Εξαιρετική εμφάνιση από την Ολλανδία που νίκησε 0-3 τη Ρουμανία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2024

H Ρουμανία

προσπάθησε

παρά τις αμυντικές αδυναμίες

Exairetiki-emfanisi-apo-tin-Ollandia-pou-nikise-me-0-3-tin-Roumania

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ολλανδία νικώντας με σκορ 0-3 (Κόντι Χάπκο 20’, Ντόνιελ Μάλεν 83΄,  90΄+3΄) τη Ρουμανία στην αναμέτρηση της φάσης των «16», που διεξήχθη την Τρίτη 2 Ιουλίου στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2024 , το οποίο διεξάγεται στη Γερμανία.Φωτογραφία από Mohamed Hassan από το Pixabay

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ολλανδία νικώντας με σκορ 0-3 (Κόντι Χάπκο 20’, Ντόνιελ Μάλεν 83΄,  90΄+3΄) τη Ρουμανία στην αναμέτρηση της φάσης των «16», που διεξήχθη την Τρίτη 2 Ιουλίου στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2024 , το οποίο διεξάγεται στη Γερμανία.

Μια πολύ

βελτιωμένη Ολλανδία

Στο γήπεδο εμφανίστηκε μια πολύ βελτιωμένη Ολλανδία συγκριτικά με το ό,τι έδειξε η ίδια στους ομίλους του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ (UEFA) και δίκαια προκρίθηκε στις «8» καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Εκτός από το πρώτο 20λεπτο του αγώνα «κυριάρχησε» η ομάδα της χώρας της τουλίπας στον αγωνιστικό χώρο, όπου «ανέβαζε» ή «κατέβαζε» το ρυθμό, όπως ήθελε αυτή. Ευτύχησε, δε, να έχει σε μια πολύ καλή ημέρα τον Κόνι Χάπκο, ο οποίος έβαλε το πρώτο γκολ με σουτ και με πάσα σε ελάχιστο χώρο δημιούργησε το δεύτερο.

Ταυτόχρονα, έδειξε η Ολλανδία πως μπορεί το παιχνίδι της, να μη φαίνεται «φανταχτερό» ή γρήγορο στα «μάτια» των φιλάθλων, αλλά ως ομάδα ξέρει καλά τι να κάνει σε κάθε ματς και την ενδιαφέρει να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα «παίζοντας» ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

Η Ρουμανία

έκανε ό,τι το καλύτερο

Απέναντι σε αυτή την Ολλανδία έκανε ό,τι το καλύτερο μπορούσε η Ρουμανία, η οποία διαθέτει πολλούς και καλούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές, αλλά φάνηκε στο τερέν ότι θα πρέπει να βελτιωθεί σε δύο σημεία:

1.Στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης, αφού πέρα από το πρώτο 20λεπτο του αγώνα δε πρεσάρισε σε όλο το γήπεδο και το συγκεκριμένο μειονέκτημα ήταν «εμφανές με γυμνό μάτι».

2.Στον αμυντικό τομέα, στον οποίο έκανε πολλά λάθη, που της «στοίχισαν» στο 2ο και στο 3ο γκολ της Ολλανδίας.

Η βελτίωση στους δύο αυτούς τομείς επιτάσσεται να υλοποιηθεί από τη Ρουμανία, αν θέλει, λοιπόν, η ίδια να «έχει τύχη» στους προκριματικούς αγώνες της Ευρώπης, που θα διεξαχθούν το 2025 για το Μουντιάλ 2026 στο Καναδά, στο Μεξικό και στις ΗΠΑ.

Ένας «περίεργος» προημιτελικός

Τώρα, η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει στο προημιτελικό του Euro 2024 τη νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης μεταξύ της Αυστρίας και της Τουρκίας. Πρόκειται για δύο ομάδες, που εμφάνισαν αρετές και αδυναμίες στο τουρνουά, αλλά χρειάζονται προσοχή από την Ολλανδία, η οποία θα πρέπει να εμφανιστεί το ίδιο σοβαρή και στο προημιτελικό.

©Typologos.com 2024