Ζευγάρι συνελήφθη για απάτη με υπολογιστή

Ενέχεται και στα αδικήματα

της υπεξαίρεσης

και της διάθεσης

προϊόντων εγκλήματος

jpeg-optimizer_zevgari-sinelifhi-gia-apati-me-ipologisti

Για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, της υπεξαίρεσης, της  αποδοχής και της διάθεσης της προϊόντων εγκλήματος συνελήφθη ένα ζευγάρι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου. Φωτογραφία από Free stock photos from www.rupixen.com από το Pixabay

Για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, της υπεξαίρεσης, της αποδοχής και της διάθεσης της προϊόντων εγκλήματος συνελήφθη ένα ζευγάρι από τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν άμεση, εμπεριστατωμένη-μεθοδική έρευνα για να εξιχνιάσουν την υπόθεση, που εκτυλίχθηκε σε βάρος μίας 58χρονης ιδιοκτήτριας επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλλήψεις

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας 41χρονος και η 47χρονη σύντροφός του. Από την αστυνομική έρευνα των μελών του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου προέκυψε ότι ο 41χρονος εργαζόταν το απόγευμα και το βράδυ από την Παρασκευή 19 έως  και την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 στην επιχείρηση της 58χρονης.

Κατά τη διάρκεια της βάρδιας του, λοιπόν, αφαίρεσε τμηματικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ από το ταμείο της επιχείρησης. Μεγάλο μέρος του ποσού αυτού παρέδωσε στη 47χρονη σύντροφο του.

jpeg-optimizer_zevgari-sinelifhi-gia-apati-me-ipologisti-2

O 41χρονος αφαίρεσε και μία τραπεζική κάρτα της 58χρονης ιδιοκτήτριας της επιχείρησης με την οποία πραγματοποίησε χρέωση ύψους 297 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει- ανεπιτυχώς- κι άλλες  συναλλαγές συνολικού ποσού 1.559 ευρώ.Φωτογραφία από Mohamed Hassan από το Pixabay

Αναλήψεις και

με πιστωτική κάρτα

Επιπλέον, ο 41χρονος αφαίρεσε και μία τραπεζική κάρτα της 58χρονης ιδιοκτήτριας της επιχείρησης με την οποία πραγματοποίησε χρέωση ύψους 297 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει- ανεπιτυχώς- κι άλλες  συναλλαγές συνολικού ποσού 1.559 ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για απάτη με υπολογιστή, υπεξαίρεση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Μαζί με τη δικογραφία θα οδηγηθούν αμφότεροι στον αρμόδιο εισαγγελέα.

©Typologos.com 2023