Εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες με λεία ύψους άνω των  100.000 ευρώ σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη

Από το Τμήμα

Ασφάλειας Νάουσας

Συνελήφθη μία γυναίκα

jpeg-optimizer_exichniastikan-tilefonikes-apates-me-leia-ipsous-ano-ton-100000-euro-- se-Hmathia-Pellla-Kozani

Τηλεφωνικές απάτες με  χρηματική- κυρίως- λεία ύψους 100.000 ευρώ που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο (Ιούλιος- Αύγουστος 2023) σε βάρος πολιτών σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας. Φωτογραφία-Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Τηλεφωνικές απάτες με  χρηματική- κυρίως- λεία ύψους 100.000 ευρώ που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο (Ιούλιος- Αύγουστος 2023) σε βάρος πολιτών σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας.

Σύλληψη

αλλοδαπής γυναίκας

Μετά από τις  συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών  συνελήφθη για την υπόθεση μία αλλοδαπή γυναίκα το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2023 σε περιοχή της Ημαθίας.

Πως δρουν

οι επιτήδειοι

Ειδικότερα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας ένας συνεργός της δράστιδας προσποιήθηκε το γιατρό, τηλεφώνησε σε μια κάτοικο της Ημαθίας και με το πρόσχημα ότι τραυματίστηκε ένα συγγενικό πρόσωπό της ζήτησε χρήματα, προκειμένου δήθεν να χειρουργηθεί.

Κατόπιν, ο επιτήδειος έπεισε τη γυναίκα να παραδώσει τα χρήματα στη συνεργό του, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη τη στιγμή που παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 19.830 ευρώ σε περιοχή της Ημαθίας.

exichniastikan-tilefonikes-apates-me-leia-ipsous-ano-ton-100000-euro-- se-Hmathia-Pellla-Kozani 2

Ένας συνεργός της δράστιδας προσποιήθηκε το γιατρό, τηλεφώνησε σε μια κάτοικο της Ημαθίας και με το πρόσχημα ότι τραυματίστηκε ένα συγγενικό πρόσωπό της ζήτησε χρήματα, προκειμένου δήθεν να χειρουργηθεί.Φωτογραφία από Mohamed Hassan από το Pixabay

Τα ευρήματα

των αστυνομικών

Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στη κατοχή της δράστιδας και αποδόθηκε στη παθούσα. Στη κατοχή της ίδιας γυναίκας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.340 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τι διαπιστώθηκε

από τη

περαιτέρω έρευνα

Από τη περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι επιτήδειοι έδρασαν με την ίδια μέθοδο κατά τη διάρκεια του τελευταίου δίμηνου  (Ιούλιος- Αύγουστος 2023), οπότε εξαπάτησαν ακόμη 4 πολίτες σε περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Κοζάνης, όπου απέσπασαν χρήματα, χρυσές λίρες , καθώς και ένα κόσμημα, συνολικής αξίας  81.520 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των συγκεκριμένων επιτήδειων σε παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας.

©Typologos.com 2023