Άνετη επικράτηση της Γερμανίας με 5-1 επί της Σκωτίας στη πρεμιέρα του Euro 2024

Πολύ καλή

η «οικοδέσποινα»

Κάκιστη η Σκωτία

aneti-epiikratisi-tis-germanias-me-5-1-epi-tis-skotias-sti-premiera-tou-euro-2024

Άνετα επικράτησε η Γερμανία νικώντας με σκορ 5-1 τη Σκωτία (Φλόριαν Βιρτς 10’, Τζαμάλ Μουσιάλα 19’, Κάι Χάβερτζ 45+1΄-πέναλτι, Νίκλας Φύλγκρουγκ 68’ Αντόνιο Ριούντιγκερ 87’ -αυτογκόλ, Ερμέ Τζαν 90’+3’) την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στη πρεμιέρα του Euro 2024 «βάζοντας πλώρη» για την 1η θέση στον A’ όμιλο και δείχνοντας συγχρόνως τις διαθέσεις, που έχει ως «οικοδέσποινας» για τη κατάκτηση του τροπαίου.Φωτογραφία από u_cbpd1iwm39 από το Pixabay

Άνετα επικράτησε η Γερμανία νικώντας με σκορ 5-1 τη Σκωτία (Φλόριαν Βιρτς 10’, Τζαμάλ Μουσιάλα 19’, Κάι Χάβερτζ 45+1΄-πέναλτι, Νίκλας Φύλγκρουγκ 68’ Αντόνιο Ριούντιγκερ 87’ -αυτογκόλ, Ερμέ Τζαν 90’+3’) την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στη πρεμιέρα του Euro 2024 «βάζοντας πλώρη» για την 1η θέση στον A’ όμιλο και δείχνοντας συγχρόνως τις διαθέσεις, που έχει ως «οικοδέσποινας» για τη κατάκτηση του τροπαίου.

«Μεστό»

το παιχνίδι των Γερμανών

Οι Γερμανοί διεθνείς ποδοσφαιριστές «ξεδίπλωσαν» ένα «μεστό» και ουσιαστικό παιχνίδι μέσα στην αρένα του Μονάχου, όπου παρουσίασαν μια μελετημένη ανάπτυξη,που βασιζόταν στην εναλλαγή των θέσεων, στις «εκρήξεις και εμπνεύσεις του Τζαμάλ Μουσιάλα, καθώς και στην εκτέλεση πολλών σουτ από απόσταση προς την αντίπαλη εστία (ιδιαίτερα έξω  εκ της μεγάλης περιοχής).

Συνάμα, εφάρμοσαν ένα ασφυκτικό πρεσάρισμα σε όλα τα επιθετικά ατού των αντιπάλων, τους  οποίους περιόρισαν σε ένα «παθητικό» ρόλο και σε μια «σκληρή» άμυνα, κάτι, που τους στοίχισε την αποβολή του Ράιν Πορτέους  στο 44’ στη φάση του πέναλτι.

Ωστόσο, το αυτογκόλ του Αντόνιο Ριούντιγκερ στη μοναδική φάση, που απείλησαν οι Σκωτσέζοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, θα πρέπει να «χτυπήσει καμπανάκι» για τους Γερμανούς σχετικά με την επίδοση της αμυντικής γραμμής με άλλους αντιπάλους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα «να πατήσουν πόδι» στη μικρή ή στη μεγάλη περιοχή τους.

Δίχως τέλος και αρχή

παρουσιάστηκαν

οι Σκωτσέζοι

Μια ομάδα «δίχως τέλος και αρχή» παρουσίασαν οι Σκωτσέζοι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στη πρεμιέρα του Euro 2024  κατά την οποία δεν έδειξαν απολύτως τίποτα. Γι’ αυτούς δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι αποβλήθηκε ο Ράιν Πορτέους στο 44’  αφού δεν αντάλλαξαν πολλές σωστές πάσες μέσα στο γήπεδο κι ούτε έδειξαν το γνωστό «μαχητικό πνεύμα», που διέκρινε τους διάσημους προκατόχους τους.

Αν όντως στο συγκεκριμένο ματς είδαμε τη πραγματική σύγχρονη εικόνα του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, τότε θα πρέπει να αλλάξουν πολλά σ’ αυτό σε ότι αφορά στην οικοδόμηση των υποδομών, καθώς και στο επαγγελματικό πρωτάθλημά του. Με ένα μόνο σουτ στην επίθεση και πολλές λανθασμένες πάσες, που  είχε η Σκωτία ως στατιστικά  σ’ αυτό το ματς,«έβαλε υποθήκη» για να τερματίσει όχι μόνο τελευταία στον Α΄ Όμιλο του Euro 2024 στη Γερμανία, αλλά και να προβληματίσει τους φίλους του ποδοσφαίρου για το μέλλον της.

Η συνέχεια

Στη συνέχεια, η Γερμανία με «ανεβασμένη» ψυχολογία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2024 στη Στουτγάρδη, όπου θα επιδιώξει έστω και δύσκολα να νικήσει τους «Μαγυάρους», ώστε να «περάσει» πανηγυρικά στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Από την άλλη πλευρά, η Σκωτία θα δώσει την ίδια ημέρα ένα πολύ δύσκολο ματς με την πολύ έμπειρη Ελβετία στη Κολωνία, όπου «πάση θυσία»  θα πρέπει να νικήσει και αν είναι δυνατό με καθαρό σκορ,  γιατί λόγω της ήττας με 5-1 από τη Γερμανία μπορεί να μην της αρκεί η ισοπαλία για να βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες τρίτες, που θα «περάσουν» στον επόμενο γύρο.

©Typologos.com 2024