Ισόπαλο σκορ 1-1 στο ματς Γεωργία – Τσεχία στο Euro 2024 στη Γερμανία

«Σέσουλα ευκαιριών»

είχε η Τσεχία 

Η Γεωργία παραλίγο

να κάνει το «μπαμ»

isopalo-score-1-1-sto-match-Georgia-Tsechia-sto-euro-2024-sti-germania

Χαρμολύπη «γεννά» στη Γεωργία και στη Τσεχία το ισόπαλο σκορ 1-1 (Ζορζ Μικουατατζέ 45’+4’,  πέναλτι- Πάτρικ Σικ Σικ , το οποίο έδειξε το «καντράν» στη λήξη του μεταξύ τους αγώνα, που έλαβε χώρα το Σάββατο 22 Ιουνίου για τον 6ο όμιλο του Euro 2024 στη Γερμανία και ο λόγος είναι ότι το αποτέλεσμα «φέρνει» και τις δυο εθνικές ομάδες «κοντά στον αποκλεισμό».  Φωτογραφία από Ray Shrewsberry • από το Pixabay

Χαρμολύπη «γεννά» στη Γεωργία και στη Τσεχία το ισόπαλο σκορ 1-1 (Ζορζ Μικουατατζέ 45’+4’,  πέναλτι- Πάτρικ Σικ Σικ , το οποίο έδειξε το «καντράν» στη λήξη του μεταξύ τους αγώνα, που έλαβε χώρα το Σάββατο 22 Ιουνίου για τον 6ο όμιλο του Euro 2024 στη Γερμανία και ο λόγος είναι ότι το αποτέλεσμα «φέρνει» και τις δυο εθνικές ομάδες «κοντά στον αποκλεισμό».

Οι Τσέχοι

«κυριάρχησαν» στο γήπεδο

Οι Τσέχοι ποδοσφαιριστές  «κυριάρχησαν» στο γήπεδο, όπου είχαν ποσοστό κατοχής της μπάλας στο 62% και 12 σουτ προς το αντίπαλο τέρμα, το οποίο προστάτευσε πολύ αποτελεσματικά ο Γεωργιανός τερματοφύλακας, Γκ. Μαμαρντασβίλι και αυτός ήταν η κύρια αιτία, που το σκορ «έμεινε» ισόπαλο.

Ακόμη «έτρεξαν» πολύ και κέρδισαν σχεδόν όλες τις διεκδικήσεις στη μεσαία γραμμή, αλλά δε μπόρεσαν να επιτύχουν περισσότερα γκολ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται τώρα σε μια πολύ δύσκολη θέση και πολύ κοντά από το να αποκλειστούν από τη συνέχεια του τουρνουά.

Εντούτοις, φάνηκαν και τυχεροί στη τελευταία φάση του ματς και δη στις καθυστερήσεις «έχασε» οΓεωργιανός επιθετικός, Σάμπα Λομπζανίντζε τη μεγάλη ευκαιρία και έστειλε πολύ ψηλά τη μπάλα, αντί να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η Γεωργία

πήρε το πρώτο βαθμό της

σε Euro αλλά…

Η Γεωργία μπορεί  από το συγκεκριμένο ματς να  πήρε το πρώτο βαθμό της σε Euro, αλλά η  χαμένη ευκαιρία του Λομπζανίντζε της στέρησε ίσως την ευκαιρία για μια μεγάλη πρόκριση στη πρώτη εμφάνιση της στη τελική φάση αγώνων ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ (UEFA).

Ταυτόχρονα, έδειξε ότι είναι μια ομάδα ορισμένων δυνατοτήτων, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στον πολύ καλό τερματοφύλακά της,Γκ. Μαμαρντασβίλι, στη καθολική άμυνα και στις ταχύτατες αντεπιθέσεις. Αυτό το παιχνίδι ξέρει κι αυτό «παίζει», αλλά η Γεωργία αποτελεί ένα αγωνιστικό σύνολο, το οποίο πρέπει να «ιδρώσει» πολύ ο αντίπαλος για το κερδίσει.

Εξάλλου, η καταγραφή του ενός βαθμού και της ισοπαλίας στο πρώτο κιόλας Euro  αποτελεί ήδη μια επιτυχία για την ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γ. Σανιόλ, ανεξάρτητα από το γεγονός του ενδεχόμενου αποκλεισμού. Επάνω σε αυτή την επιτυχία θα πρέπει να επενδύσει τώρα η Γεωργία με φόντο το μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο Μουντιάλ 2026, που θα γίνει στο Μεξικό, στον Καναδά και στις ΗΠΑ.

Η κρίσιμη συνέχεια

Η κρίσιμη συνέχεια της τρίτης αγωνιστικής του 6ου ομίλου λαμβάνει χώρα στις 10 το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024, οπότε:

Η Γεωργία  με τη Πορτογαλία θα παίξουν στο Γκελζενκίρχεν),όπου η πρώτη θα προσπαθήσει με πολύ «σφικτή άμυνα» να χτυπήσει σε μια ανύποπτη στιγμή τη μεγάλη αντίπαλο της, η οποία θα επιδιώξει τη νίκη με ευρύ σκορ.

Η Τσεχία  με τη  Τουρκία θα «αναμετρηθούν» στο Αμβούργο, όπου η πρώτη θα επιχειρήσει να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και να καταβάλει την Τουρκία, η οποία υπό τη παρουσία χιλιάδων οπαδών της θέλει να πάρει τη νίκη και να «κατοχυρώσει» τη πρόκριση.

©Typologos.com 2024