Επιτήδειοι απέκτησαν παράνομη  πρόσβαση σε e-banking και αφαίρεσαν ποσό άνω των 20.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν  

4 υποθέσεις απάτης και

άλλες 2 σχετικές απόπειρες  

από το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης

epitideioi-apektisan-paranomi-prosvasi-se- e-banking

Παράνομη πρόσβαση σε e-banking απέκτησαν συνολικά 11 επιτήδειοι από το Δεκέμβριο του 2022 έως και τον Οκτώβριο του 2023 στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και οι 6 από αυτούς απέσπασαν ποσό άνω των 20.000 ευρώ, αλλά οι αστυνομικοί του οικείου Τμήματος Ασφαλείας κατόρθωσαν να «φθάσουν» στα ίχνη τους!Φωτογραφία από thank you for 💙 👍 💬 από το Pixabay

Παράνομη πρόσβαση σε e-banking απέκτησαν συνολικά 11 επιτήδειοι από το Δεκέμβριο του 2022 έως  και τον Οκτώβριο του 2023 στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και οι 6 από αυτούς απέσπασαν ποσό άνω των 20.000 ευρώ, αλλά οι αστυνομικοί του οικείου Τμήματος Ασφαλείας κατόρθωσαν να «φθάσουν» στα ίχνη τους!

Εξιχνίαση

υποθέσεων απατών

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης κατάφεραν μέσα από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και τη κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων ή πληροφοριών να εξιχνιάσουν 4 υποθέσεις απάτης και άλλες 2  σχετικές απόπειρες, που έλαβαν χώρα από τον Δεκέμβριο του 2022 έως και τον Οκτώβριο του 2023 στην ομώνυμη περιοχή.

Σχηματισμός δικογραφιών

Μάλιστα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά 10 Ελλήνων  (4 γυναίκες και 6  άντρες) και ενός αλλοδαπού, ηλικίας από 21 έως και 63 ετών, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και της παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών, καθώς και σε δεδομένα.

epitideioi-apektisan-paranomi-prosvasi-se- e-banking 2

Oι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά 10 Ελλήνων  (4 γυναίκες και 6  άντρες) και ενός αλλοδαπού, ηλικίας από 21 έως και 63 ετών, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και της παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών, καθώς και σε δεδομένα.Φωτογραφία από Robinraj Premchand από το Pixabay

Οι υποθέσεις

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:

⚫Ενός 50χρονου ημεδαπού, ο οποίος  ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε εκ μέρους μίας εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας και προφασίστηκε την επιστροφή χρημάτων. Κατόπιν, ο 50χρονος  ζήτησε από ένα πολίτη τους κωδικούς e-banking, με τους οποίους αποπειράθηκε να κάνει μεταφορά χρημάτων από το λογαριασμό του παθόντα.

⚫Ενός 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μέσω της ανάρτησης μίας ψευδούς αγγελίας πώλησης οχήματος στο διαδίκτυο, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.680 ευρώ από παθόντα.

 ⚫Έξι  Ελλήνων, ηλικίας 21, 21, 26, 26, 50, 53 ετών, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση στο τραπεζικό λογαριασμό μίας εταιρείας  μέσω της χρήσης των κωδικών e-banking και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 21.319 ευρώ.

Υποβολή

των δικογραφιών

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στο αρμόδιο εισαγγελέα.

Επισήμανση

από την ΕΛΑΣ

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία πως για την προστασία και την αποφυγή της εξαπάτησης των πολιτών είναι αναρτημένες σχετικές συμβουλές στο astynomia.gr.

©Typologos.com 2023