΄Eξι άτομα συνελήφθησαν για 15  ληστείες σε καταστήματα στις περιοχές της Καλαμαριάς, Πυλαίας και Ξηροκρήνης

Ορισμένα εξ αυτών

εργαζόταν προηγουμένως

ως υπάλληλοι στα ψιλικατζίδικα

για αποκόμιση πληροφοριών 

exi-atoma-sinelifthisan-gia-15-listeies

Για τη διάπραξη 15 ληστειών συνελήφθησαν έξι άτομα από τους αστυνομικούς και οι οποίες  πραγματοποιήθηκαν από το 2023 έως και φέτος (2024) σε καταστήματα ψιλικών-καφέ στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Ξηροκρήνης, ενώ διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι εκ των δραστών εργαζόταν ως υπάλληλοι στα ψιλικατζίδικα για να αποκομίσουν πληροφορίες για τη θέση των χρημάτων και των ακριβών καπνικών ειδών!Φωτογραφίες-Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Για τη διάπραξη 15 ληστειών συνελήφθησαν έξι άτομα από τους αστυνομικούς και οι οποίες  πραγματοποιήθηκαν από το 2023 έως και φέτος (2024) σε καταστήματα ψιλικών-καφέ στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Ξηροκρήνης, ενώ διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι εκ των δραστών εργαζόταν ως υπάλληλοι στα ψιλικατζίδικα για να αποκομίσουν πληροφορίες για τη θέση των χρημάτων και των ακριβών καπνικών ειδών!

Οι πρώτες

τρεις συλλήψεις

Πρώτα, οι αστυνομικοί  των  Τμημάτων Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και συνέλαβαν δύο 19χρονους και έναν 22χρονο αλλοδαπό για ληστεία, καθώς και  για μία απόπειρα ληστείας, που έλαβαν σε καταστήματα ψιλικών-καφέ στη περιοχή της Καλαμαριάς.

Πως έγιναν

οι συλλήψεις

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των  περιπολιών των αστυνομικών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τον εντοπισμό και τη ταυτοποίηση των δραστών, που διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

Τις περιπολίες έλαβαν μέρος οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, ενώ συνέδραμαν- συνεργάστηκαν τα μέλη του προσωπικού των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, Εγκλημάτων κατά Ζωής, Αναζητήσεων,της ομάδας ΔΡΑΣΗ, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

Τι προέκυψε

από τη

περαιτέρω αστυνομική έρευνα

Από τη περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε πως οι τρεις νεαροί ενήργησαν από κοινού με ακόμη τέσσερις συνεργούς τους και με διαφορετική σύνθεση τη κάθε φορά. Έδρασαν, δε, κατά από τις 13 Αυγούστου 2023 έως και τις 13  Φεβρουαρίου 2024, οπότε προέβησαν σε επιπλέον 13 ληστείες καταστημάτων ψιλικών – καφέ και ενός περιπτέρου, που βρίσκονται στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Ξηροκρήνης.

Από τα καταστήματα αυτά αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.643 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 6.600 ευρώ.

exi-atoma-sinelifthisan-gia-15-listeies 2

Από τη περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε πως οι τρεις νεαροί ενήργησαν από κοινού με ακόμη τέσσερις συνεργούς τους και με διαφορετική σύνθεση τη κάθε φορά. Έδρασαν, δε, κατά από τις 13 Αυγούστου 2023 έως και τις 13  Φεβρουαρίου 2024, οπότε προέβησαν σε επιπλέον 13 ληστείες καταστημάτων ψιλικών – καφέ και ενός περιπτέρου, που βρίσκονται στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Ξηροκρήνης.Φωτογραφίες-Πηγή:Ελληνική Αστυνομία

Οι άλλες

τρεις συλλήψεις

Για τις υποθέσεις αυτές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας 19χρονος, μια 16χρονη αλλοδαπή και ένα 31χρονος αλλοδαπός από  τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Τις συλλήψεις αυτές συνέδραμαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. Επίσης, αναζητείται ο 21χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.

Σχηματισμός δικογραφίας

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση-εξής αδικήματα:

⚫Της σύστασης συμμορίας ατόμων που είχαν ενωθεί για τη διάπραξη ληστειών τετελεσμένες και σε απόπειρα.

⚫Παράνομη κατακράτηση.

⚫Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

⚫Απείθεια.

⚫Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

⚫Παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πως συνέλεγαν

τις πληροφορίες

Για ορισμένους εκ των δραστών διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε κάποια από τα συγκεκριμένα καταστήματα αποκομίζοντας με αυτό το τρόπο τις  πληροφορίες για τη θέση των χρημάτων και  των ακριβών καπνικών ειδών.

Τα αποτελέσματα

των ερευνών

Ακόμη, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:

⚫Πλήθος ενδυμάτων που συνδέονται με τις υπό διερεύνηση ληστείες.

⚫Ένα πιστόλι κρότου.

⚫Δύο γεμιστήρες.

⚫Ένα μαχαίρι.

⚫Μία σιδερένια γροθιά.

Οι συλληφθέντες μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

©Typologos.com 2024