2 άτομα συνελήφθησαν για παραεμπόριο σε λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης

Επιχειρησιακή δράση 

των αστυνομικών

της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

dyo-atoma-synelifthisan-gia-paraeborio-se -laiki-agora-tis-thessalonikis

Δύο άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «περί υπαίθριου εμπορίου» τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024 από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια διενέργειας ελέγχων σε λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης.Φωτογραφία-Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Δύο άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «περί υπαίθριου εμπορίου» τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024 από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια διενέργειας ελέγχων σε λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης.

 Ο σκοπός των ελέγχων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη καταπολέμηση του παραεμπορίου και διενεργεί συστηματικά ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται κυρίως σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, όπως  είναι οι λαϊκές αγορές, προκειμένου να αποτρέψει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης την οικονομική ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τη διαφυγή καταβολής των ανάλογων φόρων.

Οι έλεγχοι

σε λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από τους αστυνομικούς τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024  σε λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης.

Τους ελέγχους διενήργησαν οι αστυνομικοί του Ειδικού Κινητού Τμήματος και της Ειδικής Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, μαζί με τα μέλη του προσωπικού των Αστυνομικών Τμημάτων Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Λευκού Πύργου. Έγιναν, δε, με τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας,

Οι έλεγχοι στόχευαν στον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Τα αποτέλεσμα

των ελέγχων

Πιο συγκεκριμένα, εκ των ελέγχων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

⚫Ελέγχθηκαν 59 άτομα.

⚫Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράβαση του νόμου «περί υπαίθριου εμπορίου».

⚫Σχηματίστηκαν επιπλέον 8 σχετικές δικογραφίες.

⚫Βεβαιώθηκαν 3 πρόστιμα για παράβαση της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου.

⚫Βεβαιώθηκαν 36 πρόστιμα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

⚫Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.198 προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν επί τόπου με τη ρίψη τους σε απορριμματοφόρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παραπομπή στη δικαιοσύνη

Οι συλληφθέντες μαζί με  τις σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική αρχή, ενώ οι έλεγχοι εκ των αστυνομικών για τη καταπολέμηση του παραεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη Θεσσαλονίκη.

©Typologos.com 2024