Πως θα γίνεται η ταυτοποίηση των εκλογέων των πλημμυροπαθών περιοχών

Οδηγία

του Υπουργείου Εσωτερικών

Pos-tha-ginetai-i-taftopoiisi-ton-eklogeon-plimmiropathon-periochon

Με τη χρήση ενός εκτυπωμένου και επικυρωμένου αντιγράφου της αίτησης του εκλογέα για έκδοση του απολεσθέντος αστυνομικού δελτίου ταυτότητας θα γίνεται η ταυτοποίηση των εκλογέων, που κατοικούν σε πληγείσες( από τις πρόσφατες θεομηνίες) περιοχές της Θεσσαλίας και οι οποίοι- οποίες απώλεσαν τα έγγραφα περί της ταυτοποίησής τους λόγω της πλημμύρας

Με τη χρήση ενός εκτυπωμένου και επικυρωμένου αντιγράφου της αίτησης του εκλογέα για έκδοση του απολεσθέντος αστυνομικού δελτίου ταυτότητας θα γίνεται η ταυτοποίηση των εκλογέων, που κατοικούν σε πληγείσες (από τις πρόσφατες θεομηνίες) περιοχές της Θεσσαλίας και οι οποίοι- οποίες απώλεσαν τα έγγραφα περί της ταυτοποίησής τους λόγω της πλημμύρας.

Η κοινοποίηση

της οδηγίας

Αυτό αναφέρει η οδηγία με αριθμό πρωτοκόλλου 86200, που εξέδωσε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και η οποία κοινοποιήθηκε  προς τους δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τις περιφερειακές ενότητες της έδρας των νομών της ίδιας  περιφέρειας και στα οικεία Πρωτοδικεία.

Τι επισημαίνεται

στην οδηγία 

«Σας ενημερώνουμε ότι για τις εξαιρετικές περιπτώσεις η ταυτοποίησή τους από το δικαστικό αντιπρόσωπο κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου θα είναι εφικτή με χρήση εκτυπωμένου και επικυρωμένου αντιγράφου της αίτησης του εκλογέα για έκδοση του απολεσθέντος αστυνομικού δελτίου ταυτότητας», επισημαίνεται στη σχετική οδηγία.

Πως θα εκδίδεται

το αντίγραφο

Το αντίγραφο θα εκδίδεται από το αστυνομικό τμήμα από το οποίο είχε εκδοθεί η απολεσθείσα ταυτότητα και θα φέρει την ένδειξη «Για Εκλογική Χρήση Μόνον».

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα δέχονται το συγκεκριμένο  έγγραφο ταυτοποίησης για να ψηφίσει ο/η  εκλογέας και θα το κρατούν, για να το παραδώσουν μαζί με τα λοιπά έγγραφα στο οικείο Πρωτοδικείο.

Σε περίπτωση διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών θα πρέπει ο/η εκλογέας να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία. Με την οδηγία παρακαλούνται τα Πρωτοδικεία και οι δήμοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ενημερώσουν σχετικά με τα προαναφερόμενα τους εφόρους και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αντίστοιχα.

©Typologos.com 2023