Με το «δεξί μπήκαν»  στο Μουντιάλ Γυναικών οι οικοδέσποινες Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία που νίκησαν με 1-0 τη Νορβηγία και την Ιρλανδία

Μεγάλο άγχος

και για τις δύο  

στη πρεμιέρα

me-to-dexi-bikan-Nea-Zillandia-kai- Afstralia

Με το «δεξί μπήκαν» στο Μουντιάλ Γυναικών 2023 οι οικοδέσποινες, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία που νίκησαν με 1-0 τη Νορβηγία και την Ιρλανδία, αντίστοιχα, στους δύο αγώνες της πρεμιέρας, που διεξήχθησαν την Πέμπτη 20 Ιουλίου.Φωτογραφία από Peter H από το Pixabay

Με το «δεξί μπήκαν» στο Μουντιάλ Γυναικών 2023 οι οικοδέσποινες, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία που νίκησαν με 1-0 τη Νορβηγία και την Ιρλανδία, αντίστοιχα, στους δύο αγώνες της πρεμιέρας, που διεξήχθησαν την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Το άγχος

ήταν καταφανέστατο

Το άγχος ήταν καταφανέστατο για τις παίκτριες της Νέας Ζηλανδίας στον αγώνα με τη Νορβηγία στο εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ Γυναικών 2023 στο Έντεν Παρκ του Όκλαντ. Η γηπεδούχος ομάδα «στάθηκε» καλύτερα μέσα στο γήπεδο από την αντίστοιχη της εκπροσώπου της Σκανδιναβίας, ενώ κέρδισε περισσότερα κόρνερ εκ της αντιπάλου της. Ωστόσο, η κατοχή της μπάλας ήταν «μοιρασμένη» για τις δύο ομάδες, ήτοι 49% για τη Νέα Ζηλανδία και 51% για τη Νορβηγία.

Η Χάνα

και οι άλλες

Ωστόσο, η γηπεδούχος ομάδα μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη χαρισματική σκόρερ, Χάνα Γουίλκινσον, η οποία στο 48ο λεπτό δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει μετά από μια οριζόντια πάσα με ξαφνικό «πέταγμα». Κατόπιν, οι Νεοζηλανδές «άντεξαν» στη πίεση των Νορβηγίδων και πήραν  τη νίκη, αν και η Πέρσιβαλ  έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, αφού στην εκτέλεση του πέναλτι στο 90ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

«Ξύπνησε» αργά

Για την ομάδα της Νορβηγίας θα πρέπει να αναφέρουμε πως «ξύπνησε» μετά από το 60ο λεπτό και έχασε μια- δυο κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Τώρα θα πρέπει οπωσδήποτε η Νορβηγία να νικήσει στα 2 επόμενα ματς με τις Φιλιππίνες και την Ελβετία, για να μην αποχαιρετήσει πρόωρα το Μουντιάλ. Από τη πλευρά τους, οι παίκτριες της Νέας Ζηλανδίας με τον «αέρα» της πρώτης νίκης θα έχουν λιγότερο άγχος για τη συνέχεια και θα προετοιμαστούν κατάλληλα με ηρεμία για τον επόμενο αγώνα, ώστε να πετύχουν μια ιστορική πρόκριση.

jpeg-optimizer_me-to-dexi-bikan-oi-oikodespoines-Nea-Zillandia-kai-Afstralia

Ρεκόρ προσέλευσης κοινού σημειώθηκε στο ματς της οικοδέσποινας Αυστραλίας με την Ιρλανδία, που έγινε μπροστά σε 75.784  θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σύδνεϋ!Φωτογραφία από WikiImages από το Pixabay

Το ίδιο σκηνικό

Το ίδιο σκηνικό διαδραματίστηκε στο ματς της οικοδέσποινας Αυστραλίας με την Ιρλανδία, που έγινε μπροστά σε 75.784  θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σύδνεϋ!  Η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου μαζί με την απουσία της Σαμ Κερ και το δυναμικό παιχνίδι των αντιπάλων τους, έκαναν έκδηλο το άγχος των παικτριών της Αυστραλίας, πόσο μάλλον, όταν παρά το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο δε μπόρεσαν να σκοράρουν.

Η λύτρωση

για τις Αυστραλές

Ευτυχώς, η λύτρωση για τις Αυστραλές ήρθε με το εύστοχο πέναλτι της Στεφ Κάτλεϊ στο 52ο λεπτό, αν και οι Ιρλανδές «κυνήγησαν» μετά την ισοφάριση, αλλά δε τα κατάφεραν. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική στο 2ο όμιλο, αφού παρά την ήττα δε θα το «βάλουν κάτω» οι Ιρλανδές, αν και θα πρέπει να κάνουν δυο νίκες στα ματς με Νιγηρία και Καναδά του οποίου η ομάδα είναι πάρα πολύ δυνατή. Οι Αυστραλές έδειξαν πως έχουν πολύ καλή ομάδα με ακρίβεια πάσας της τάξης του 80% και μια τερματοφύλακα, την Άρνολντ σε ετοιμότητα, καθώς και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη  μεγάλη ώθηση, που πήραν με τη νίκη στη πρεμιέρα.

©Typologos.com 2023