Με «χαμηλό τέμπο» νίκησε η Αγγλία με 0-1 τη Σερβία στο Euro 2024 στη Γερμανία

«Άρεσε»

το τεχνικό παιχνίδι

της Σερβίας

me-chamilo-tempo-nikise-i -Agglia-me-0-1-tin-Serbia-sto-Euro-2024-sti-germania

Παίζοντας με «χαμηλό τέμπο» κατάφερε  η Αγγλία να νικήσει με 0-1 (Τζουντ Μπέλιγχαμ 13′) τη Σερβία στο παιχνίδι του Γ’ Ομίλου, που διεξήχθη την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στο Γκελζενκίρχεν για το Euro 2024 στη Γερμανία, αλλά με την όλη εμφάνιση προβλημάτισε και «έβαλε σε σκέψεις» τους φίλους της.Φωτογραφία από Mohamed Hassan από το Pixabay

Παίζοντας με «χαμηλό τέμπο» κατάφερε  η Αγγλία να νικήσει με 0-1 (Τζουντ Μπέλιγχαμ 13′) τη Σερβία στο παιχνίδι του Γ’ Ομίλου, που διεξήχθη την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στο Γκελζενκίρχεν για το Euro 2024 στη Γερμανία, αλλά με την όλη εμφάνιση προβλημάτισε και «έβαλε σε σκέψεις» τους φίλους της. .

«Έπαιξε

με τη φωτιά»

η Αγγλία

Η Αγγλία πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά έδειξε ξεκάθαρα πως εμφανίζει μεγάλα προβλήματα φυσικής κατάστασης όχι λόγω της καταπόνησης των ποδοσφαιριστών από τα πολλά ματς στις ομάδες τους, αλλά κυρίως, επειδή παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα στην οποία μόνον ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν ο «καθαρόαιμος» μέσος.

Ιδιαίτερα φάνηκε πως από τη μεσαία γραμμή της Αγγλίας «λείπουν ήδη» πολύ οι Γκρίζλις και Μάντσεν, οι οποίοι είναι δύο ποδοσφαιριστές, που μπορούν να «μοιράσουν» πάσες, να «κρατήσουν» τη μπάλα και να απασχολήσουν με τη παρουσία τους, τις «τυχόν» επελάσεις των αντιπάλων αμυντικών.

Κοινώς, η  Αγγλία «έπαιξε» μόλις 20 λεπτά σε γρήγορο τέμπο και κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος πέτυχε το νικητήριο γκολ με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και μετά αρκέστηκε σε μια διαχείριση του ματς εφαρμόζοντας ουσιαστικά το ιταλικό κατενάτσιο (δηλαδή, την εφαρμογή μαζικής άμυνας έξω από τη μεγάλη περιοχή της).

Η όλη αγωνιστική εικόνα, που έδειξε η Αγγλία σε αυτό το ματς, μπορεί να της εξασφάλισε τη νίκη, αλλά νομίζουμε πως για τους φίλους του ποδοσφαίρου προκύπτει ένας προβληματισμός για το πόσο δύναται να «προχωρήσει» στο Euro 2024.

«Άρεσε» η Σερβία

Αντίθετα, η ηττημένη του ματς, η Σερβία «άρεσε» με το παιχνίδι της, το οποίο συνδυάζει τις τεχνικές αρετές και τις δυνατές προσωπικές «μονομαχίες», που απέφεραν το περιορισμό της Αγγλίας στο μισό γήπεδο.

Είχε, δε, τις ευκαιρίες της,  αλλά δεν «έφτασε στο γκολ», επειδή ο Άγγλος τερματοφύλακας, Πίκφορντ αποσόβησε όλους τους κινδύνους με τις καίριες επεμβάσεις του. Παρόλα αυτά, οι Σέρβοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται να απλοποιήσουν το παιχνίδι τους μπροστά στη κάθε αντίπαλη εστία και να γίνουν πιο ουσιαστικοί στην ολοκλήρωση των επιθέσεών τους, ώστε να «γευτούν τη χαρά» της νίκης.

Αν και νικήθηκαν από τους Άγγλους στο συγκεκριμένο ματς μας έδειξαν οι Σέρβοι ποδοσφαιριστές ότι είναι ικανοί να νικήσουν στα δυο υπολειπόμενα παιχνίδια και τους Σλοβάκους, καθώς και τους Δανούς.  Εν ολίγοις, η Σερβία διαθέτει μια πολύ ομάδα, η οποία μπορεί να πετύχει πολλά, αρκεί να το πιστέψουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της.

Παιχνίδια «τελικοί»

Με βάση τα όσα είδαμε, αισθανόμαστε πως θα είναι «πραγματικό ντέρμπι» το ματς μεταξύ της  Δανίας και της Αγγλίας, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024  στη Φρανκφούρτη, όπου όποια από τις δύο ομάδες «αντέξει» περισσότερο ως προς τη φυσική κατάσταση θα έχει προβάδισμα και για τη νίκη.

Την ίδια ημέρα αναμετρώνται  η Σλοβενία με την Σερβία, στο Μόναχο, όπου η δεύτερη θέλει μόνο τη νίκη για να μείνει στο «παιχνίδι» της πρόκρισης, ενώ τη πρώτη δε τη «χαλά» και η ισοπαλία.

©Typologos.com 2024