Με 120 επιχειρήσεις και φορείς η Τιμώμενη Χώρα Γερμανία στην 88η ΔΕΘ

Όλο το φάσμα της

Γερμανικής οικονομίας και βιομηχανίας

στο Περίπτερο

της Τιμώμενης Χώρας

Me -120-epicheiriseis-kai-foreis-i-timomeni-chora-germania-stin-88i-deth

Με μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές τιμώμενης χώρας στην ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει φέτος η Γερμανία στην 88η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – 88η ΔΕΘ (7-15 Σεπτεμβρίου 2024), αφού στο περίπτερο 13 θα στεγαστούν 120 επιχειρήσεις και φορείς απ’ όλο το φάσμα της οικονομίας, του πολιτισμού, καθώς και της εκπαίδευσης

Με μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές τιμώμενης χώρας στην ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει φέτος η Γερμανία στην 88η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – 88η ΔΕΘ (7-15 Σεπτεμβρίου 2024), αφού στο περίπτερο 13 θα στεγαστούν 120 επιχειρήσεις και φορείς απ’ όλο το φάσμα της οικονομίας, του πολιτισμού, καθώς και της εκπαίδευσης.

hallo Ελλάδα

Η Γερμανία «έρχεται» στη ΔΕΘ υπό την εταιρική επωνυμία «made in Germany» και με το σύνθημα «hallo Ελλάδα». Ως τιμώμενη χώρα θα καλύψει συνολικά και τα 6.000 τετραγωνικά μέτρα του περιπτέρου 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.Εκεί, η τιμώμενη χώρα θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο περίπτερο προδιαγραφών τύπου Παγκόσμιας Έκθεσης (EXPO), το οποίο θα «αποτυπώνει» μία επίκαιρη και αντιπροσωπευτική εικόνα της σύγχρονης Γερμανίας.

Οι συμμετέχουσες

γερμανικές επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο Γερμανικό περίπτερο προέρχονται από τους σημαντικότερους κλάδους της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως είναι:

Η βιομηχανία.

Η μεταποίηση.

Η υψηλή τεχνολογία.

Η ενέργεια.

Οι μεταφορές και τα logistics.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Η φαρμακοβιομηχανία.

Η αγροτική τεχνολογία.

Η τεχνολογία τροφίμων (το σύνολο του καταλόγου των Γερμανών εκθετών  διατίθεται απ’ εδώ).

Παράλληλα, οι Γερμανικοί φορείς δραστηριοποιούνται σε πολυσχιδή πεδία, όπως είναι του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, του εμπορίου κτλ.

Ένα ευρύ πρόγραμμα θεματικών ημερών

Η εκθεσιακή συμμετοχή της τιμώμενης χώρας  πλαισιώνεται από ένα ευρύ πρόγραμμα θεματικών ημερών που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες διαλέξεις, συμπόσια και συναντήσεις τύπου B2B.

Μέσα από τις θεματικές ημέρες θα αναδειχθούν -μεταξύ άλλων- οι κλάδοι:

♦Των logistics-μεταφορών.

♦Της βιομηχανίας της υγείας-ιατρικής τεχνολογίας και των φαρμακευτικών.

♦ Της βιομηχανίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της περιβαλλοντικής τεχνολογίας-αειφορίας.

♦Της εκπαίδευσης-έρευνας.

♦Της ψηφιακής οικονομίας-νεοφυών επιχειρήσεων.

Εκπαιδευτικές δράσεις

και πολιτιστικό πρόγραμμα

Εκπαιδευτικές δράσεις, εκδηλώσεις δικτύωσης (networking events) εταιρικές παρουσιάσεις και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πλαισιώσουν τη συμμετοχή της τιμώμενης χώρας στην 88η ΔΕΘ.

Ακόμη, στα δύο Σαββατοκύριακα της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις για τα εξής θέματα:

Τουρισμού.

Τροφίμων και γεωργίας.

Ελέγχου καταστροφών.

Αστικής ανάπτυξης.

Δημοφιλές μουσικό συγκρότημα

της Γερμανίας στη ΔΕΘ

Οι καλλιτεχνικές- πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος της τιμώμενης χώρας και οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μία ημέρα των Μουσικών Εκδηλώσεων (Music Events) της 88ης ΔΕΘ θα είναι αφιερωμένη στη Γερμανία με τη συμμετοχή ενός δημοφιλούς μουσικού συγκροτήματος.

Η οργάνωση

της Γερμανικής συμμετοχής

Η Γερμανική συμμετοχή οργανώνεται υπό την υψηλή εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας.

Τη κατασκευή και τη προετοιμασία του εκθεσιακού περίπτερου, έχει αναλάβει ο εκθεσιακός οργανισμός της Λειψίας (Leipziger Messe International).

©Typologos.com 2024