Κι έγινε το «Μπαμ» προκρίθηκε η Γεωργία νικώντας 2-0 την Πορτογαλία στο Euro στη Γερμανία

Η Τουρκία νίκησε

τη Τσεχία με 1-2

και προκρίθηκε

Kai-egine-to-mpam-i-georgia-prokrithike

Το «Μπαμ» έγινε στο Euro 2024 στη Γερμανία, όπου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής  του ΣΤ΄ Ομίλου νίκησε η Γεωργία με σκορ 2-0 (Χβίτσα Κβαρατσχέλια 2’, Ζορζ Μικαουτατζέ 57’ πέναλτι) το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουνίου στο Γκελζενκίρχεν και προκρίθηκε ως 3η με 4 βαθμούς. Στον άλλο αγώνα του ίδιου ομίλου νίκησε η Τουρκία με 1-2 ( Τόμας Σούτσεκ 66’- Χακάν Τσαλχάνογλου 51’ Τζενκ Τοσούν 90’+4’) στο Αμβούργο.Φωτογραφία από Alexander Fox | PlaNet Fox από το Pixabay

Το «Μπαμ» έγινε στο Euro 2024 στη Γερμανία, όπου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής  του ΣΤ΄ Ομίλου νίκησε η Γεωργία με σκορ 2-0 (Χβίτσα Κβαρατσχέλια 2’, Ζορζ Μικαουτατζέ 57’ πέναλτι) το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουνίου στο Γκελζενκίρχεν και προκρίθηκε ως 3η με 4 βαθμούς. Στον άλλο αγώνα του ίδιου ομίλου νίκησε η Τουρκία με 1-2 ( Τόμας Σούτσεκ 66’- Χακάν Τσαλχάνογλου 51’ Τζενκ Τοσούν 90’+4’) στο Αμβούργο.

Πανάξια η Γεωργία

πήρε η πρόκριση

Όταν διαθέτεις μεγάλη θέληση, τότε «κινείς και βουνά». Αυτό απέδειξε περίτρανα η Γεωργία μέσα στο γήπεδο με ποδοσφαιριστές, που τα «έδωσαν όλα» και κέρδισαν όλες τις μονομαχίες από τους αντιπάλους τους.

Σημειωτέον ότι  η Γεωργία ως ομάδα διαθέτει έναν τερματοφύλακα παγκόσμιου κλάσης, τον Γκ. Μαμαρντασβίλι, που πραγματοποιεί καταπληκτικές επεμβάσεις και ίσως η παρουσία αυτού του παίκτη «οδηγήσει» τη Γεωργία ακόμη πιο «ψηλά».

Ναυάγιο «θύμισε»

η Πορτογαλία

Πραγματικό ναυάγιο ήταν η εικόνα, που παρουσίασε η Πορτογαλία στο συγκεκριμένο ματς και γι’ αυτό ευθύνονται εξίσου ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που άλλαξε σχεδόν εξολοκλήρου την ενδεκάδα, αλλά και οι Ίβηρες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αντιμετώπισαν «αφ’ υψηλού» τον αγώνα.

Άλλωστε, δεν αρκεί να έχεις τη μεγάλη τεχνική κατάρτιση, αλλά θα πρέπει να διαθέτεις τα ψυχικά αποθέματα και τη θέληση να κερδίσεις. Πιθανότατα, αυτό λείπει τόσα χρόνια από τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές, ώστε να καταγράφουν περισσότερες επιτυχίες στο διεθνές «παλμαρέ».

Η Τουρκία

προκρίθηκε κι αυτή

Καλά στοιχεία έδειξε και η Τουρκία, η οποία προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 6o όμιλο του Euro 2024 και «ατενίζει» με τη αισιοδοξία για τα ματς «χωρίς αύριο». Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ «έπαιξε» και η κόκκινη κάρτα, που έδειξε ο διαιτητής στον Τσέχο ποδοσφαιριστή. Δεν αποκλείεται να τη δούμε να «φθάνει» και ψηλότερα στο τουρνουά, αφού διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα. 

Στις λεπτομέρειες

«έχασε» η Τσεχία

τη πρόκριση

Στις λεπτομέρειες «έχασε» η Τσεχία τη πρόκριση στη φάση των «16», παρά το γεγονός ότι διέθετε μια πολύ καλή ομάδα, ενώ ενδεχομένως να έχει και παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με την Τουρκία.

Η τελική βαθμολογία

του ΣΤ΄ Όμιλου

του Euro 2024

Η τελική βαθμολογία του ΣΤ Όμιλου του Euro 2024 έχει ως εξής:

Η Πορτογαλία ως 1η με 6 βαθμούς και η Τουρκία ως 2η προκρίθηκαν στη φάση των «16», ενώ ως καλύτερη τρίτη προκρίθηκε η Γεωργία αφήνοντας εκτός την Ουγγαρία

 

©Typologos.com 2024