Ανάλυση των αγώνων της φάσης των «8» του Εuro 2024 και τηλεοπτικό πρόγραμμα

…Λίγο πριν από τη σέντρα

Analysi-ton-agonon-tis-fasis-ton-8-tou-Euro-2024-kai-tileoptiko-programma

Το χαρακτήρα του «ντέρμπι» αναμένεται να έχουν όλοι οι προημιτελικοί αγώνες του Εuro 2024, που θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου στα γήπεδα της Γερμανίας.Φωτογραφία από Michal Jarmoluk από το Pixabay

Το χαρακτήρα του «ντέρμπι» αναμένεται να έχουν όλοι οι προημιτελικοί αγώνες του Εuro 2024, που θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου στα γήπεδα της Γερμανίας.  Λίγο πριν από τη σέντρα σας παρουσιάζουμε μια μικρή ανάλυση των αγώνων και σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των απευθείας τηλεοπτικών μεταδόσεων.

 Ισπανία- Γερμανία

Το ματς ανάμεσα στην Ισπανία και στη Γερμανία θα λάβει χώρα στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024 στη Μερσεντές Μπενζ Αρίνα της Στουτγάρδης. Το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί ως ο «πρόωρος τελικός», αφού λόγω δυναμικότητας και οι δύο εθνικές ομάδες ανδρών ποδοσφαίρου συγκαταλέγονται στα φαβορί της διοργάνωσης για το τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η Ισπανία έχει παρουσιάσει μέχρι και τώρα το πιο ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο στο τουρνουά, αφού διαθέτει μια νεανική ομάδα με δύο παίκτες «αστέρια» τους Γουίλιαμς και Γιαμάλ, με τους οποίους «βγάζει φωτιές» στην επίθεση. Μένει να δούμε, αν στο συγκεκριμένο ματς θα εμφανίσει και μια σταθερότητα στην άμυνα, αφού η Γερμανία «απλώνεται» μ’ ένα συστηματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο.

Εντός έδρας θα παίξει η Γερμανία, αφού «φιλοξενεί» τη διοργάνωση του Euro 2024 και που διαθέτει πάντοτε μια υπολογίσιμη ομάδα, η οποία συνήθως «μεταμορφώνεται» προς το καλύτερο στα κρίσιμα ματς.

Επίσης, διαθέτει τον απρόβλεπτο Μουσιάλα, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση με τις ενέργειές του. Ωστόσο, η άμυνα της Γερμανίας δε διαθέτει τη τόσο μεγάλη ταχύτητα και το ερωτηματικό είναι το πως αυτή θα αντιδράσει απέναντι στα «βέλη» της «φουριόζας» Ισπανία.

Πορτογαλία-Ισπανία

Το παιχνίδι με αντιπάλους τη Πορτογαλία και τη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024  στο στάδιο «Βολκσπαρκ» του Αμβούργου, όπου  κι αυτό προσλαμβάνει το χαρακτήρα ενός «πρόωρου τελικού», αφού αμφότερες συγκαταλέγονταν στις ομάδες, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και το τελικό στο Βερολίνο.

Η Πορτογαλία διαθέτει πολλούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές και τον Κριστιάνο Ρονάλντο έστω στη δύση της καριέρας του, αλλά  ακόμη στην ηλικία των 39 ετών είναι από τους παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το θέμα, όμως, με τους Ίβηρες ποδοσφαιριστές έγκειται στο γεγονός ότι «χάνουν» πολλές ατομικές «μονομαχίες» στα κρίσιμα παιχνίδια και δεν εμφανίζουν σταθερότητα στην άμυνα.

Απέναντι στην ομάδα της Ιβηρικής χερσονήσου θα είναι η Γαλλία, η οποία συγκαταλέγεται σήμερα στις τρεις κορυφαίες εθνικές ομάδες στο κόσμο και που διαθέτει μονάδες υψηλού επιπέδου ακόμα και στο πάγκο. Λόγω της πολύ δυνατής μεσαίας γραμμής αυξομειώνει το ρυθμό, όποτε το θέλει και αν εμφανιστεί ο Κιλιάν Εμπαπέ σε καλή ημέρα, τότε δύσκολα αντιμετωπίζεται από οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αγγλία-Ελβετία

Ο προημιτελικός μεταξύ της Αγγλίας και της Ελβετίας θα γίνει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024 στη Μερκούρ Σπιλ Αρίνα του Ντίσελντορφ. Ως αγώνας θεωρείται ντέρμπι, αφού και οι ομάδες αναπτύσσονται οργανωμένα μέσα στο γήπεδο, ενώ διαθέτουν ποδοσφαιριστές, που ξέρουν παρά πολύ καλά τα βασικά της μπάλας.

Από τη μια μεριά θα βρίσκεται η Αγγλία, η οποία δεν έχει ικανοποιήσει μέχρι και τώρα με την απόδοσή της, αφού βρίσκεται στα προημιτελικά του Euro χάρις στις προσωπικές ενέργειες του Τζουντ Μπέλινκγχαμ.

Μέχρι και τώρα δεν έχουν αποδώσει οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές αυτό που μπορούν μέσα στο γήπεδο, ενώ δεν έχουν ουσιαστική βοήθεια από την τεχνική ηγεσία λόγω των …πειραμάτων του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. «Χρωστάνε», λοιπόν, μια νίκη με καλή απόδοση προς τους οπαδούς, αλλά σημειώστε και αυτό:

Ενίοτε τα μεγάλα τουρνουά δε τα κερδίζει η ομάδα με τη «φανταχτερή» απόδοση, αλλά εκείνη που «παίζει»,όσο χρειάζεται, για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, θα αντιπαραταχθεί η Ελβετία, η οποία είναι μια «στρωμένη» και έμπειρη ομάδα με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται μαζί από τα νεανικά χρόνια τους. Είναι μια ομάδα, που έχει νικήσει αρκετές φορές ακόμη και τα «μεγαθήρια» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η οποία δε θα αποτελέσει εύκολη λεία για την Αγγλία. Σημειώστε και το γεγονός ότι η Ελβετία αναπτύσσεται πάντοτε με στρατηγική και τακτική, κάτι που τη κάνει υπολογίσιμη για κάθε αντίπαλο.

Ολλανδία- Τουρκία

«Ντέρμπι» με όλη τη σημασία της λέξης θα είναι και η αναμέτρηση αναμεταξύ της Ολλανδίας και της Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στις 10 το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Εδώ θα αντιπαρατεθούν δύο ομάδες με τη καθεμία να έχει το δικό της κίνητρο:

Η Ολλανδία την «επιστροφή» στη ποδοσφαιρική ελίτ με τη κατάκτηση ενός ακόμα Euro και μάλιστα μέσα στη Γερμανία.

Η Τουρκία τη «δίψα» για μια μεγάλη διάκριση στο χώρο του Ευρωπαϊκού και του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Αυτή η Ολλανδία με ομοσπονδιακό τεχνικό τον Ρόναλτ Κούμαν  μπορεί να μην αναπτύσσεται με το σύστημα του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου,αλλά «απλώνεται» πάντοτε συγκροτημένα μέσα στο γήπεδο. Διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης και «κουμαντάρει» το ρυθμό, με αποτέλεσμα να «φτάνει» στο στόχο, που δεν είναι άλλος από το γκολ.

 «Ανεβασμένη» ψυχολογία εμφανίζει αυτή τη στιγμή και η Τουρκία, η οποία διαθέτει παίκτες –«τρεχαντήρια» στο τερέν, «ανοίγεται» με αντεπιθέσεις, ενώ ακολουθεί μια τακτική τύπου κατενάτσιο στην άμυνα. Στόχος της Τουρκίας θα είναι ο αιφνιδιασμός της αντιπάλου σε αυτό το ματς, ενώ το ερώτημα είναι, αν θα «αντέξει» αμυντικά στις οργανωμένες επιθέσεις της Ολλανδίας.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

της φάσης των «8»

του Εuro 2024

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα μεταδόσεων των αγώνων της φάσης των «8» του Εuro 2024 απεικονίζεται ακριβώς παρακάτω στο πίνακα, που ετοιμάσαμε, για εσάς:

Analysi-ton-agonon-tis-fasis-ton-8-tou-Euro-2024-kai-tileoptiko-programma

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα μεταδόσεων των αγώνων της φάσης των «8» του Εuro 2024. Πίνακας:©Νίκος Μόσχοβος-Typologos.com 2024

Σας ευχόμαστε καλή τηλεθέαση και να κερδίσει η καλύτερη ομάδα.

©Typologos.com 2024