«Χαρακτήρα έδειξε» η Ιταλία νικώντας 2-1 την Αλβανία στο Euro 2024

Η Αλβανία

θα «παλέψει»

για τη πρόκριση

charakrira-edeikse-i-Italia-nikontas-me-2-1-tin-Alvania-sto- Euro- 2024

«Χαρακτήρα έδειξε» η Ιταλία νικώντας 2-1 την Αλβανία( Αλεσάντρο Μπαστόνι 11’, Νικολό Μπαρέλα 16’ – Νεντίμ Μπαϊράμι 1’) ,η οποία  αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» το Σάββατο 15 Ιουλίου στον 2ο αγώνα της «πρεμιέρας» του Β’ Ομίλου του Euro 2024, που έγινε στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.Φωτογραφία από 200 Degrees από το Pixabay

«Χαρακτήρα έδειξε» η Ιταλία νικώντας 2-1 την Αλβανία( Αλεσάντρο Μπαστόνι 11’, Νικολό Μπαρέλα 16’ – Νεντίμ Μπαϊράμι 1’) ,η οποία  αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» το Σάββατο 15 Ιουλίου στον 2ο αγώνα της «πρεμιέρας» του Β’ Ομίλου του Euro 2024, που έγινε στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

Η Ιταλία

«ξεπέρασε»

τον αρχικό αιφνιδιασμό

Η Ιταλία «ξεπέρασε» τον αρχικό αιφνιδιασμό, που δέχτηκε από την αντίπαλό της, με το γκολ του Νεντίμ Μπαϊράμι στο πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης και σταδιακά «ανέβασε στροφές», με αποτέλεσμα μέσα στο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου να έχει «ανατρέψει» το σκορ υπέρ αυτής και να «φωνάξει» προς άπαντες πως δε θα παραδώσει τόσο εύκολα το τρόπαιο της Ευρωπαίας πρωταθλήτριας.Ταυτόχρονα, η Ιταλία απέφυγε το «έμφραγμα» και τη δυσάρεστη έκπληξη στη πρεμιέρα της στο Euro 2024, δείχνοντας πως αναπτύσσεται με «στρωτό ποδόσφαιρο» και «χωρίς βιασύνες».

Παράλληλα, έδειξε πως είναι μια ομάδα με πολλά «τρεξίματα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που αναπτύσσεται με συρτές πάσες στο «γρασίδι» και ποικίλες εναλλαγές του 1-2 μεταξύ των επιθετικών της. Εντούτοις, ως ομάδα θα πρέπει η Ιταλία να «προσέξει»  τις πολλές λάθος μεταβιβάσεις  και την ολιγωρία, που έδειξαν κάποιες στιγμές οι αμυντικοί της.

Αυτή η νίκη βοηθά τους Ιταλούς ποδοσφαιριστές στην απόκτηση μιας καλής ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο τουρνουά, ενώ αποτελεί τη βάση για να «περάσουν» στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Δύσκολος αντίπαλος

θα είναι η Αλβανία

Δύσκολος αντίπαλος, όμως, φαίνεται πως θα είναι η Αλβανία στη συνέχεια για την Κροατία και την Ισπανία, ενώ η ήττα με μόλις 2-1 από την Ιταλία  δεν είναι καταδικαστική γι’ αυτήν, αφού της «αφήνει» ελπίδες να είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες, που θα προκριθούν στους αγώνες «χωρίς αύριο».

Για να το πετύχει αυτό, όμως, θα πρέπει να έχει περισσότερες αστραπιαίες αντεπιθέσεις και να μη μαρκάρει πίσω ανά χώρους πίσω από το κέντρο και να πετύχει περισσότερα πρεσαρίσματα  στην αμυντική γραμμή των αντιπάλων. Σε κάθε περίπτωση έδειξε η Αλβανία ότι έχει μια ομάδα που έχει μια πολύ γερή άμυνα, η οποία θα δυσκολέψει πολύ τους αντιπάλους της.

Ο «αγώνας- κλειδί»

του Β΄ομίλου

Ο «αγώνας- κλειδί»  για τη πρωτιά και τη πρόωρη πρόκριση από το Β’ όμιλο αποτελεί η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία, που θα  διεξαχθεί την  Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στο Γκελζενκίρχεν, όπου όλα θα κριθούν από το αν η δεύτερη θα μπορέσει να σταματήσει τη «φουριόζα ισπανική αρμάδα» και αν δύναται να επιβάλλει εκείνη το δικό της αγωνιστικό τέμπο.

«Τελικός» για δύο

«Τελικός», όμως, για τη Κροατία  και την Αλβανία  είναι η αναμέτρηση της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024 στο Αμβούργο, όπου η δεύτερη θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τη «παρέα» του Λούκα Μόντριτς, η οποία – από τη πλευρά της- θέλει μόνο νίκη για να «μπει» πάλι σε πορεία προς τη πρόκριση.

©Typologos.com 2024