Δύο δικογραφίες για απάτη και μια για κλοπή σε βάρος ισάριθμων ατόμων  σε περιοχές της Θεσσαλονίκης σχημάτισαν οι αστυνομικοί  

Επεισοδιακή σύλληψη νεαρού

για παράνομη μεταφορά

αλλοδαπών

jpeg-optimizer_schimatismos-dikografion-gia-apates-kai-klopi-sti-Thessaloniki

Δύο δικογραφίες για απάτη και μια για κλοπή σε βάρος ισάριθμων ατόμων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης σχημάτισαν οι αστυνομικοί.Φωτογραφία από CeruleanSon από το Pixabay

Δύο δικογραφίες για απάτη και μια για κλοπή σε βάρος ισάριθμων ατόμων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης σχημάτισαν οι αστυνομικοί, ενώ το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου 2023 συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο ένας νεαρός για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στην Εγνατία οδό.

Ο σχηματισμός

της πρώτης δικογραφίας

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου  για απάτη κατ’ εξακολούθηση, διότι το Φεβρουάριο και το Μάρτιο 2023 μετέβη σε δύο καταστήματα στις περιοχές του Αγίου Αθανασίου και του Λαγκαδά. Από τα καταστήματα αφαίρεσε κωδικούς προπληρωμένων καρτών συνολικής αξίας 200 ευρώ, χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο.

Ο σχηματισμός

της δεύτερης δικογραφίας

Από τους αστυνομικούς του ίδιου τμήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς το Μάρτιο του 2023 αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 6.900 ευρώ από  την  αυλή  μίας βιοτεχνίας στη περιοχή της Αγχιάλου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης προκάλεσε ο 44χρονος και φθορές στην εξωτερική πόρτα της επιχείρησης.

Ο σχηματισμός

της τρίτης δικογραφίας

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 33χρονου αλλοδαπού ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας κουφωμάτων, ο οποίος από το Μάιο έως το Δεκέμβριο του 2022 έλαβε ως προκαταβολή το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ από επτά ιδιώτες, προκειμένου να προβεί στη τοποθέτηση των κουφωμάτων. Ωστόσο, δεν εκτέλεσε τις συμφωνηθείσες εργασίες κι ούτε επέστρεψε τα χρηματικά ποσά που έλαβε.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

jpeg-optimizer_epeisodiaki-sillipsi-nearou-gia-paranomi-metafora-allodapon

Tο πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου 2023 συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο ένας νεαρός για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στην Εγνατία οδό.Φωτογραφία από Bernhard Stärck από το Pixabay

Επεισοδιακή σύλληψη νεαρού  

για παράνομη μεταφορά

αλλοδαπών

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνελήφθη επεισοδιακώς τις πρωινές ώρες της Τρίτης 6 Ιουνίου 2023 κι ένας νεαρός που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, της παράνομης εισόδου, της απείθειας,  της αντίστασης, της οδήγησης άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης και της κλοπής!

Η σύλληψη

του νεαρού

Όλα έγιναν, όταν στο κόμβο της Ασπροβάλτας επί της Εγνατίας Οδού  εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο, με οδηγό το συγκεκριμένο νεαρό, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από την ακινητοποίηση του οχήματος εξήλθε αυτού και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί, όμως, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να το συλλάβουν παρά την αντίσταση που πρόβαλε.

Ο έλεγχος

στο αυτοκίνητο

Εκ των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο αυτοκίνητο, όπου εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο αποσκευών και στερούνταν των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης, διαπιστώθηκε πως το όχημα είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Αττικής.

Ο συλληφθέντας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία, που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

 Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

©Typologos.com 2023