Πρώτη η Αυστρία στο Δ’ Όμιλο του Euro 2024 νικώντας 2-3 την Ολλανδία στο Βερολίνο της Γερμανίας

Δεύτερη η Γαλλία

και τρίτη η Ολλανδία

proti-irthe-i-Afstria-ston-D-omilo-tou-Euro-2024

Πρώτη  κατετάγη η Αυστρία στο Δ’ Όμιλο του Euro  2024 νικώντας την Ολλανδία με σκορ 2-3 (Κόντι Χάπκο 47’, Μέμφις Ντεπάϊ 75’ -Ντάνιελ Μάλεν 6 αυτογκόλ, Ρομάνο Σμίντ 59’, Μάρσελ Ζάμπιτσερ 80’) στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής, που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου  στο Βερολίνο της Γερμανίας.Φωτογραφία από 
 από το Pixabay

Πρώτη  κατετάγη η Αυστρία στο Δ’ Όμιλο του Euro  2024 νικώντας την Ολλανδία με σκορ 2-3 (Κόντι Χάπκο 47’, Μέμφις Ντεπάϊ 75’ -Ντάνιελ Μάλεν 6 αυτογκόλ, Ρομάνο Σμίντ 59’, Μάρσελ Ζάμπιτσερ 80’) στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής, που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου  στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Τη  2η θέση στον Δ’ Όμιλο  πήρε  η Γαλλία, αφού «ήρθε» ισόπαλη  με 1-1( Κιλιάν Μπαπέ 57’, πέναλτι- Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι 79’, πέναλτι) στην άλλη αναμέτρηση, που έλαβε χώρα την ίδια ώρα και ημέρα στο Ντόρτμουντ.

Η Αυστρία εξελίσσεται

σε «ευχάριστη έκπληξη»

της διοργάνωσης

Η Αυστρία εξελίσσεται ήδη στην «ευχάριστη έκπληξη» του Euro 2024, αφού κατόρθωσε να  επικρατήσει σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και να  «αφήσει πίσω» δυο «μεγαθήρια» του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ήτοι την Γαλλία και την Ολλανδία.

Είναι μια καλά «δουλεμένη» ομάδα, στην οποία έχουν ρόλους όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μαρκάρουν και «πρεσάρουν» τους αντιπάλους της. Συνάμα, η εθνική ανδρών ποδοσφαίρου της Αυστρίας έδειξε πως διαθέτει ποδοσφαιριστές με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα αμυντικά «κενά» των αντιπάλων της.

Κύριο στοιχείο αυτής της ομάδας είναι η ομαδικότητα, που «ξεδιπλώνει» στο τερέν και με την οποία μπορεί να «ξεπερνά» τις όποιες αδυναμίες της.

Μια απογοητευτική

Ολλανδία

Στο συγκεκριμένο ματς παρουσιάστηκε «άνευρη» η Ολλανδία και «εγκλωβίστηκε» στη τακτική της Αυστρίας, που «ρύθμιζε» το τέμπο του ματς. Μετά από καιρό είδαν οι φίλαθλοι και μια Ολλανδία, η οποία μάρκαρε περισσότερο στο χώρο και δε πρεσάριζε τόσο πολύ.

Στο α’ ημίχρονο «χάθηκαν» μια δύο καλές ευκαιρίες από την ομάδα της «χώρας της τουλίπας», ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε αργή κυρίως στον επιθετικό τομέα «κουράζοντας» όλους με τη τακτική της. Στο δεύτερο ημίχρονο επιτεύχθηκαν δύο γκολ από τους Ολλανδούς ποδοσφαιριστές, αλλά φάνηκε πως «έμπαζε» η άμυνά τους.

Η Ολλανδία προκρίθηκε ως 3η από τον Δ’  Όμιλο στη φάση των «16» του Euro 2024, στο οποίο θα έχει μια πολύ δύσκολη συνέχεια.

Ανώτερη η Γαλλία

αλλά…

Φανερά ανώτερη ήταν η Γαλλία από την Πολωνία στο άλλο ματς του Δ’ ομίλου, αλλά όσο και καλή ομάδα αν διαθέτεις και σου λείπει η ευστοχία, τότε θα έχεις πρόβλημα. Η ομάδα της «χώρας της Μασσαλιώτιδας» έδειξε όλα τα καλά στοιχεία, που διαθέτει και τα οποία τη καθιέρωσαν στο παγκόσμιο στερέωμα.

Αυτό, όμως, που θα πρέπει να λύσει για τη συνέχεια, είναι το πιο σημαντικό: Καλά όλα, αλλά δε θα πρέπει να αξιοποιεί τις πολλές ευκαιρίες, που «χάνει» στην επίθεση. Την απάντηση αυτή θα πρέπει να δώσουν οι ίδιοι οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές στους αγώνες «χωρίς αύριο» που έπονται.

Αργά «ξύπνησε»

η Πολωνία

Αργά, όμως, «ξύπνησε» η Πολωνία και «έχασε το τρένο» της πρόκρισης, αφού στο ματς με τη Γαλλία παρουσίασε μερικά καλά στοιχεία, καθώς και κάποιες στιγμές από τη ταχύτητα, που διέθετε ως ομάδα στο παρελθόν.

Εκεί «επάνω θα πρέπει να πατήσει» η Πολωνία για να πετύχει τη πρόκριση  στο Μουντιάλ 2026 και να «δουλέψει» μελετημένα ενόψει των προκριματικών αγώνων, που θα γίνουν το 2025 στην Ευρώπη.

Η βαθμολογία

του Δ’ Ομίλου

του Euro 2024

Η τελική βαθμολογία του Δ’ Ομίλου του Euro 2024 έχει ως εξής:

Κατάταξη Ομάδα Βαθμοί Διαφορά ΓκολΓενική Διαφορά
1.Αυστρία 642
2.Γαλλία 511
3.Ολλανδία*440
4.Πολωνία 16-3
Η Αυστρία ως 1η και η Γαλλία ως 2η προκρίθηκαν στη φάση των «16» στο Euro 2024, στην οποία* συνεχίζει και η Ολλανδία ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων

©Typologos.com 2024