Ανάλυση των 4 αγώνων της Κυριακής 30 Ιουλίου στο Μουντιάλ Γυναικών 2023

Νότια Κορέα-Μαρόκο 0-1

Γερμανία -Κολομβία 1-2

Νορβηγία-Φιλιππίνες 6-0

Ελβετία-Νέα Ζηλανδία 0-0

jpeg-optimizer_analisi-ton-4-agonon-tis-kyriakis-30-Iouliou-sto-Mundial-ginaikon-2023

Ένας διαρκής μονόλογος για τη Νορβηγία ήταν το ματς ενάντια στις Φιλιππίνες, τις οποίες «σκόρπισε» με 6 γκολ (σκόρερ οι  Σοφί Ρομάν Χάουγκ στο 6ο, στο 17ο λεπτό και 90’ +5’, Καρολίν Γκράχαμ Χάνσεν -σ.σ.στην εικόνα- στο 31ο λεπτό, Αλίσια Μπάρκερ στο 48ο (αυτογκόλ) και Γκούρο Ρέιτεν στο 53ο με πέναλτι)  την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στο Έντεν Παρκ του Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Φωτογραφία: By G.Garitan – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27014141

Στο γύρο των «16» ομάδων πέρασαν από τον 1ο όμιλο η Νορβηγία διαλύοντας τις Φιλιππίνες με 6-0 και η Ελβετία, που έφερε ισοπαλία 0-0  την Κυριακή 30 Ιουλίου απέναντι στην οικοδέσποινα του Μουντιάλ 2023, Νέα Ζηλανδία (σ.σ. αποχαιρέτησε πρόωρα το τουρνουά), ενώ την ίδια ημέρα η Κολομβία νίκησε με 1-2 τη Γερμανία στο φινάλε των καθυστερήσεων (90’+7′) και «αγκαλιάζει» την πρόκριση, για την οποία διατηρεί ελπίδες και το Μαρόκο, αφού νίκησε τη Νότια Κορέα με 0-1.

Η ομορφιά το δράμα

και η χαρά

Την ομορφιά του ποδοσφαίρου, το δράμα και την απρόσμενη  χαρά μας «επιφύλαξαν»  ως συγκινήσεις οι τέσσερις αγώνες της Κυριακής 30 Ιουλίου για τους ομίλους του Μουντιάλ Γυναικών 2023, που διεξάγεται στα γήπεδα της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Ένας διαρκής μονόλογος

Ένας διαρκής μονόλογος για τη Νορβηγία ήταν το ματς ενάντια στις Φιλιππίνες, τις οποίες «σκόρπισε» με 6 γκολ (σκόρερ οι  Σοφί Ρομάν Χάουγκ στο 6ο, στο 17ο λεπτό και 90’ +5’, Καρολίν Γκράχαμ Χάνσεν στο 31ο λεπτό, Αλίσια Μπάρκερ στο 48ο (αυτογκόλ) και Γκούρο Ρέιτεν στο 53ο με πέναλτι)  την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στο Έντεν Παρκ του Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

«Εκτός τόπου

και χρόνου»

Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε η Σοφία Νικόλ Νταντόρ Χάρισον των Φιλιππίνων για σκληρό φάουλ στο 67ο λεπτό.

Οι Νορβηγίδες μπήκαν «φορτσάτες» στο γήπεδο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντιπάλους τους.

Ακριβώς στον αντίποδα «κυμάνθηκαν» οι παίκτριες της ασιατικής ομάδας, οι οποίες εμφανίστηκαν «εκτός τόπου και χρόνου» στο πιο κρίσιμο ματς της ιστορίας τους.

Η τερματοφύλακας , Ολ. Μακντάνιελ ήταν «τραγική» στις τοποθετήσεις της, αλλά κυριολεκτικά «βρίσκονταν αλλού» και οι συμπαίκτριες της.

Δίκαια η Νορβηγία πήρε τη δεύτερη θέση και τη πρόκριση από τον 1ο όμιλο και τώρα θα αντιμετωπίσει τη πρώτη του τρίτου ομίλου, που θα είναι μια από τις Ισπανία ή Ιαπωνία.

Οι Ελβετές

ήταν οργανωμένες

Πιο οργανωμένες και τακτικά τοποθετημένες, όμως, ήταν οι Ελβετές απέναντι στις οικοδέσποινες, Νεοζηλανδές στο άλλο ματς του 1ου ομίλου, που έγινε την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Στάδιο Ντούνεντιν της ομώνυμης πόλης της Νέας Ζηλανδίας.  

Με έξυπνη «στρατηγική» μπόρεσαν οι Ελβετές να απορροφήσουν τη πίεση των Νεοζηλανδών στο πρώτο 20λεπτο, αφού οι τελευταίες παρά τις πολλές τελικές προσπάθειες είχαν αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις μέσα στο γήπεδο και μία συνεχή πτωτική απόδοση, όσο περνούσε η ώρα.

Οι οικοδέσποινες, Νεοζηλανδές μπορεί να έχασαν τη πρόκριση στην ισοβαθμία από τη Νορβηγίδες, αλλά πέρα από το πρώτο ματς με τη Νορβηγία είχαν σταθερά πτωτική απόδοση στα άλλα δύο παιχνίδια του 1ου ομίλου. Εκ τούτου, η πιο «σταθερή» σε απόδοση, Ελβετία κατάκτησε επάξια την 1η θέση και τώρα στους 16 θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του 3ου ομίλου, η οποία θα είναι μια από τις Ισπανία ή Ιαπωνία.

Η κατάταξη

του 1ου ομίλου

1.Ελβετία🟦5 βαθμοί
2. Νορβηγία🟦4 βαθμοί
3.Νέα Ζηλανδία 4 βαθμοί
4. Φιλιππίνες 3 βαθμοί
🟦Προκρίθηκαν στη φάση των «16»

«Αγκαλιά»

με τη πρόκριση

η Κολομβία

«Αγκαλιά» με τη πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια των «16» βρίσκεται η Κολομβία μετά από τη νίκη με 1-2, που πέτυχε στο «τσακ» σε βάρος της Γερμανίας στο ματς του 8ου ομίλου, το οποίο διεξήχθη την ίδια ημέρα στο Ποδοσφαιρικό στάδιο του Σίδνεϋ.

Το γκολ της νίκης για τη Κολομβία πέτυχαν με όμορφο πλασέ η Λίντα Καϊσέδο στο 57ο λεπτό, αφού η ίδια «χόρεψε» πρώτα με προσποιήσεις δυο παίκτριες της γερμανικής άμυνας και η Μανουέλα Βανέγας με κεφαλιά στο 90’+7’ των καθυστερήσεων.

Από πλευράς της Γερμανίας είχε μειώσει η κατεξοχήν σκόρερ,  Αλεξάντρα Ποπ στο 89ο λεπτό με πέναλτι. Η Γερμανία μπορεί να είχε κατοχή στη κυκλοφορία της μπάλας στο 68%, αλλά στο ματς  έδειξε ότι έχει αδυναμίες στην άμυνα κι αυτό της κοστίζει ήδη.

jpeg-optimizer_analisi-ton-4-agonon-tis-kyriakis-30-Iouliou-sto-Mundial-ginaikon-2023 2

Στον άλλο αγώνα του 8ου ομίλου, που έγινε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στο Στάδιο Χίντμαρς της Αδελαϊδας της Αυστραλίας, κατάφεραν οι Μαροκινές να σκοράρουν για πρώτη φορά στη τελική φάση του Μουντιάλ Γυναικών  με την Ιμπτισάμ Ζραϊντί στο 6ο λεπτό και να πάρουν τη πρώτη νίκη τους σε αυτό, καθώς και να ελπίζουν στη  πρόκριση.Φωτογραφία από mamahmoudzadeh από το Pixabay

Ιστορική νίκη

για το Μαρόκο

Στον άλλο αγώνα του 8ου ομίλου, που έγινε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στο Στάδιο Χίντμαρς της Αδελαϊδας της Αυστραλίας, κατάφεραν οι Μαροκινές να σκοράρουν για πρώτη φορά στη τελική φάση του Μουντιάλ Γυναικών  με την Ιμπτισάμ Ζραϊντί στο 6ο λεπτό και να πάρουν τη πρώτη νίκη τους σε αυτό, καθώς και να ελπίζουν στη πρόκριση.

Με το Μαρόκο αγωνίστηκε και η Ναχίλα Μπενζίνα με τη περιβολή του χιτζάμπ  και η οποία είναι η πρώτη παίκτρια, που φόρεσε τη μουσουλμανική ενδυμασία σε ένα Μουντιάλ.

Η 3η αγωνιστική

 του 8ου ομίλου

Η 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, οπότε η Νότια Κορέα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία με τη τελευταία να χρειάζεται μόνο τη νίκη για να είναι σίγουρη κατά100% ότι θα προκριθεί.

Μια ισοπαλία με τη Νότια Κορέα μπορεί να μη φθάσει στη Γερμανία για τη πρόκριση στους «16», γιατί στο άλλο ματς θα προσπαθήσει το Μαρόκο να «κάνει το θαύμα της νίκης» απέναντι στη Κολομβία, της οποίας της φθάνει η ισοπαλία για να τερματίσει πρώτη στον 8ο όμιλο. Απαγορευτική ως προς τη πρόκριση για τη Γερμανία είναι η τυχόν ήττα- έκπληξη από την αδύναμη Νότια Κορέα στη περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στον αγώνα Μαρόκο-Κολομβία.

Η κατάταξη

του 8ου ομίλου

1.Κολομβία 6 βαθμοί
2.Γερμανία 3 βαθμοί
3.Μαρόκο 3 βαθμοί
4.Νότια Κορέα 0 βαθμοί

©Typologos.com 2023