Τέσσερις αυτόφωρες συλλήψεις για κλοπή και απόπειρα κλοπής στη Θεσσαλονίκη

5 υποθέσεις κλοπών

εξιχνιάστηκαν σε Πυλαία- Χορτιάτη

Για απάτες με λεία

άνω των 120.000 ευρώ

συνελήφθη 65χρονος στη Θεσσαλονίκη

jpeg-optimizer_tesseris-aftofores-sillipseis-gia-klopi-kai-apopeira-klopis-sti-thessaloniki

Τέσσερις αυτόφωρες συλλήψεις  ισάριθμων ατόμων για τα αδικήματα της κλοπής και της απόπειρα κλοπής πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.Φωτογραφία από Alexander Gresbek από το Pixabay

Τέσσερις αυτόφωρες συλλήψεις ισάριθμων ατόμων για τα αδικήματα της κλοπής και της απόπειρα κλοπής πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ 5 υποθέσεις κλοπών εξιχνίασαν τα μέλη του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη και 65χρονος συνελήφθη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στη Θεσσαλονίκη, γιατί εκκρεμούσε  σε βάρος του άνδρα καταδικαστική απόφαση για απάτες με χρηματική λεία ύψους άνω των 120.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα συνελήφθη κι ένας 40χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στη παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Οι αυτόφωρες συλλήψεις

Οι αυτόφωρες συλλήψεις των τεσσάρων ατόμων έγιναν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης κι οι οποίες αφορούν σε μια περίπτωση κλοπής, καθώς και σ’ απόπειρα κλοπής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Οι περιπολίες και οι έλεγχοι των αστυνομικών θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

Εξιχνιάστηκαν

5 υποθέσεις κλοπών

στο πλαίσιο

συνεχιζόμενων ερευνών

Η ενδελεχής και η επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας- Χορτιάτη, όμως, «οδήγησε» στην εξιχνίαση  πέντε περιπτώσεων κλοπών, που έλαβαν χώρα από το Μάιο του 2022 έως και το Μάρτιο του 2023.

Η εξιχνίαση των συγκεκριμένων υποθέσεων έγινε σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της έρευνας εξακριβώθηκε η ταυτότητα συνολικά 6 ατόμων ως δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.

Σε τι αφορούσαν

οι υποθέσεις

Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν σε:

◼️Κλοπή οχήματος.

◼️Διάρρηξη οχήματος.

◼️Κλοπή κινητού τηλεφώνου.

◼️Διάρρηξη οικίας.

◼️Κλοπή πορτοφολιού.

Η συνολική λεία των δραστών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

jpeg-optimizer_tesseris-aftofores-sillipseis-gia-klopi-kai-apopeira-klopis-sti-thessaloniki 2

Η ενδελεχής και η επισταμένη έρευνα  των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, όμως, «οδήγησε» στην εξιχνίαση 5 περιπτώσεων κλοπών, που έλαβαν χώρα από το Μάιο του 2022 έως και το Μάρτιο του 2023.Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Συνελήφθη 65χρονος

για εκκρεμή

καταδικαστική απόφαση

περί απατών

Επίσης, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 25 Μαΐου 2023 συνελήφθη ένας 65χρονος από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απάτες.

Πρόκειται για απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε ο 65χρονος σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Το συνολικό όφελος, που είχε ο άνδρας υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και η πράξη τελέστηκε το 2011 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμου

για παράνομη

μεταφορά αλλοδαπών

Τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας συνελήφθη κι ένας 40χρονος οδηγός φορτηγού για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο ύψος Κερδυλλίων στη παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν το φορτηγό με οδηγό τον 40χρονο και κατά τη διάρκεια ελέγχου ακινητοποίησαν τέσσερις  αλλοδαπούς που στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων και οι οποίοι εξήλθαν από το όχημα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Σε βάρος του 40χρονου οδηγού του φορτηγού σχηματίστηκε δικογραφία  από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

©Typologos.com 2023