Αναβιώνει το Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης

Με θέματα:

Η Ασφάλεια των Δημοσιογράφων

και η Ελευθερία του Τύπου

jpeg-optimizer-dimosiografiko sinedrio samothrakis logo

Το 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης, θα απαντήσει στην ανάγκη του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα να περιγράψει εκ νέου και συλλογικά τη θέση του στο τοπίο της ενημέρωσης, όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα από τις πρωτοφανείς προκλήσεις της εποχής

Η Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και η Ελευθερία του Τύπου είναι το αντικείμενο,το οποίο θα απασχολήσει περισσότερους από 70 Έλληνες και ξένους ερευνητές και δημοσιογράφους στο 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Οκτωβρίου 2022 στο νησί της Σαμοθράκης.

Διοργανωτές

Το συνέδριο διοργανώνει η:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης.

Γίνεται, δε, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών στην Ελλάδα και την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΣΥ).

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναβιώνει φέτος, μετά από 14 χρόνια, το δημοσιογραφικό συνέδριο Σαμοθράκης, το οποίο θέλει να καταστήσει και πάλι θεσμό.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει η:

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Εισηγητές

Στις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να συμμετάσχουν εισηγητές από ευρωπαϊκούς οργανισμούς με αντικείμενο τα ΜΜΕ και την ενημέρωση, ώστε η Σαμοθράκη να ενταχθεί στον ευρωπαϊκό χάρτη των τόπων που υποδέχονται και προωθούν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η πρωτοβουλία για την αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης απαντά στην ανάγκη του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα να περιγράψει εκ νέου και συλλογικά τη θέση του στο τοπίο της ενημέρωσης, όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα από τις πρωτοφανείς προκλήσεις της εποχής.

Το πρόγραμμα των εργασιών

Το πρόγραμμα των εργασιών θα αναπτυχθεί σε πέντε ενότητες:

1.

Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προσδοκίες του δημοσιογραφικού κόσμου. Από τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προάσπιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων ως την Ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης. Τι σημαίνουν στην πράξη για τους δημοσιογράφους;

2.

Τι απειλεί την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα; Οι έρευνες, οι κατατάξεις, οι αντιδράσεις, οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

3.

Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο. Απειλές, επιθέσεις, βία.

4.

Αγωγές και SLAPPS εναντίον της ελεύθερης ενημέρωσης.

5.

Συνθήκες κρίσης και Ελευθερία του Τύπου: Τι μας δίδαξαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Στις εργασίες του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης μπορούν να συμμετάσχουν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην ενημέρωση απ’ όλη την Ελλάδα. Προβλέπεται περιορισμένος αριθμός θέσεων με φυσική παρουσία.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτημα συμμετοχής. Για την εξέλιξη του αιτήματός τους θα ενημερωθούν από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

jpeg-optimizer-dimosiografiko sinedrio samothrakis-dyo

Στις εργασίες του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης μπορούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην ενημέρωση απ’ όλη την Ελλάδα. Προβλέπεται περιορισμένος αριθμός θέσεων με φυσική παρουσία.Φωτογραφία από Engin Akyurt από το Pixabay 

Το αναλυτικό πρόγραμμα

του συνεδρίου

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, οι εισηγητές και άλλες πληροφορίες είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: press-samothraki.gr.

Xρονολόγιο στο Facebook: https://www.facebook.com/press.samothraki/.

Χρονολόγιο στο Twitter: https://twitter.com/PressSamothraki .

Πίνακας στο Instagram: https://www.instagram.com/press_samothraki/ .

Κανάλι στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChapHYM_KgTVeJkPYNbCbCw

Πληροφορίες

📱Τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: +30 2310 243575.

📧Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:info@press-samothraki.gr .

📧Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:info@esiemth.gr .

©Typologos.com 2022