υπογράμμισε ο κ. Μασούτης και τόνισε ακόμη πως «στο πλαίσιο όλων των προγραμμάτων που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα πρέπει:

Να ελαχιστοποιηθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων.

Να απλοποιηθεί́ το περιεχόμενο των σχετικών προκηρύξεων.

Να απλοποιηθούν  οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων νέων επενδύσεων (π.χ. σχετιζόμενες με τα χωροταξικά́ θέματα)».

Αναγκαία

η υιοθέτηση διαδικασιών

τύπου fast track

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ είπε ότι είναι αναγκαία η υιοθέτηση διαδικασιών τύπου fast track, ιδιαίτερα σε ότι αφορά́ στις νέες επενδύσεις, που θα συμβάλλουν σημαντικά́ στην εξοικονόμηση ενέργειας (π.χ. φωτοβολταϊκά σε ενεργοβόρες μονάδες ή νέος μηχανολογικός εξοπλισμός χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας), αλλά́ και η υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές δικτύου και αποθήκευσης ενέργειας.

Υπόμνημα του ΕΒΕΘ

στον Πρωθυπουργό

Στο υπόμνημα του ΕΒΕΘ προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη περιλαμβάνονται και τα ζητήματα του ενεργειακού κόστους, της απασχόλησης, του δανεισμού των επιχειρήσεων, της φορολογικής νομοθεσίας, της τηλεργασίας-κλιματικής αλλαγής, καθώς και θέματα της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας.

©Typologos.com 2024