Το ματς! Κροατία- Αλβανία 2-2 στο Euro 2024 στη Γερμανία

Το ισόπαλο αποτέλεσμα

-όμως-

τις «απομακρύνει»

από τη πρόκριση

o mats!Croatia-Albania -2-2-sto-euro-2024-sti-germania

Ισόπαλες «ήρθαν» η Κροατία με την Αλβανία με 2-2 (Καζίμ Λάτσι 11’ Κλάους Γκιασούλα 90’+5’,  Αντρέι Κράμαριτς 74’ Κλάους Γκιασούλα 76’- αυτογκόλ) σ’ ένα συγκλονιστικό ματς, που διεξήχθη την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στο Αμβούργο για την 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Euro 2024 στη Γερμανία!Φωτογραφία από wsyperek από το Pixabay

Ισόπαλες «ήρθαν» η Κροατία με την Αλβανία με 2-2 (Καζίμ Λάτσι 11’ Κλάους Γκιασούλα 90’+5’,  Αντρέι Κράμαριτς 74’ Κλάους Γκιασούλα 76’- αυτογκόλ) σ’ ένα συγκλονιστικό ματς, που διεξήχθη την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στο Αμβούργο για την 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Euro 2024 στη Γερμανία!

Με τη

«πλάτη στο τοίχο»

βρίσκεται η Κροατία

Μετά από το ισόπαλο αποτέλεσμα βρίσκεται η Κροατία κυριολεκτικά με τη «πλάτη στο τοίχο» και θέλει ένα μεγάλο και «καθαρό» σκορ για να προκριθεί μέσω των τεσσάρων καλύτερων τρίτων στα παιχνίδια «δίχως αύριο» του τουρνουά.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αλβανία πραγματοποίησε η Κροατία μια πολύ κακή εμφάνιση παρά το γεγονός ότι για περισσότερη ώρα είχε τη κατοχή της μπάλας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ματς «πλήρωσε» τα κενά που έχει στην άμυνά της,αφού δέχθηκε δυο γκολ σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και «βρίσκεται με το ένα πόδι» έξω από τη συνέχεια του τουρνουά

Πάντως, όποια κι είναι η κατάληξη της πορείας της «παρέας» του Λούκα Μόντριτς στο Euro 2024, θα πρέπει όλοι οι φίλου του ποδοσφαίρου να ευχαριστήσουν τους παίκτες μιας εθνικής ομάδας, που τους προσέφερε πολλές συγκινήσεις και όμορφες στιγμές.

Η «μαχητική» Αλβανία

θα «παλέψει»

για τη πρόκριση

Η ισοπαλία αυτή δίνει, όμως, στην Αλβανία να «χτίσει» βήμα με βήμα μια ισχυρή παρουσία ως εθνική ομάδα στα μεγάλα διεθνή και παγκόσμια τουρνουά. Δεν είναι η σούπερ ομάδα, αλλά έδειξε πως διαθέτει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δε «παρατάνε» κανένα παιχνίδι και προσπαθούν για το καλύτερο στην επίθεση.

Ως εθνική ομάδα μας παρουσιάζει η Αλβανία ένα μαχητικό σύνολο, που αναπτύσσεται με ένα ιδιότυπο κατενάτσιο και γρήγορες αντεπιθέσεις, ενώ διαθέτει αρκετά καλή φυσική κατάσταση.

Οι μέχρι και τώρα εμφανίσεις της Αλβανίας στο Euro 2024 κρίνονται θετικές, ενώ φαίνεται πως ως ενθική ομάδα «ανεβαίνει» επίπεδο στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Σε κάθε περίπτωση θαρρούμε για τη γειτονική χώρα ότι πραγματοποίησε μια θετική παρουσία σε αυτό το τουρνουά και θα παλέψει να πετύχει το ακατόρθωτο, δηλαδή τη πρόκριση. Έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά ότι και να γίνει στη συνέχεια εκτιμάται πως η αποκόμιση αυτής της εμπειρίας θα βοηθήσει πολύ τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, το οποίο θα πρέπει να είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος τους.

Η εικόνα

της 3ης αγωνιστικής

του Β΄ Ομίλου

του Euro 2024

Ύστερα από την ισοπαλία με 2-2  της Κροατίας με την Αλβανία διαμορφώνεται η «εικόνα» της 3ης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου του Euro 2024 ως εξής:

Για να ελπίζει η Κροατία για πρόκριση θα πρέπει να νικήσει με μεγάλο και «καθαρό» σκορ την Ιταλία στο ματς αμφοτέρων, που θα γίνει στις 10 το βράδυ της  Δευτέρας 24 Ιουνίου 2024 στη Λειψία. Πράγμα, που θα είναι πολύ δύσκολο με μια άμυνα, όπως είναι αυτή της Ιταλίας.

Την ίδια ώρα και ημέρα, θα επιδιώξει η Αλβανία τουλάχιστον να μη χάσει από τη φουριόζα Ισπανία στον αγώνα, που θα λάβει χώρα στο Ντίσελντορφ, ώστε να ελπίζει για πρόκριση ως Τρίτη. Πράγμα, που θα είναι πολύ δύσκολο με μια επίθεση, όπως είναι αυτή της Ισπανίας.

©Typologos.com 2024