Τρία βραβεία απέσπασε το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ
Πρώτο «Ζωντανό Εργαστήριο
για τον καρκίνο στην Ελλάδα»
Δύο χρυσά βραβεία και ένα αντίστοιχο πλατινένιο σχετικά με το πρώτο «Ζωντανό Εργαστήριο για τον καρκίνο στην Ελλάδα» και τις καινοτόμες πρακτικές στη δια βίου εκπαίδευση απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατά διάρκεια της τελετής απονομής των «Educational Leaders Awards 2024», που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα.
Τα βραβεία αυτά απονεμήθηκαν για την εξαιρετική συμβολή του τμήματος στην εκπαίδευση και την καινοτομία ιδιαίτερα στο θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου.
Η διπλή διάκριση
Πιο συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ έλαβε διπλή διάκριση με χρυσό και πλατινένιο βραβείο στη κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», με τίτλο: «Διά Βίου Ερευνητές για τον Καρκίνο».
Το πρώτο
«Ζωντανό Εργαστήριο
για τον καρκίνο στην Ελλάδα»
Η επιτυχία αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των συλλογικών προσπαθειών, που κατέβαλε η ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετία, και της συνεργασίας, την οποία ανέπτυξε τον τελευταίο χρόνο με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου.
Μέσω αυτών των προσπαθειών δημιουργήθηκε το πρώτο «Ζωντανό Εργαστήριο για τον καρκίνο στην Ελλάδα», το οποίο είναι αυτοδιοικούμενο από τους ίδιους τους ασθενείς και απευθύνεται σε αυτούς! Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενεργή συμμετοχή των ασθενών στην έρευνα κι αυτή τους επιτρέπει να διαμορφώνουν την ατζέντα και να συμμετέχουν ισότιμα στην υλοποίηση των λύσεων.
«Χρυσό» βραβείο
για τις καινοτόμες πρακτικές
της Διά Βίου Εκπαίδευσης
των Φοιτητών
και Επαγγελματιών Υγείας
Επίσης, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ έλαβε και το «χρυσό» βραβείο στη κατηγορία «Καινοτομία στη Διδασκαλία στη Δημόσια διά βίου Εκπαίδευση», με τίτλο:«Καινοτόμες πρακτικές εκπαίδευσης στη διά βίου εκπαίδευση φοιτητών και επαγγελματιών υγείας».
Αναλυτικότερα, το Εργαστήριο διακρίθηκε για το πρόγραμμα επιμόρφωσης, με τίτλο «Εκπαίδευση στη χρήση καινοτόμων-ψηφιακών τεχνολογιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας ευάλωτων πληθυσμών και ατόμων με επίκτητες και αναπτυξιακές διαταραχές», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.
Η υλοποίηση
του προγράμματος
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την ανάπτυξη των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.0000 ανέργων (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»).
Στοχεύει στη κατάρτιση και στην εξειδίκευση των επαγγελματιών υγείας, επιδιώκοντας την αναβάθμιση των προσόντων και την ενίσχυση δεξιοτήτων τους ως προς την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την υποστήριξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και των ανθρώπων με αναπηρία.
Δήλωση του διευθυντή
του Εργαστηρίου
«Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν αναγνώριση της αφοσίωσης και της συνεχούς προσπάθειας της ομάδας μας να προάγει την εκπαιδευτική αριστεία και τη καινοτομία» δήλωσε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ- καθηγητής, Παναγιώτης Μπαμίδης, με αφορμή τις διακρίσεις και ο οποίος τόνισε ότι:
«Παράλληλα, τονίζουν τη δέσμευση του πανεπιστημίου μας στη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη κοινωνία και τη κοινωνική προσφορά, μέσω της ανάπτυξης και υλοποίησης προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, ενδυναμώνοντας τη τοπική και την ευρύτερη κοινωνία και βελτιώνοντας τη ποιότητα ζωής».
©Typologos.com 2024