Η Ισπανία νίκησε άνετα με 3-0 την Κροατία στο Euro 2024

Η ηττημένη

άξιζε ένα γκολ

με βάση τις ευκαιρίες

που δημιούργησε

i-ispania-nikise-aneta-me-3-0-tin-Kroatia-sto-Euro-2024

Τα «εκρηκτικά» ξεσπάσματα και το ατελείωτο πρεσάρισμα επέφεραν στην Ισπανία την άνετη νίκη με σκορ 3-0 επί της Κροατίας ( Άλβαρο Μοράτα 29’, Φαμπιάν Ρουϊθ Πένια 32’, Ντανιέλ Καρβαχάλ 45’+2’) στη «πρεμιέρα» του Β’ Ομίλου, που έγινε το Σάββατο 15 Ιουνίου για τη πρώτη αγωνιστική του Euro 2024 στο Βερολίνο.Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay

Τα «εκρηκτικά» ξεσπάσματα και το ατελείωτο πρεσάρισμα επέφεραν στην Ισπανία την άνετη νίκη με σκορ 3-0 επί της Κροατίας ( Άλβαρο Μοράτα 29’, Φαμπιάν Ρουϊθ Πένια 32’, Ντανιέλ Καρβαχάλ 45’+2’) στη «πρεμιέρα» του Β’ Ομίλου, που έγινε το Σάββατο 15 Ιουνίου για τη πρώτη αγωνιστική του Euro 2024 στο Βερολίνο.

Μια «αποφασισμένη»

Ισπανία

Από το πρώτο κιόλας ματς έδειξε η Ισπανία πως ήρθε «αποφασισμένη» για να κάνει «μεγάλα πράγματα» στη τελική φάση του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ (UEFA), που διεξάγεται ήδη στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ατελείωτο πρεσάρισμα  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, εναλλαγές της μπάλας με τη μια, κάθετες «μπαλιές» με  σπριντ- «φαρμάκι» στη κορυφή της αντίπαλης άμυνας ήταν τα «συστατικά», που «σέρβιρε» η Ισπανική «αρμάδα», η οποία μέσω της επιτάχυνσης του ρυθμού κατάφερε μέσα σε ένα τρίλεπτο να «σπαραλιάσει» δύο φορές την άμυνα της Κροατίας.

Η όλη εικόνα  του ματς «αντικατόπτριζε» την υπεροχή της Ισπανίας και δε νομίζουμε πως θ’ άλλαζε τίποτα στη ροή του αγώνα, ακόμα κι αν αποβάλλονταν ο Ρόντρι με κόκκινη κάρτα στη φάση του πέναλτι της Κροατίας.

Εν ολίγοις, οι Ίβηρες ποδοσφαιριστές κατέδειξαν με την εμφάνισή τους πως «θέλουν να τελειώσουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση- πρόκριση» και να «περάσουν» στους αγώνες νοκ άουτ. Επίσης, «έστειλαν το μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση ότι στοχεύουν να «προχωρήσουν» μέχρι και το τελικό της διοργάνωσης.

Η Κροατία

δεν ήταν κακή

Η Κροατία δεν ήταν κακή στο συγκεκριμένο ματς, αλλά ήταν «φανερή» η ανώτερη ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της Ισπανίας, που συνδυάζει τη νεανικότητα και την εμπειρία με τον 16χρονο Λ. Γιαμάλ να «καταδεικνύεται» στο  ανερχόμενο αστέρι του Ευρωπαϊκού και γιατί όχι του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Εξάλλου, η Κροατία δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δε τις αξιοποίησε και με βάση τα όσα μας έδειξε, δικαιούνταν το ένα- «τιμητικό γκολ» σε αυτό το ματς. Παρά τη «βαριά ήττα» από τη Ισπανία δε «ξεγράφουμε» την Κροατία από τη συνέχεια του τουρνουά, γιατί έχουμε την αίσθηση πως θα «αντιδράσει» δυναμικά, με στόχο τις δύο νίκες, που θα της δώσουν ως δεύτερη του Β’  ομίλου τη πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η «κρίσιμη»

Β’ αγωνιστική

στον Β’ όμιλο του Euro 2024 

Τώρα, η Ισπανία θα παίξει ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι με την Ιταλία την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στο Γκελζενκίρχεν, όπου θα «στοχεύει» εύκολα ή δύσκολα να νικήσει τη μεγάλη αντίπαλό της, και να προκριθεί πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Από την πλευρά της, η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Αλβανία την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στο Αμβούργο με στόχο τη νίκη με καθαρό σκορ, ώστε να «μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης» για να μην «αποχαιρετήσει» πρόωρα τη «γιορτή» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

©Typologos.com 2024