2004-2024 Από την Αθήνα στο Παρίσι, η πορεία των αθλητριών προς την ισότητα

Στις 7 το απόγευμα

της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024

στο φουαγιέ του

Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2)

2004-2024 -Apo-tin-Athina-Sto-Parisi-i-poreia-ton-athlitrion-pros-tin-isotita 2

Είκοσι χρόνια μετά εκ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και πέντε μήνες πριν από αυτούς του Παρισιού, έχει ανακοινώσει η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024» ότι αυτή θα είναι η πρώτη ολυμπιακή διοργάνωση στην οποία ο αριθμός τωναγωνιζόμενων ανδρών και γυναικών είναι ακριβώς ίδιος.Φωτογραφία από 12019 από το Pixabay

«Η πορεία των αθλητριών προς την ισότητα παραμένει ακόμα και σήμερα ζητούμενο ή αποτελεί πλέον κατάκτηση;»

Ποιες

θα απαντήσουν

στο ερώτημα

Στο ερώτημα αυτό θα κληθούν ν’ απαντήσουν Ελληνίδες και Γαλλίδες αθλήτριες-Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες, οι οποίες θα μιλήσουν στην εκδήλωση τύπου στρογγυλού τραπεζιού με τίτλο «2004-2024: Από την Αθήνα στο Παρίσι, η πορεία των αθλητριών προς την ισότητα», που θα πραγματοποιήσουν το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024 ( σ.σ.ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας) στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2).

Στο δρόμο

για το Παρίσι

Το όλο δρώμενο υλοποιείται στο πλαίσιο της θεματικής «Γυναίκες- Ολυμπιακοί αγώνες και ισότητα», ενώ γίνεται σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στις εκδηλώσεις εν όψει των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού υπό το γενικό τίτλο «Στο δρόμο για το Παρίσι».

Ισάριθμος αριθμός

αγωνιζόμενων  

ανδρών και γυναικών

Εξάλλου, είκοσι χρόνια μετά εκ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και πέντε μήνες πριν από αυτούς του Παρισιού, έχει ανακοινώσει η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024» ότι αυτή θα είναι η πρώτη ολυμπιακή διοργάνωση στην οποία ο αριθμός των αγωνιζόμενων ανδρών και γυναικών είναι ακριβώς ίδιος.

Οι εμπειρίες

των αθλητριών- Ολυμπιονικών

και πρωταθλητριών

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα συμμετάσχουν αθλήτριες-Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες στο στρογγυλό τραπέζι και οι οποίες θα περιγράψουν τις εμπειρίες τους από το παρελθόν αλλά και το παρόν, ενώ επιδιώκουν να απαντήσουν στο ερώτημα:  Η πορεία των αθλητριών προς την ισότητα παραμένει ακόμα και σήμερα ζητούμενο ή αποτελεί πλέον κατάκτηση;

2004-2024 -Apo-tin-Athina-Sto-Parisi-i-poreia-ton-athlitrion-pros-tin-isotita

Ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα συμμετάσχουν αθλήτριες -Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες στο στρογγυλό τραπέζι και οι οποίες θα περιγράψουν τις εμπειρίες τους από το παρελθόν αλλά και το παρόν, ενώ θα επιδιώξουν να απαντήσουν στο ερώτημα: Η πορεία των αθλητριών προς την ισότητα παραμένει ακόμα και σήμερα ζητούμενο ή αποτελεί πλέον κατάκτηση;

Οι συμμετέχουσες

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν:

🟦Η Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα με εμπόδια (Βαρκελώνη-1992) και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

🟦Η Ασημένια Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία (Σίδνεϊ-2000  και Αθήνα-2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), Αναστασία Κελεσίδου.

🟦Η Ολυμπιονίκης στη τοξοβολία (Αθήνα-2004), Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία κατέχει τη συμμετοχή-ρεκόρ σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες.

🟦Η Παραολυμπιονίκης στο τζούντο (Τόκιο-2020) και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ το 2023, Θεοδώρα Πασχαλίδου.

🟦Η 4η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ταλίν στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και μέλος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στο Παρίσι 2024, Χριστίνα Μόσχη.

🟦Σε σύνδεση από το Παρίσι  θα παρέμβει η Αργυρή Oλυμπιονίκης (Σίδνεϊ-2000) και Χάλκινη Ολυμπιονίκης (Λονδίνο-2012) στη σκοποβολή τραπ, Ντελφίν Ρασινέ-Ρεό (Delphine Racinet-Réau).

Συντονίζει η δημοσιογράφος-αθλητικογράφος, Ευγενία Γήτα.

Διοργανωτές

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτίο εισόδου, για το οποίο μπορείτε να «πατήσετε» εδώ.

©Typologos.com 2024